9Kauniit-talot-Riiassa
Matkustaminen

Riika- kiehtova kaupunki

Yhteistyössä Tallink Silja

Riika on viehättävä kesäkaupunki ja vaikka saimmekin tutustua risteilymatkalla vain muutamien tuntien ajan itse kaupunkiin, jäi mieleen kytemään ajatus uudesta matkasta. Vielähän niitä matkoja voi varata, joten kannattaa kurkata tästä postauksesta lisää laivamatkustamisesta. Laivalla matkustaminen tuntui helpolta ja vaivattomalta. Lähdimme Helsingistä klo 17.00 ja olimme perillä Riiassa seuraavana aamuna klo 11.30. 

Välimatkat ovat kohtuulliset, joten  Riika kaupunkina, on helppo ottaa haltuun vaikka kävellen. Paljon alueita on tietysti myös kaupungin ulkopuolella, joten sitten on jo viisainta hypätä busseihin tai ratikkaan.


Art Nouveau-tyylinen arkkitehtuuri

 

Kaunis historiallinen arkkitehtuuri tulee kyllä joka puolelta vastaan, kun lähtee kulkemaan pitkin Riian katuja. Pieniä yksityiskohtia ja koristeellisia veistoksia, kiemuroita ja koukeroita löytyi melkein jokaisen talon seinustalta. Jokaisella talolla on varmasti aivan oma tarinansa ja siitä oppaamme yritti meille kertoakin. Näihin kannattaa kyllä perehtyä jo etukäteen, jos haluaa ottaa kaiken irti ja varata kierrokselle oma aikansa. Ei ole ihme, että Riikaa kutsutaan Pohjolan Pariisiksi, juuri näiden lumoavien talojen ja upean arkkitehtuurin vuoksi.


Art Nouveau- tyyliin rakennettuja taloja, on Riian keskustassa noin yksi kolmasosa ja suurin osa näistä rakennuksista on rakennettu 1900 luvun alussa. Nykyään moderni arkkitehtuuri sekoittuu hyvin tähän 1200-luvulla perustettuun kaupunkiin. Riika on myös päässyt Unescon maailmanperintolistalle.

 

 Kanaaliristeily

 

Kaupungissa on ehdottomasti otettava kanaaliristeily Daugavajoella ja mielellämme olisimme itsekin kaupunkia näin katselleet, mutta nyt se ei ollut mahdollista, mutta ehkä seuraavalla kerralla. Tunnin kestävällä veneristeilyllä näet mukavasti Riikaa eri tavalla.

The three chefs

 

Lounaspaikaksi oli valittu Kolme kokkia eli The three chefs. Täällä tyylikkäässä ravintolassa, vietimme hetken, nautiskellen alkuruokana paperilta sormisyötäviä eli mahtavia kastikkeita ja unelman höttöistä leipää.

Pääruokana oli vasikan poskea, perunoita ja parsaa.

Jälkiruoka se vasta taideteos oli ja kaunis sellainen. Valkoisena savuava lautanen ja lopulta, kun savu hälveni, sieltä paljastui kirpeän makuinen marjajäädyke. Näyttävä ja hauska jälkiruoka on upea taidonnäyte ravintola-annoksesta huipussaan. The three Chefs onkin saavuttanut muutama vuosi sitten, kolmannen sijan kaupungin lukuisten ravintoloiden joukosta.

 

Vanha kaupunki

 

Loppuajan me kiertelimme Tiian kanssa vanhassa kaupungissa, kävimme katsomassa taloa, jossa hän oli asunut pari vuotta ja pyörähdimme ostoskeskuksessa katselemassa hiukan tuliaisia. Kauppakeskus Galerija Centriksestä löytyykin monipuolinen valikoima erilaisia liikkeitä, joita meiltä ei vielä suomesta löydä. 

Lopulta hyppäsimme ratikkaan, numero viisi, joka kuljetti meidät satamaan ja jäimme pois oopperatalon jälkeisellä pysäkillä. Hinta matkasta oli 2 e.

Satamasta laiva lähti kohti Helsinkiä 19.30, mutta laivalla kannattaa olla tuntia ennen lähtöä. 

Paljon jäi vielä kokematta, joten jää siis katselemista seuraavallekin reissulle. Oletko sinä käynyt Riiassa ja mitä sinulla jäi siitä eniten mieleen?

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.