Ihonhoito

Polttava aurinko, heijastava meri ja tuuli ovat petollisia iholle

Polttava aurinko, heijastava meri ja tuuli ovat petollisia iholle


Rhodoksen matkalla ollessamme, saimme nauttia vilvoittavasta tuulesta. Rannalla ja kaupungilla ei ollut niin tukahduttavan kuumaa, kun tuuli sopivasti. Joskus vähän liikaakin, mutta ei se haitannut. Tässä tulee sitten se miinuspuoli. Nimittäin polttava aurinko, heijastava meri ja tuuli. Petollinen yhdistelmä, joka tulee aina muistaa, kun oleilee rannalla aurinkoa ottamassa. 

Meillehän kävi jokaiselle niin, että vartalon iho paikoittain paloi auringossa, vaikka aurinkorasvat olivat 30 spf ja niitä laiteltiin tasaisin väliajoin. Mitään rajuja palamisia ei onneksi kenellekään tullut, mutta hiukan punoitusta ja ihon arkuutta. Minua harmitti kovasti, sillä olin aurinkorasvoista vastuussa ja koskaan aiemmin ei näin ollut käynyt, jos ei lasketa nuoruusvuosia. Edes Thaimaassa emme palaneet, mutta siellä olinkin käytännössä aina rasvapurkki kädessä. Tuuli sen sai varmasti Rhodoksella aikaan, sillä tuntui, että suihkuteltaessa tuotteita, ne saattoivat osaltaan haihtua ja lennähtää tuulen mukana, eikä riittävää kerrosta sitten tullutkaan iholle.  

Itse säästyin ihan viimeisiin päiviin saakka palamiselta, mutta meressä uimisen jälkeen, odottelin varmasti liian pitkän aikaa, ennen kuin lisäsin rasvoja, joten sain minäkin osani. Olkoon tämä nyt sitten opiksi.

Onneksi löysimme paikallisesta rohdoskaupasta Aloeveraa, jolla sitten voitelimme palaneita kohtia ja muutama purkki niitä sitten voiteluun menikin. Ihmeellistä ainetta ja rauhoittaa ihanasti palanutta ihoa. 

Kenenkään kasvot eivät onneksi palaneet ja niistä voi kiitellä kyllä tehokkaita täsmätuotteita. Shiseidonin 50 spf Wetforce Clear Stick toimi hyvin poskipäillä, nenällä ja korvilla. Huulille sai hieman sävyä Shiseidonin vedenkestävästä Lip color Splash 30 spf huulivoiteesta ja tietysti suojaa. Tällä voi kohentaa omaa rantalookkia, jos näyttää vähän ränsistyneeltä ja hikiseltä. Pieni punertava sävy huulilla tekee ihmeitä.

Huulet kannattaa suojata hyvin, ainakin meikäläisen, sillä saan auringossa ollessani helposti huuliherpeksen riesakseni, varsinkin jos huulet yhtään pääsee kuivumaan tai palamaan auringossa. Olin onnellisesti täyttänyt lääkepussin matkalle, jossa oli kaikkea mahdollista lääkettä matkaa varten ja tietysti myös nuo sisäisesti nautittavat huuliherpeslääkkeet. Kun etsiskelin matkalla lääkepussia jättimatkalaukustani (painoi lähtiessä 21,5 kg), niin en löytänyt sitä mistään. Kotiin palatessa se löytyi lipaston laatikosta, jossa säilytän kosmetiikkaa ja jotenkin olin tohkeissani sen pakannut sinne ”talteen”. Onneksi lääkkeitä ei tarvittu tällä reissulla ei edes niitä herpeslääkkeitä, joten huulipuikko ja 50 spf stick käytettynä vuorotellen, varmasti pelasti tilanteen.

Kasvojen iholle käytin Ella Bachèn Age protect Solaire cremeä, jonka spf on 30. Voide sisältää auringon vanhenevalta vaikutukselta suojaavia karotenoideja, antioksidantteja ja suojaavia filttereitä. Tätä olisi kannattanut myös käyttää vartalollekin.

Auringossa käytän aina hattua,  mutta tuolla tuulessa, hatut lentelivät päästä ja yksi jos toinen juoksi hattuaan kiinni, myös minä. Hatulla saa kuitenkin kasvoille tarvittavaa lisäsuojaa ja ei tule myöskään auringosta pää kipeäksi.

Kasvoille kosteutusta ja kiinteytystä, auringossa oleskelun jälkeen


Kun palasimme rannalta, iho kaipasi tietysti kosteutusta ja hellimistä.  Clainsin uudet, kiinteyttävät päivä- ja yövoiteet olivat minulla matkalla mukana, sillä siellä näitä oli hyvä testata. 

Iho alkaa yli nelikymppisenä menettää kiinteyttään, se veltostuu ja rypyt silmäkulmissa alkavat erottua selvemmin. On hyvä muistaa myös nämä auringon haittaavat ja vanhentavat säteet. 

Clarins on uudistanut Extra-Firming voiteensa hyödyntämällä vaikuttavia uusia aineita, uudentyyppistä koostumusta sekä uusia kasviuutteita, jotka palauttavat iholle sen nuorekkaan ulkonäön.

Clainsin Wrinkle control, firming day cream, on ihanan miedosti tuoksuva ja helposti levittyvä päivävoide, jota ilokseen sipaiseen kasvojen iholle. Voide sisältää kaurasokeria, jolla on ihoa kiinteyttävä vaikutus. Tämä toimi hyvin meikin alla. Kesäisin yleensä käytän CC-voidetta, peittelen peitevoiteella vain punaisimmat kohdat kasvoista ja laitan aurinkopuuteria sekä hieman hohdetta poskipäille.

Yöllä iho lepää ja uusiutuu ja korjautuu. Ihon kannalta kultatunnit ovat kello 23-02 välisenä aikana. Extra Firming Nuit voiteessa on käytetty kuukivestä saatua hydrolusoitua piioksidia, joka auttaa ihoa uusiutumaan yön aikana. Voide on huomattavasti kermamaisempaa ja paksumpaa, mutta se imeytyy iholle hyvin.

Huomasin kyllä, että nämä voiteet saattavat kuitenkin olla tällä hetkellä, turhan tuhteja minulle, sillä iho protestoi muutamalla ärhäkäämmällä näppylällä,  joten nämä pääsevät tosikäyttöön vasta syksymmällä, kun iho kuivuu, ilmojen muuttuessa ja toisenlaiset, viimaiset tuulet alkavat puhaltaa. 

Kesäisin ihoni ei ole sittenkään niin kuiva, kaikesta auringossa oleiluista huolimatta. Reissussa toki iho joutuu myös koville muistakin jutuista, kuin vain auringosta, sillä ruoka, juoma ja lepo, eivät ole samanlaista lomamatkoilla, kuin normiarjessa.

Miten siellä? Oletko säästynyt auringossa palamiselta tänä hellekesänä? 

pr-tuotteet

No Comments

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Tuulinen sää on pettävä, aurinko ei tunnu iholla niin polttavalta. Olen täällä Japanissa käyttänyt suosiolla SPF 50 ja pysynyt varjossa niin paljon kuin voinut vaikka koko päivä on oltu liikkeellä. UV-indeksi on joinain päivinä ollut 9 ja asteitakin pahimmillaan 39. En kovin paljon väriäkään ole saanut, mutta parempi niin kuin kärähtää.

 • Outi Krimou/Outi's life

  Olen säästynyt palamiselta, mutta perheen miehiltä oli Marokossa palanut selät. Suojakerroin 50 on heillä mukana, mutta pikkuisen nyt väittäisin, että sitä rasvaa ei tuona päivänä oltu muistettu laittaa 🙂
  Ihanaa viikonloppua sinulle Minna!

 • Mysterious M

  No niinhän se tahtoo olla, ettei sitä aina muista:) Mutta juurikin kovassa kuumassa auringossa on syytä rasvata, vaikka turhaan. Selkä ja olkapäät ne yleensä tahtookin palaa. No, minulla paloi maha:D

 • Tiia Koivusalo

  Rodoksella on kyllä hämäävä tuo aurinko, koska siellä kuitenkin tuulee niin raikkasti. Hyvä on kunnon kertoimet laittaa, tosin meillä viime vuonna pulikoivalla tyttärell ei pysynyt mitkään voiteet nassussa, kun asui altaassa koko päivän ja nassu paloi aika pahastikin.

  Nuo Clarins ihanuudet otan tuota pikaa testiin, tiedän jo, että ne on just eikä melkein omaan makuun.

  Ihania kuvia.<3 Kaunista viikonloppua M <3

 • Mysterious M

  Voi, mä muistan myös tuon ajan, kun tyttäret asuivat uima-altaassa ja niitä piti vahtia ja rasvata vähn väliä:) Nyt olisi ilmeisesti pitänyt taas vahtia….!
  Clarins on niin vaan parasta:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *