4P6230003 Pyykkipussi
Käsityöt

Pyykkipussi nuoren omaan kotiin

Juhannusta on vietetty ja vaikka säät olivat hiukan oikukkaat, niin kyllä sitä silti fiillikseen päästiin. Sään ei saa antaa vaikuttaa liikaa. Nyt kun juhlapäivät alkaa olla vietetty, niin Mekkosunnuntain postauksen sijaan pistetään ne mekot pesuun ja jossakinhan pyykit on säilytettävä. 

Pienessä kodissa, nuorella on hyvä olla oma pyykkikori tai pyykkipussi, mihin ne pyykit voi kerätä ja kuljettaa helposti pyykkituvalle. Muovikasseilla kun on nykyisin hiukan negatiivinen kaiku ja tottahan se on, kankainen kestää ja on siistimpi kaikin tavoin. 

Ompelin kierrättäen Ikean Aina-verhon loput tähän pyykkipussiin ja suunniteltiin tyttären kanssa tuo teksti sopivalle fontille. Pyykkipussiin käytin kaiken mahdollisen jäljellä olevan kankaan, jotta sinne mahtuisi sen koneellisen verran pyykkiä. 

Ohje pyykkipussin ompelemiseen

  •  Piirrä kaavaksi sopivan kokoinen ympyrä pohjaksi. Ympyrän ulkokehän pituus määrittää pyykkipussin sivun leveyden ja korkeuden voit määritellä oman mielen mukaan. 
  • Leikkaa suorakaiteen muotoinen pala ja ompele sivusaumat yhteen ja kiinnitä se pohjakappaleeseen. 
  • Tee nauhakuja toiseen päähän narulle ja pujota naru nauhakujaan ja solmi narujen päät yhteen. 
  • Pohjalle kannattaa leikata tukeva pahviympyrä, jotta pyykkipussi pysyisi ryhdikkäänä.

Sinellistä ja muistakin askartelukaupoista saa silitettävää siirtokuvapapperia, joihin voi tulostaa tekstin tai kuvan, tässä tapauksessa pyykistä. Me valitsimme kaunokirjoitustekstin, sillä samalla tyylillä tyttärellä on myös tekemäni astiapyyhkeet

 


Siirtokuvan tekeminen ja kiinnittäminen silittämällä

 
  • Katso, että paperi tulee tulostimeen oikeinpäin, kun tulostat kuvaa tai kirjoitusta. 
  • Irrota sen jälkeen taustapaperi ja aseta se sitten takaisin. Tätä en itse ensiksi tehnyt ja niin vain kivasti silitin tekstin suoraan kiinni leivinpaperiin. Sitten pitikin lähteä ostamaan uutta paperia. 
  • Leikkaa paperi sopivan kokoiseksi, joko kirjaimia tai kuvaa myötäillen. Me leikkasimme paperia vain pienemmäksi ja sen jälkeen irrotetaan taas tuo taustapaperi pois.
  •  Kuva asetellaan kankaalle tekstipuoli ylöspäin ja sen päälle laitetaan leivinpaperi ja silitetään leivinpaperin läpi puuvillan lämmöllä noin minuutti rautaa liikutellen. 


Voit tehdä pyykkipussin myös niin, että silität kuvan tai kirjoituksen ensin ja ompelet pussin valmiiksi vasta sitten. Olin ommellut pussin ensin valmiiksi ja halusin kuulla myös tyttären mielipiteen mahdollisesta tekstistä tai kuvasta, jotta tulee mieleinen.

Pyykkipussi on tyylikäs ja sitä voi hyvin pitää esillä. Kierrätystä oli siis verhokankaan loppu ja narukin löytyi laatikosta, joten ekoteko ja luonto kiittää. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *