Käsityöt

Kukkakuvioinen maximekko matkalla mukana

Kukkakuvioinen maximekko matkalla mukana

 

Matkalaukkuun Rhodoksen matkalle tuli pakattua, yllätys, yllätys, muutamia mekkoja. Ylpeänä olen siitä, että kaikkia ennätin pitää, enkä raahannut niitä siis turhaan mukana. Tämän kukkaisen maximekon kankaaseen ihastuin heti, kun sen kangaspakalla näin ja ostin kankaan, tietämättä mekon mallia tai edes pituutta. Kangasta ostin kuitenkin sen verran, että mahdollisuuksia oli myös maxpituuteen. Maximekko siitä siis tuli ja tämä kangas on kaunis upeine kukkakuvioineen. Mukana on myös lycraa, joten se joustaa sopivasti ja tuntuu ihanan vilpoisalta päällä.

Vinkkejä mekon valmistamiseen

 

Mekko on aika yksinkertainen malliltaan leikata ja ommella. Alaosa on suora kappale, jossa on sivuhalkio ja vyötäröllä rypytys. Yläosassa on rintalaskokset ja muuten kappale on suora malliltaan, mutta tein siitä suhteellisen tyköistuvan, koska joustava kangas sen salli. Kannattaa silti jättää hiukan varaa, jotta rintaliivit eivät sitten pullistele selästä läpi ja lopputulos näytä turhan pinkeältä. 

Hihat ovat suorat, leveät kaistaleet, joihin tulee yläosaan kuminauhakuja. Välttämättä mekon hihoja ei tarvitsisi edes kiinittää kainaloaukkoihin, vaan ne voi kiinnittää pelkästään miehustaan parin sentin kohdalta, jotta kuminauhakuja istuu nätisti. Itse ompelin hihat mekon kainaloaukkoihin kiinni. 

Mekko ei tarvitse myöskään vetoketjua, sillä se joustaa sopivasi ja se jos mikä helpottaa myös ompelua. Koska kangas ei purkaannu, ei saumoja tarvinnut huolitella ja jätin myös kääntämiset pois, jotta hiha ja helma laskeutuvat kauniisti. 

Matkalaukussa tämä mekko oli ihanteellinen matkakaveri, sillä se ei rypisty eikä paina paljoa. Asusteita ja kenkiä vaihtamalla tästä saa juhlavan ja matalien sandaalien kanssa päiväksi rennon kesäasun, vaikka rannalle tai ostoksille.  Monikäyttöinen mekko on varmasti myös tulevaisuudessa mukana matkoilla.

Tuuli tuiversi sekä hiuksia että mekkoa ja kuvaaminen alkoi jo huvittaa, koska mihin vain meni, oli tilanne sama. Aurinko alkoi jo laskea, joten hiukan tuli kiirekin, mutta saimme asukuvat lopulta otettua. Mekkosunnuntain mekko on taas toteutettu.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *