Miehen+paidasta+ommeltu+raidallinen+mekko
Käsityöt

Raidallisesta miehen paidasta mekko

Mekot tuntuvat olevan intohimoni ja niiden ompeleminen ja tuunaaminen, vaikkapa miehen kauluspaidoista on hauskaa, joten on syytä esitellä näitä mekkoja jo nimellä Sunnuntain mekkopostaukset. Näitä mekkopostauksia sitten postailen sunnuntaisin läpi kesän ja toki niissä löytyy muitakin ompelemiani mekkoja. Teen tuohon viereen kuvakkeen, josta niitä pääsee katsomaan.

Tämä oli aikoinaan Sandin paita ja sitä ei kertaakaan pidetty, koska koko oli väärä. Minä sen miehelle ostin, mutta joskus nuo koot menevät eri tavalla, normipaitoihin verrattuna, niin kuka niistä ottaa selvää, että onko koko oikea sitten päällä. Harmitti vietävästi ja taisi olla ostettu niin, ettei ollut mahdollista edes palauttaa. Mies  luovutti paidan minun ompeluksiini ja tyttären toivomuksesta tein hellemekon, joka ei ihan ollut tyypillinen kauluspaitatuunaus.

Tästä hellemekosta tulikin palasista koottu mekko, joten kannattaa olla reilumpi koko paidassa tai saatat tarvita jopa kaksi paitaa. Tyttärelle tämä kyllä sopii pituudenkin suhteen, joten meillä oli siis vain yksi paita käytössä.

Hihoista leikkelin peplumin tuohon rinnan alle ja se tuo mukavaa piristystä, kun raidat menevät vaakasuuntaan.  Olkapäistä kehittelin rinojen päälle kaistaleet ja hieman sivu-takaosaakin. Leikatessa piti olla tarkkana, sillä senttiäkään ei ollut hukattavana. Se kuitenkin onnistui ja pala palalta kokosin yläosaa. Takana olevat napit saivat jäädä paikoilleen.

Kannattaa pyöritellä kangasta näissä tuunauksissa ja katsoa myös toiselta kantilta sitä, miten niitä käyttää, eikä vain orjallisesti laita raitoja samaan suuntaan. Näissä kun ei tarvitse minusta olla niin tarkkana, koska muuten se kangas ei koskaan riittäisi. Myös kahdesta erilaisesta paidasta saattaa saada tosi hauskan ja persoonallisen mekon tai tunikan tuunattua.

Kankaan materiaali on todella mukavan vilpoista näin hellesäällä, joten kannattaa valita paitamateriaali mahdollisimman ohuesta kankaasta. Miesten paidat ovatkin todella mukavan viileitä käyttää ja olenkin harmitellut, että miksei naisten paidat tunnu materiaaliltaan samanlaisilta.

 
Äitienpäivänä minut vietiin yllätyspiknikille Backaksen kartanon nurmikentälle. Kuvien taustalla on piharakennuksia. Itse kartanossa me vietimme hääjuhlaa kohta 22 vuotta sitten. Silloin aurinko paistoi, mutta kun tulimme kirkosta ja saavuimme juhlapaikkaan, niin tuli todella voimakas sadekuuro. Muistan vain, että nappasin helmat ja hunnut kainaloon ja pingoin juhlapaikkaan sisälle. Siitä on valokuvakin, kun autonkuljettaja yrittää ottaa minua kiinni sateenvarjon kanssa. Oli se varmasti hauska näky.
Tämä on mukavan viihtyisä ja rauhallinen kartano sijaitsee Jumbon lähellä. Historia alkaa jo 1500-luvulta, jolloin se on aluksi toiminut ratsutilana.  Kartano itse on rakennettu 1818. Backaksen Kartanossa näytti olevan äitienpäivälounas, joten 2017 tehty remontti on varmasti innostanut panostamaan kunnolla juhlapalveluun.  Tänä vuonna juhlitaan 200-vuotisjuhlaa, joten näyttää olevan kaikkea kivaa tapahtumaa tulossa.  Viereisessä rakennuksessa on Tapahtumakeskus Puimala, missä esiintyy kesällä artisteja mm. Arja  Korisevasta lähtien. Mikäli Backaksen kartanon historia kiinnostaa, niin siitä voit lukea täältä

Upea kanto muistona menneistä vuosista.

Ihanat säät jatkuvat, joten nyt onkin syytä ommella hellemekkoja lisää.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *