Käsityöt

Oranssin hehkuva väri mekossa

Oranssin hehkuva väri mekossa

Oranssin hehkuva väri mekossa ihastuttaa minua, vaikka useampaa se värinä kauhistuttaa. Oranssi on ihana kesän väri, joka todellakin hehkuu, antaa voimaa ja luo energisen kuvan kantajastaan. Tässä pehmeyttä oranssiin tuo myös ripaus korallin sävyä.

Olen ommellut itselleni vuosi sitten maximekon tätä samasta kankaasta ja  jämäpalasta sain kehiteltyä tyttärelle vielä hellemekon. Omaa maximekkoa esittelin vuosi sitten Kroatian reissussa.

Kangas, vaikka onkin polyesteriä, on aivan upean viileän ja kevyen tuntuinen päällä. Useinhan mollataan keinokuituja hiostaviksi, mutta eivät ne kaikki sitä ole. 

Olin ensin suunnitellut ompelevani vain pikaisesti mekon ja ilman vuorta, kääntäen miehustan kohdalta nuo pääntien reunat ja hihanaukot. Toisin kävi ja taistelin tämän mekon kanssa muutaman päivän, sillä en saanut sitä siistiksi. Lopulta oli pakko laittaa vuori, sillä kangas oli todella liukas ja reunat aaltoilivat ikävästi. Kannattaa näissä ohkaisissa kankaissa helpottaa ompelua ja tehdä jo heti suosiolla vuori miehustaan, niin lopputulos on siistimpi. 

Kangas on kevyt, joten tyttärellä oli vaikeuksia pitää kietaisumekko aisoissa, tuulisella ilmalla. Taitaa tämä mekko ollakin vain bikinien tai alusshortsien ( cheerleading ajoilta muistoja ) kanssa käytettävä, jotta mekon pitämisestä ei tule stressiä. 

Tämä oranssi on kyllä niin kesän väri ja sopii hyvin tyttärellekin. Lopputilkuista ompelin vielä hiusponnarin mekon kanssa käytettäväksi. Hiusponnarit ovat jälleen muodissa ja sellaisen ompelee hetkessä.


Heinätyöt on nyt tehty kartanon mailla, vaikka näytti siellä vielä muutamalle seipäälle löytyvän heiniä, ehkäpä se sää viime viikolla oli hiukan latistanut heinäntekoa. Heinäpelto seipäineen, vanhaan malliin ja päivänkakkarat ojanpientareella, kuvaavat niin meidän heinäkuuta ja kesää. Eivätkö ne tuokin sitä nostalgiaa sekä muistuttavat  vanhanajan suomi-elokuvista? 


No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *