vilpoisassa-kukkamekossa
Käsityöt

Helteellä puetaan vilpoinen mekko päälle

Huh hellettä! Nyt on hyvä aika ulkoiluttaa erilaisia vilpoisia kesämekkoja, varsinkin kun niitä täällä mekkotehtaalla tehtailen, tyttärien toivomusten mukaan. Kerrankin sää suosii ja pitää oikein miettiä, millaiseen asuun  heltellä kannattaa pukeutua. 

Ihaninta on vaatteet, jotka eivät hiosta, liimaannu ihoon ja sähköisty. Luonnonmateriaaleja kehutaan ja ne ovatkin aivan mahtavia, mutta helmiä löytyy myös materiaaleista, joissa on himpun verran lycraa, joten kankaaseen tulee joustoa ja istuvuutta. 

Viskoosi on materiaalina aivan ihana ja sitä on tämäkin mekkokangas ja siinä on vielä joustoa varten lycraa. Tämän kankaan kiskoin esille jämälaatikosta kangaskaupassa ja onneksi sitä oli riittävästi tyttären toivomaan mekkoon. Hintaakin kertyi 8 e.

Mahtava materiaali, koska se joustaa, mutta ei tarvinnut kuitenkaan tässä mallissa joustotikkiä. Ei myöskään kaipaa huolittelua. Kangaspalan suhteen riitti jännitystä, että onko siinä tarpeeksi kangasta, sillä mekkoon tuli kellomainen helma. Ihan täyskelloa en saanut, mutta muunsin helman tyyliin sopivaksi. Omaan tekemääni kaavaan, kun on helppoa tehdä muutoksia. Jouduin kuitenkin todella miettimän, miten leikkaan nuo kappaleet, mutta riittihän se, juuri ja juuri.

 Halusin tehdä vielä nämä perhosmalliset hihat niin, ettei saumoja tullut kuin olkapäälle ja hihan pituudelle. Tällä kertaa ei siis jäänyt ylijäämäpaloja, mikä on sinänsä hyvä juttu, jottei jää pyörimään turhaan nurkkiin.

Mekossa on helma  levenee kellomaiseen tyyliin ja rusetti kiinnittää mekon edestä, mutta varmuudeksi ompelin muutaman tikin edustaan, jotta vältyttäisiin kiusallisilta tilanteilta, mikäli rusetti aukenisi.

Tämä mekko on rento kesämekko, mutta mikä ettei, tällä voisi varmasti mennä koulun päättäjäisiin viikon päästä. Toivottavasti tästä sai ideaa ja innostusta, jos vielä mietit, millaista mekkoa käyt ompelemaan, sillä aikaa ei kovin ole. Tämän mekon ompeluun ei mennyt paria tuntia kauempaa, juuri kankaan materiaalin vuoksi.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *