Kesäpäivä Tallinnassa
Matkustaminen

Kesäpäivä Tallinnassa

Yhteistyössä Tallink City Hotel

Kesäloma on alkanut ja kylläpä se tuntuukin mukavalta. Päätimme lähteä viettämään kesäpäivää Tallinnaan yhdessä siskoni ja tyttärieni kanssa.  Olin odottanut kesälomaa, kuin kuuta nousevaa ja nyt tuntuu, ettei yhtään hetkeä halua hukata, vaan on tehtävä ja koettava kaikkea kivaa. Toki löhöilyllekin on varattava oma aikansa, mutta kyllä sitäkin aina jossain välissä ennättää harrastaa. Aloitin lomani heti alkuviikosta kaupunkimatkalla.

Meidän matka kohti Tallinnaa alkoi vasta iltapäivästä, puoli kahden Tallink Star lautalla, sillä tuumin, että koska hotellihuoneen saa vasta kolmen tienoilla, niin on hyvä päästä suoraan huoneeseen matkalukkujen kanssa.  Olin pyytänyt meille huoneen Tallink City hotellista, jossa on väliovi, sillä se on kätevä perheellisille, mutta näin aikuisten porukallekin se on kiva, kun ovea voi pitää auki ja seurustella vapaasti. Ei tarvitse sopia aikoja, milloin tavataan ja missä ja meillä kun oli toisen tyttären kanssa vielä yhteinen laukku, niin senkin vuoksi tuo väliovi oli kätevä. Suosittelen. 

Tilaa huoneessa on myös hieman enemmän ja sekin tuntui hyvältä, ettei tarvitse väistellä sitä matkalaukkua tai toisen tavaroita. Tyttäret asustivat siis toista huonetta ja me siskon kanssa olimme toisessa. 

 


Tallink City hotellissa olen aikaisemminkin yöpynyt ja kokenut sen hyväksi juuri tuon keskeisen sijainnin vuoksi. Virukeskus on tien toisella puolella, vanhaan kaupunkiin kävelee viidessä minuutissa ja vihdoin valmiiksi rakennettu Rotermanni on myös ihan vieressä. 

Olisin mielelläni vienyt seurueeni myös lounaalle Tallink Cityn Hotellin Sume-ravintolaan, josta olen kirjoittanut aikaisemmin tässä postauksessa, mutta koska olimme vasta neljältä hotellilla, niin lounasaika oli päättynyt.

Meillä kävi hyvä tuuri ja aurinko paistoi täydellisen siniseltä taivaalta ja oli ihana istuskella aurigossa ja nauttia kesäistä juomaa seurustellen. Vaikka olimme shoppailureissulla, niin aina pitää sen verran ennättää istahtaa terassille ja nauttia vain siitä ympärillä olevasta kuhinasta, kylmän juoman kera. 


Rotermanni on vihdoinkin valmis, tai siltä se vaikutti, sillä enää ei kuulunut mitään rakennusmelua ja siisti, tyylikäs lopputulos oli ilo silmälle. Mielenkiintoinen arkkitehtuuri ja tyylikkäät kaupat ja ravintolat tuovat vielä enemmän keskieurooppalaista menoa ja meininkiä Tallinnan keskustaan. 


Miellyimme Rotermanniin niin paljon, että päädyimme myös syömään illallista siellä, Platzi ravintolassa. Meillä kyllä alkoi myös olla jo sen verran nälkä, että emme jaksaneet käyskennellä kovin pitkälle ja tiesin Platzin ennestään, koska olin siellä kerran mieheni kanssa syönytkin. Aina ei siis kannata lähteä sinne vanhaan kaupunkiin, ruokapaikkoja löytyy myös muualta.

 

Hyvä ruoka ja palvelu sekä suklaafondant jäkiruokana, kruunasi illan. Toki huomasi, että hinnat ovat Tallinnassakin nousseet ja varmasti tämä tyylikäs Rotermannin alue vaikutta myös hintatasoon. Mutta pihvi oli 21 e, joten ei nyt mitenkään huikea hinta kuitenkaan.


Aamiaispöytä Tallink Cityssä on hulppea ja valintaa riitti. Kaikilla hotellivierailla tuntui olevan sama aamiaisaikataulu, joten porukkaa riitti. Näillä eväillä minä pärjäsin iltaan asti, joten se jo kertoo paljon.


Tyttäret pinkoivat Virukeskukseen aamiaisen jälkeen ja me otimme siskoni kanssa taksin ja hurautimme Karnaluksiin, käsityöihmisten tavaraparatiisiin. Taksit tuntevat nykyisin tien, aina ei ole ollut niin, mutta sinne voi toki kävelläkin. Matkaa on puolitoista kilometriä ja osoite on K. A. Hermanni 1. 

Siellä en olekaan aikoihin käynyt ja viime kerrasta jäi mieleen vain tajuttomat määrät käsityötarvikkeita ja mihinkään en osannut keskittyä, kun tilaa oli niin vähän ja systeemi ostamisen suhteen hiukan outo.

Nyt oli tilanne aivan toinen ja tavarat ja tuotteet olivat selvästi ja järkevästi organisoitu ja se toimi loistavasti ostajan näkökulmasta. Alakerta oli pyhitetty mm. ompelutarvikkeille, korujen tekijöille ja napeille sekä paljeteille. Miten paljon sieltä löytyikään kaikkea mahdollista, niin että meni pää pyörälle. Harmitti ainoastaan, ettemme ymmärtäneet tänne silloin alkutalvesta matkata, kun tein tyttären Prinsessamekkoa Wanhoihin. Kannattaa suunnistaa siis sinne, jos tarvitsee ompeluun erityisiä koristeita.


Yläkerta oli oli neulojien valtakuntaa ja lankaa löytyi joka lähtöön ja tietysti paljon oli tarjolla samoja  lankamerkkejä kuin suomessakin, mutta myös muita. Tuumasimme siskon kanssa, että täällä täytyy olla todella kunnon suunnitelmat, että osaa etsiä haluamaansa. Minulla tyypillisesti tulee fiilikset jostakin langasta ja sitten ostan sitä, edes ajattelematta mitä siitä voisi tulla, mutta aina siitä jotakin kehittelen. Nytkin lähti pari kerää mukaan, joten saa nähdä, mitä niistä neulon. 


Kotimatka koitti jälleen puoli kahden aikaan ja Tallinkin Megastarilla ja matkaa on kyllä kiva taittaa tyylikkäässä ja avarassa laivassa, josta olenkin postannut aikaisemmin täällä 

Kiitos Tallink City Hotellille ja siskolle ja tyttärille matkaseurasta.

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *