Balettimatkalla
Matkustaminen

Vinkki, miten matkalle kannattaa pukeutua

Palataan vielä hetkeksi parin viikon takaiselle balettimatkallesillä haluan esitellä kivan ja rennon matka-asun. Löysin Espritin neuleen edellisellä Tukholman matkallani, Silja Symphonyn tax-freestä ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. 

Neule on puuvilla-viskoosia ja vaikka onkin malliltaan laatikkomalli, niin se laskeutuu kuitenkin kivasti vartalon mukaisesti ja ei tee laatikkoa kantajastaan. Riittävä neuleen pituus takaa, antaa armoa ja alle voi laittaa vaikka pelkät leggarit, mikäli niin haluaa.  Neule on lämmin, mutta ei ihan talviseen käyttöön, vaan juuri kevätilmoille tai viileimmille kesäpäiville vaikkapa iltasella, puseron tai topin päälle.

Vaikka pidänkin matkustamisesta ja olisin aika usein lähdössä reissuun, jos se minusta olisi kiinni, niin yhden asian olen oppinut matkoille lähtiessä. Matkustusmukavuus ei ole aina kiinni siitä parhaasta business-luokasta tai hulppeasta hytistä. No, toki ne auttavat, mutta tärkeintä on oma pukeutuminen. Ei kiristäviä tai puristavia vaatteita, vaikka ei nyt ihan verkkareissakaan sentään  tarvitse matkustaa. Laivalla pääsee liikkumaan, joten siellä se ei niin merkitse, mutta kun lentokoneessa joutuu aikaa viettämään tunteja, on viisasta valita sitten vaikka ne verkkarit jos niissä on olo mukavin sekä mukavan neuleen. Nykyisin verkkarimuodissa, tai sitä matkivassa housumuodissa,  on tyylikkäitä ja silti mukavia versioita, joita voi käyttää melkein missä vain. 

Kengät kannattaa valita viisaasti, koska sillä on todella paljon merkitystä matkalla. Usein matkalla kävellään paljon tai ollaan jalkojen päällä, joten kengät, jotka on jo jalkaan mukautuneet, on paras ratkaisu. Uudet kengät voivat olla matkalle turhan raju ratkaisu, toki jos kengät istuvat kuin valettu ja tiedät, ettet kävele paljoa, niin miksipä ei.

Tulipahan itsekin töppäiltyä vasta, sillä matkalla iltaa varten mukaani ottamat avokkaat ovat aivan liian isot ja kärsin siitä koko illan. No, ne kengät annoin tyttärelle ja ostin itselleni kokoa pienemmät avokkaat, jos ne nyt sitten jatkossa toimisivat paremmin. Onneksi olin ottanut mukaani toki toisetkin kengät.

Laivamatkalla minusta housut ovat aina kivemmat ja rennommat käyttää, joten feikkinahkahousut oli hyvä ratkaisu. Varsinkin jos reissussa ollaan vain se päivä ja hotelliin ei ihan heti pääse kirjautumaan ja vaikka vaihtamaan siistimpiä vaatteita ylle.

Toki feikkinahkahousut ovat lämpimällä ilmalla turhan hiostavat ja takaisin tullessa jo harmittelinkin niiden kuumuutta, mutta hiukan viileämpinä päivinä ne ovat matkalle hyvä valinta. 

Nämä nahkahousut löysin alkutalvesta Zarasta, sillä entiset kuluivat käytössä rikki. Tämä muoti on ollut jo hetken ja näyttää silti vain jatkuvan, sillä feikkinahkahousut sopivat vähän joka tyyliin ja tilaisuuteen.

Toki risteilylle minä mieluiten pukeudun mekkoon, mutta jos on kyse vain matkustamisesta ja muutaman tunnin matkasta, niin silloin valinta on housut.

Neuleessa on takana soma rusetti ja juuri siksi ihastuinkin koko neuleeseen. Aina pitää olla jotakin kivaa ja erilaista, johon silmä kiinnittää huomion, silloin helpoimmin vaate tulee ostetuksi, koska siinä on se jokin. Laivalta voi siis löytää kivoja juttuja, joten kannattaa pitää silmät auki.

Oletko sinä tehnyt kivoja vaateostoksia laivalta?

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *