3sensai-ylellinen-kosmetiikka
Kosmetiikka

Onko ylellisen kosmetiikan käyttäminen hyväksyttävää?

Onko ylellisen kosmetiikan käyttäminen hyväksyttävää, vai pitäisikö sitä vähän nolostella ja piilotella? Milloin kosmetiikka ylittää rajan ja se muuttuu ylelliseksi? Onko kyse hinnasta vaiko brändistä? Leimataanko ylellisen kosmetiikan käyttäjä turhamaiseksi?
 
Kosmetiikka on toisille se välttämätön pahe, mitä ilmankaan ei voi tulla toimeen. Suihkutuotteet, kosteusvoiteet ja hiustuotteet ovat tarpeellisia ja yleensä kosmetiikkatuotteisiin kulutetaan vain se minimi rahasumma ja ollaan tyytyväisiä.
 
Sitten on ihmisiä, joille kosmetiikka on taivas.  He innostuvat tuoksuista, selittävät hurmiossa tuoksunuoteista, siitä tunteesta, miltä voide tuntuu iholle levitettäessä ja voivat hehkuttaa sitä tunnetta aina, kun tuotetta käytetään. Uusimmat meikkisävyt sykähdyttävät ja niitä on päästävä kokeilemaan heti, kun ne saapuvat markkinoille. Rahalla ei tunnu olevan merkitystä, jos on merkkiuskollinen ja haluaa parasta ja laadukasta kosmetiikkaa. 
Ihmiset tuntuvat tuomitsevan vielä herkästi ja huvittavaa onkin tuo vanhanaikainen käsite, että vain saunapuhdas, meikitön ihminen, olisi se paras vaihtoehto. Toki useammat ovatkin kauniita luonnollisena, mutta tähän varmasti saa itse tehdä ratkaisunsa käyttääkö meikkiä, vai ei ja paljonko siitä suostuu maksamaan.
 
Kun on päässyt testailemaan nuoresta lähtien erilaisia kosmetiikkatuotteita, huomaa miten paljon tuotteet ovat kehittyneet. Ennen tuntui, että juuri se ylellinen kosmetiikka oli vain sitä parasta ja se maksoi tietysti maltaita, ja jos niitä tuotteita himoitsi, niihin piti oikein kunnolla säästää. Usein niitä pyrittiin ostamaan myös matkoilta edullisemmin. 
 
Nyt blogin myötä, mahdollisuudet testata erilaista kosmetiikkaa ja laidasta laitaan, eri brändien tuotteita, on avannut silmäni siihen, ettei aina se iso merkki tai hienon brändin tuote, voita parhaita pisteitä. Myös edullisemmat merkit ovat saattaneet päästä palkintosijoille. Kaikki riippuu aina tietysti makuasioista ja esimerkiksi oman ihon vaatimuksista. Kaikki ei kaikille sovi, vaikka olisi kuinka upea tuote.
 
Isoilla brändeillä on tietysti enemmän rahaa käyttää testailuun ja tuotteiden kehittämiseen ja heillä on yleensä vuosien kokemukset verrattuna uusiin nimiin ja tulokkaisiin. Kyllä se arvostus on tavallaan ansaittava, myös kosmetiikkamaailmassa. Mainonnalla on suuri merkitys ja luodaan mielikuva, että jos joku kuuluisa, julkisuuden henkilö tuotteita käyttää, niin luulisi sen sopivan myös tavalliselle kuluttajalle. Usein tämä toimiikin ja tuote menestyy, mutta edullisempien merkkien mainonta ei tässä vertailussa pääse samalle tasolle, vaikka tuote olisi kuinka hyvä.

Jos kosmetiikan ostaminen ja käyttäminen tekee onnelliseksi, niin mikä ettei. Olkoon se sitten edullinen tuote tai luksustuote, pääasia on, että tuote toimii ja käyttäjä on tyytyväinen. Mikäli kosmetiikan käyttäminen ja sen ostaminen on jonkun mielestä turhamaista, niin olkoon sitten niin, mutta yhtä hyvin, silloin voisi monesta muustakin asiasta sormella osoitella. 

 Mielestäni ylellisen ja edullisen kosmetiikan välillä eroja löytyy koostumuksessa, tuoksussa ja kestävyydessä. Kauniissa korumaisissa koteloissa ja tyylikkäissä lasisissa purkeissa, korostuu mainonnan luoma kuva hienostuneesta tuotteesta. Toki juuri nämä pakkaukset, nostavat ylellisen kosmetiikan hintaa aivan liikaakin.  Kosmetiikkapurkki voi olla myös kylpyhuonetta kaunistava asia, jota ilolla pitää esillä.

Ihanista tuotteista esittelen seuraavia:


Sensain The Silk, kermamainen shower cream, on hyvä esimerkki arvokkaasta tuotteesta, joka tuoksuu mielettömän hyvältä. Roseepippurista, orvokin lehdistä ja valkoisista kukista sekä aistillisesta ambrasta koostuva tuoksuyhdistelmä vaahtoaa pilvenpehmoiseksi vaahdoksi ja pesee vartalon hellästi. Niin sopiva juuri erityisiin luksushetkiin, mutta en raskisi tätä ihan arjessa aina käyttää. 

Academie kollageenivartalovoide Lait Pour Le Corps Au Collagene Marin on ihon nuorekkuutta ylläpitävä kosteusvoide vartalolle. Kevyehköltä tuntuva miedosti tuoksuva voide imeytyy hyvin ja iho on pehmoinen ja tuntuu sileältä. Tässä on merikollageeni ja leväuute, jotka kosteuttavat ja vastustavat veden haihtumista ihosta ja allantoiini pehmittää ja rauhoittaa sekä lievittää ärsytyksiä. Ihanteellinen myös auringonoton jälkeen ja tätä on pakko pakata mukaan kesän etelän reissulle.


Sensain Total Finish SPF10 meikkipuuteri on luonnollisen ja kevyen tuntuinen ja peittää ihon virheet. Silky Frost puuterit saavat valon heijastumaan iholta, antaen sille kauniin hehkun.  Iho näytti tosi hyvältä ja punaisuudetkin peittyivät, mutta valitettavasti minulla tämä tuote kerääntyi päivän aikana juonteisiin, joten harmikseni se ei ollut minulle sopiva tuote. Onneksi se kuitenkin sopi täydellisesti tyttärelleni, joten annoin sen hänelle. 

Anastasia bronzerilla saa kauniin hehkun ja auringon päivetyksen iholle. Tämä sävy kyllä vaatii hiukan ruskettumista, jotta sen saa hyvin sulautumaan iholle, joten tämäkin lähtee tulevalle reissulle  mukaan.

Mitä mieltä sinä olet? Onko sinusta turhamaista satsata ylelliseen kosmetiikkaan? 

Tuotteet pr-näytteitä

No Comments

 • Lumo Lifestyle

  Hinta ei ole vielä tae ylellisyydestä. Joskus joku halpa voide on tuntunut todella hyvältä, mutta olisin toivonut sen olleen vähän tyylikkäämmässä (ei edes kalliimmalla toteutetussa) purkissa, jotta kokemus olisi ollut vähän nostattavampi. Toisaalta joskus joku upeasti pakattu voide on tuntunut kuitenkin ihan perusvoiteelta iholla. Ei varsinaiseti huono tai herkistävä, mutta itse tuote ei ole antanut mitään ekstraa. Joskus sitten molemmat puolet kohtaavat; kauniisti pakattu, toimiva tuote antaa sen toivotun ylellisyyden arkeen.

 • Jonna H.

  Miksei olisi? Jokainen saa käyttää omat rahansa ihan mihin tahtoo. Tämä kysymys on sama kuin näin Prideviikolla ajankohtainen, että joku toinen olisi päättämässä ketä ihminen saa rakastaa. En oikeastaan tajua, miksi muut ihmiset haluavat tunkea nokkaansa toisten valintoihin, jotka eivät ole heiltä itseltään mitenkään pois. Ei se mitä kosmetiikkaa toinen ostaa tai ketä hän rakastaa.

 • Tiia Koivusalo

  Kyllä jokainen saa ostaa mitä haluaa, silloin jos ei aiheuta vahinkoa muille tai vaikka taloudellista vahinkoa perheen budjettiin. Ihmisten tulotasoistakin toki riippuu, joillekinhan ei taloudellisesti ole minkäänlainen kynnys ostaa luxuskosmetiikkaa, kun ei heidän pussissa tunnu. Toisaalta sitten sitä voi haluta sellaista luxustunnetta itselleen, minkä ylellisempi kosmetiikkatuote monesti tuo.

  Joku käyttää rahansa matkoihin, joku käsilaukkuihin, joku kosmetiikkaan ja se on toki jokaisen oma asia. Tuo pinnallisuus käsite aina hieman siepoo, pidetään pinnallisena, jos on kiinnostunut kosmetiikasta, kyllä me ihmsiset olemme tällä maapallolla aika lailla muurahaisia ja se ostaako joku 200e purkin tai harrastaa vaikka frisbeen heittoa tai mitä tahansa, on suuremmassa mittakaavassa ihan yhtä tyhjän kanssa kaikki. Joten siksi ilman muuta, tämä ihmeellinen elämä mikä meille on annettu, tästä kuuluu saada myös nauttia ja olla tuomitsematta muita, jokainen tekee ja etenkin omilla rahoillaan, ihan niin kuin parhaaksi näkee.

  Sitä paitsi ylellinen kosmetiikka on ihanaa. <3

 • Outi Krimou/Outi's life

  En minä sanoisi, että se on turhamaista. Jokainenhan päättää, että mihin rahansa laittaa. Jos pitää kosmetiikasta ja se tekee onnelliseksi, niin siitä vaan. Olen samaa mieltä siitä, että myös edullisista merkeistä löytyy niitä voittajia ja yllättäjiä.
  Kiva postaus <3

 • Belladonna

  Olen löytänyt todella hyviä halpistuotteita, toisaalta kokenut pettymyksiä ostaessani hintavampaa "laatu"kosmetiikkaa. Jokainen ostakoon tuotteita oman makunsa – ja kukkaronsa – mukaan eikä kenelläkään pitäisi olla mitään sanomista siihen. Itse käytän tuotteita, joiden hinnat vaihtelevat laidasta laitaan. Kukin taaplaa tyylillään.

 • Mysterious M

  Näin on, ettei se hinta mitään takaa. Kauniit purkit vetävät puoleensa, mutta aina niidenkään sisältö ei ole ollut kultaa:)Arjessa juuri tuoksut, voiteen tuntu iholla ja tietysti toimivuus tekevät ylellisen tuotteesta ja sitä ostaa, miettimättä sen hintaa. Mutta kyllähän siinä hinnassa kohtuuskin on hyvä olla:)

 • Mysterious M

  Sitä aina itse ihmettelee, että mikä oikeus toisilla on tuomita ja hurskastella, mutta ihmiset tuovat tällä esille valitettavan usein ehkä sitä kateuttakin. Onhan se jo outoa, jos ostelee kalliita rasvoja ja tulot ei päätä huimaa. Ei muut saa, jos en minäkään! Mutta jos kosmetiikkatuotteet tekevät arkeen ylellisyyden tunnetta, niin miksi siitä pitää keljuilla, omat rahathan ne on joka tapauksessa.

 • Mysterious M

  Minulle on käynyt samoin seikkaillessa edullisten ja kalliiden tuotteiden parissa. Onhan markkinoilla nykyään niin hurjan paljon eri vaihtoehtoja, että ihme, ettei löytyisi sopivia jokaiselle. Luksustuotteista pitäminen ei tosiaankaan ketään pitäisi haitata:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *