Käsityöt

Virkkaa kesäkassi ja koristele se napeilla

 

Virkkaa kesäkassi ja koristele se napeilla

 

Kesälomalla on kiva puuhata jotakin sellaista, mitä ei normaalisti ennätä tehdä. Virkkaaminen ei ehkä kaikilla ensiksi tule mieleen, mutta jos käsityöt ja muoti kiehtoo, niin miksi et kokeilisi virkkausta, sillä se saattaa olla hyvinkin rentouttavaa puuhaa.

Minä ajattelin jo ennen lomaa, virkata kesäkassin ja tähän kassiin hankin paksuhkoa puuvillalankaa kaksi kerää,  jotta saan virkkauksesta suhteellisen ryhdikästä. Viime kesällä virkkaamani rantakassi on jossakin varastojen perukoilla, joten päätin virkata uuden. Tästä halusin enemmän kaupunkikassin, mutta voi tämän myös rannallekin ottaa.

Mitä tarvitset kesäkassin tekemiseen?

 
Valitsin kesäkassiin paksua puuvillalankaa Sheepjes Catonaa kaksi kerää ja yhdessä 100 g kerässä on 250 m lankaa. Virkkuukoukku minulla oli kokoa 5, mutta testaa hieman omaa käsialaasi, sillä liian reikäisenä malli ei minusta toimi, jos teet liian löysää. Kassista tulee napakampi, hiukan tiukemmalla virkkuulla.
 

Halusin käyttää kassiin näyttäviä ja kimaltavia koristeita, joten kaikki mahdolliset korut ja napit löysivät tiensä kassiani koristamaan. Osa löytyi omista varastoista ja sain ne kivasti kierrätettyä ja muutaman napin halusin ostaa kassiani varten. Hankin lisäksi kaksi samanlaista vyötä, jossa oli näyttävät soljet ja niistä kehitin olkahihnat kassiini. Sattuivat olemaan 70% alennuksessa, joten ei tullut hintaa näille kuin 6 e ja rapiat päälle. 

Mutta kyllä erilaisekin vyöt käyvät ja voihan perusvöihin aina kiinnittää erilaisia koristeita korvakoruista lähtien. Itsellä oli pari korviksia odottamassa kassiin kiinnittämistä, mutta en keksinyt kuinka ne saan siinä hyvin pysymään, joten jäin pohtimaan asiaa ja ehkäpä lisään ne kassiini vielä.

Kassissa on hyvä olla myös hakaset tai jokin kiinnityssysteemi ja päädyin laatikosta löytyneisiin hakasiin, taisivat olla turkkihakasia kevään tekoturkkiompeluista. Kesäkassi on ryhdikkäämpi, kun hakaset ovat molemmilla sivuilla ja niillä saa kassin kätevästi kiinni.

 

OHJE KASSIIN

 

  • virkkaa ensin 22 x 25 cm kokoinen pohja kiinteillä silmukoilla
  • kierrä kiinteillä silmukoilla laukun reuna, virkka kuten virkkaisit koria, jotta pääset virkkaamaan laukkua pohjasta ylöspäin
  • mallikuvio laukussa on seuraava: Virkkaa  yhteen silmukkaan kolme pylvästä,  hyppää yhden kiinteän silmukan yli ja virkkaa seuraavaan kiinteä silmukka ja hyppää yhden kiinteän silmukan yli ja tee taas pylväät, toista krs loppuun. Toisella kerroksella tee samoin, mutta virkkaa pylväät nyt siihen yhteen kiinteään silmukkaan ja kolmen pylvään keskelle aina se kiinteä silmukka ja jatka näin vuorotellen, kunnes laukku on sopivan korkuinen.
  • ompele napit, korut ja muut koristeet laukun julkiselle puolelle, sillä toisella puolella, vartaloa vasten, ne mahdollisesti tarttuvat vaatteisiisi ja irtoavat
  • sovita vyöt niin, että soljet tulevat peilikuviksi toisilleen, leikkaa vöistä ylimääräiset palat tukemaan laukun sisäpuolelta kantohihnaa
  • ompele samalla paksulla langalla, vyön reikiä hyväksi käyttäen, olkahihnat paikalleen ja aseta tukikappaleet laukun sisäpuolelle samalla
  • vyön soljen kiinnitin ompelemalla reunoilta, kun ensin mies napsaisi irti soljesta, ylimääräiseksi jääneen tapin
  • kiinnitä isohkot hakaset laukun reunoihin vastakkaisille puolille, jotta saat laukun kiinni, molemmilta sivuilta
  • leikkaa tukevasta kierrätyspahvista pohja laukkuun, jotta se olisi ryhdikäs


Kaikenlaiset virkatut kassit ovat nyt muodikkaita, joten anna mielikuvituksesi lentää ja koukun kiitää.

Milloin olet viimeksi virkannut ja mitä silloin virkkasit?

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *