Sisustaminen

Persoonallisia valaisimia ja tunnelmaa asuntomessujen makuuhuoneissa


Persoonallisia valaisimia ja tunnelmaa asuntomessujen makuuhuoneissa


Asuntomessut Porissa ovat olleet avoinna jo muutaman viikon ja vihdoin minäkin pääsin katsomaan, millaisia juttuja siellä tänä vuonna on esillä.  Persoonalliset valaisimet ja makuuhuoneen tunnelma asuntomessuilla, niitä ajattelin esitellä teille ensin. Huh, hellettä, kuumat paikat siellä ainakin oli, mutta sitkeästi kiersimme taloja mieheni kanssa.


Kaunis sisustus ei välttämättä pääse oikeuksiinsa, jos valaistusta ei ole mietitty ja toteutettu kunnolla.  Oikea valaistus tuo esille tietynlaista tunnelmaa, esimerkiksi peilin takaa tai keittiönkaappien alta toteutettu epäsuora valo, antaa pehmeän valaisun huoneeseen. Tämä epäsuora valaistus näkyikin useassa asuntomessujen kohteessa. Eräässä kohteessa valaiseminen oli toteutettu hauskana valojuovana huoneen nurkassa, katosta lattiaan  ja se näytti kyllä onnistuneelta idealta.

Lisäksi minua viehättivät kauniit valaisimet sekä huvittivat persoonallisten valaisimien ideat. Mistä vaan voi näköjään tehdä valaisimen ja ripustaa sen kattoon. Toimiiko se aina? No, sen voi itse päätellä, mutta onneksi kaikkia valaisimia ei tietenkään tarvitse katossa ikuisuutta pitää, jos aiheella haluaa hiukan leikitellä.

Tämä valaisin näyttää siltä, että idea on lähtenyt vähän vahingossa ja sitä on vain jatkettu, koska muuten aika ei olisi riittänyt. Aika massiivinen ja ehkäpä tässä valaisimessa on muistona jotakin todella koskettavaa ja tärkeää.

Makuuhuoneissa oli useimmissa tummaa seinää tai sitten tummemmat vuodevaatteet. Kotoisia sylejä, jotka jotenkin sopivat hienosti meidän pitkään talveen. Kesällä ja näin helteillä, olisin kyllä halunnut nähdä, miten huoneen voisi muuttaa kevyemmäksi ja ilmavammaksi, myös vuodevaatteiden suhteen.

Muutamassa talon sisustuksessa kiinnitin huomion tähän sinapinkeltaisen ja oranssin-ruskean sekoitukseen. Se itse asiassa toimi aika kivasti ja toi pehmeyttä kaikkeen musta-valko-harmaaseen, mitä useimmissa taloissa oli väriskaalana.

Pellavakankaat  näyttävät jatkavan suosiotaan ja antavat mahdollisuuden rennolle makuuhuoneen sisustukselle. Lakanoita ei tarvitse silitellä tai makeloida ja ne pehmenevät ajan saatossa miellyttäväksi käyttää. 

Oletko käynyt jo messuilla vai oletko kenties vasta suuntaamassa messuille? Mikä miellytti tai mihin kiinnitit eniten huomiota?

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *