92Alppiruusujen-lumoissa
Käsityöt

Mekkopäivä alppiruusupuistossa

 
 

Mekkopäivä alppipuistossa sattui sopivasti ja suhteellisen lämpimälle päivälle, vaikkei suoranaisesti hellettä ollutkaan. Hellemekkoja tässä on ommeltu jo muutamia ja nyt oli vuorossa tumma sininen kietaisumekko.

 Alppiruusupuisto on kyllä kiva paikka pistäytyä katsomaan kaunista kukkaloistoa näin kesän alussa. Vuosi sitten kävimme paikan päällä juhannuksena ja silloin vielä oli kukkia aika lailla. 

Harmiksemme nuo alppiruusut olivat nyt lämpimän toukokuun innostamana parhaat kukintonsa jo näyttäneet, mutta toki löysimme vielä kauniina hehkuvia alppiruusuja, joiden lähettyvillä oli hyvä kuvata tätä uutukaista ompelemaani mekkoa. 

Ompelin tyttärelle ohuesta viskoosisekoitekankaasta kietaisumekon. Kietaisumekko on hieman haasteellinen käyttäjälleen, vaikka kaunis onkin. Pieni tuulenpuuska saa hameen liepeet ikävästi lentämään ja aiheuttaa noloja tilanteita kantajalleen. Viisainta on siis muutamalla tikillä kiinnittää kappaleet niin, että hame pysyy aisoissa.

Mekon selkäosa on suora, mutta muutaman muotolaskoksen tein selkäkappaleeseen, jotta se istuu hyvin. Mekon liehuva helma on leikattu kaarroksin ja muutamia vekkejä laitoin siihen vielä lisäksi reunaa kiertämään.

Hamekangas oli ohutta, mutta riittävän napakkaa, joten pysytyin tekemään etuosan kappaleet ilman vuoriosaa. Toki sellainen kannattaa laittaa, mikäli kangas sitä kaipaa ja haluat istuvamman etuosan.

 

Loppuun vielä tiedotus ompelusta kiinnostuneille! 


Ompeluharrastajilla on oma festivaali Espoossa, Opinmäen Kampus, Suurpelto. Koko viikonlopun kestäneeseen festivaaliin, on vielä tänään sunnuntaina, mahdollisuus osallistua ja päästä sisälle ompelun saloihin, löytää erilaisia kankaita ja ompelutarvikkeita. Paikan päällä tarjotaan koulutusta ja sinne voi mennä vaikka ompelukoneen kanssa. Festivaaliin on vapaa pääsy.

 Käykää ihmeessä katsomassa ja olisin itse myös osallistunut, mutta olen reissuun lähdössä, joten tältä vuodelta se nyt jäi minulta. Mutta toivon, että tästä tulee vielä mukava jokavuotinen tapahtuma, joten ensi kerralla olen mukana. 
Opinmäki, Lillhemtintie 1, Suurpelto.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *