7Kesan-hitti-on-kukkamekko
Käsityöt

Kukkamekko on kesän muotimekko

Kesän muodikas kuosi on kukkakuosia ja sitä on tarjolla niin valmisvaatteissa kuin myös kankaina. Kukkakankaat ovat ihanan värikkäitä, mutta myös hillittyjäkin kukkakuoseja löytyy, malitillisen ystäville. Itse ihastuin rusehtaviin kukkasiin tällä kertaa ja minusta tämä on niin minun värini, että kyllä tästä oli mekko ommeltava.

Mies tuumasi, että tämä minun mekkoni on niin tanssilavamateriaalia, että se pitäisi kuvata lavatanssien pyörteissä. Ihan hyvä ajatus, mutta ihan lavalle emme menneet kuvaamaan. Takaa pilkottaa Backaksen kartano ja vieressä olikin  juuri ilmoitus Arja Korisevan esiintymisestä. Tämän lähemmäs emme lavatunnelmaa päässeet. Voihan sitä aina kuvitella, että minä tässä kuuntelen musiikkia ja toivon pääseväni tanssahtelemaan. Olisipa hauska joskus räväyttää ja mennä kuvaamaan tuollaiseen paikkaan, mutta luulen, että se olisi liian haastavaa sekä minulle ja varsinkin kuvaajalle.

Minä kyllä olen lavatansseissa nuorena pyörinyt ihan riittävästi, koska eihän meillä kesällä muuta ollut tarjolla siellä pohjoisessa. Tulihan sinne lavatansseihin myös aina joku suurempi nimi, kuten Kirka, Pelle Miljoona, Broadcast, mun suuri suosikki. Mutta kyllä sitä humppaa ja tangoa siellä joskus väännettiin. 

Mekosta tuli aika peruskukkamekko, sillä ajattelin, että se olisi myös arkikäyttöönkin sopiva. Istuva yläosa, vekit vyötäröllä ja piilovetoketju sivussa. Kangas on hiukan paksumpaa puuvillaa tai tiivimmäksi kudottu, joten se on hieman jäykähkö vielä. Toisaalta kyllä se tähän malliin sopiikin.

Sain valmiiksi tämän mekon Riian matkalle juuri ajoissa ja olin ajatellut tämän kuvauttaa siellä blogikaverilla. Mutta laivalla kuvaaminen ei olekaan mitään helppoa. Valaistus ei aina riitä ja ihmisiä on paljon kaikkialla. Ulkona kannella tuulee ja mekko olisi ollut korvissa, joten kuvaukset oli järkevämpää hoitaa luonnon helmassa. 

Juhannukseksi kokolle tai vaikkapa lavatansseihin voisi juuri ennättää ommella tämän tyylisen mekon. Mikäs sen parempaa, kuin juhlia juhannusta tanssahdellen, tässä muodikkaassa kukkamekossa.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *