91silja-europa-valmiina-lahtoon
Matkustaminen

Silja Europalla matkalla Riikaan

Yhteistyössä Tallink Siljan kanssa


Silja Europalla voi matkustaa Riikaan tänä kesänä, mutta reissuja tehdään vain kaksi. Toiselle reissulle minäkin pääsin mukaan yhdessä blogiystävä, Tiian kanssa 10.6-12.6. Tämä oli Tallink Siljan kanssa yhdessä toteutettu pressimatka, joten mukana oli myös muutamia toimittajia. Seuraava reissu onkin sitten heinäkuussa 8.7. ja siellä on vielä paikkojakin vapaana. Jos kiinnostuit, voit katsoa matkatietoja täältä.

Matkalle lähdimme sunnuntaina iltapäivällä 17.00 lähtevälle laivalle ja täytyy heti sanoa, että laivalle kannattaa lähteä hyvissä ajoin, sillä ruuhka oli melkoinen ja jännitti, kuinka me ennätetään laivaan lainkaan. Samaan aikaan satamassa kävi kuhina, sillä Silja Europa oli juuri tullut satamaan ja siellä oli myös toinen laiva, ilmeisesti Tallink Star ja kaikki matkustajat yhdessä teki noin 6000 matkustajaa, tulossa ja menossa. Länsisataman liikennejärjestelyt eivät oikein toimi, joten malttia ja aikaa tarvitaan, jotta kaikki sujuu. 

Silja Europalla olenkin matkustanut aiemmin ja viihtynyt upeassa de lux hytissä, josta tässä onkin pieni ottamani video.  
Silja Europasta voit lukea myös postaukseni  täältä

Tavolata on lempiravintola, mitä tulee näihin Tallinkin risteilylaivoihin, siellä on saanut aina herkullista ruokaa, joten otin tyytyväisenä vastaan tiedon, että me ruokailemme siellä ensimmäisenä iltana. Tällä kertaa mozzarella-tomaatti-salaatti houkutti ja ei tuottanut pettymystä. Pöydässä osa söi kalaa ja pöytään tilattiin myös isompi alkupalalautanen, josta sai ottaa maistiaisia. 

Pääruokana minulla oli sisäfilettä ja kyllä tällä aterialla tuli vatsa taas täyteen. Nautin pihviaterioita aina kun olen ulkona syömässä, koska kotona näitä ei saa maistumaan samalta, varsinkaan härän sisäfilettä.

Jälkiruoka-annokset olivat kauniita ja suussasulavan herkullisia. Tiramisu oli oma valintani tällä kertaa ja siinä ei tiettävästi ollut nyt pähkinää tai mantelia, joten pystyin valitsemaan sitä, mitä halusin.

Laivalla on kauneushoitola ja tämä onkin Tallink Siljan ainoa laiva, josta sellainen vielä löytyy. Käväisin vilkaisemassa kauneushoitolassa, jos olisin saanut vaikka seuraavalle illalle jalkahoidon, mutta kaikki ajat olivat täynnä. Onneksi hoitolasta löytyikin tuttu tyttö Kadri, joka muisti minut edelliseltä reissulta viime syksyksystä ja hän lupasi tehdä jaloilleni pikahoidon ja lakata kynnet. Ihana pirteä Kadri tekikin minulle illallisen jälkeen geelikynnet, joita en olekaan aiemmin varpasiin ottanut. Lisäksi hän koristeli ne taidokkaasti kristallein. No sehän sopii Kristallikimaralle. Kysykää ihmeessä Kadria, jos menette laivalla kauneushoitolaan, sillä takaan, että ette pety.

Auringon painuessa mailleen, ennätimme vielä piipahtaa kuvaamassa sitä kannella, mutta muuten kannella ei halunnut olla, sillä siellä meinasi irrota tukka päästä siinä tuulessa. Vauhti on laivalla kova, kun painetaan urut auki avomerellä, kun se kerran on mahdollista. Muuten merenkäynti oli tasaista.  Upeisiin hytteihin oli kiva mennä nukkumaan ja innolla jäimme odottamaan Riika-päivää.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *