Käsityöt

Lomatunnelmissa rohkean punaisessa sifonkimekossa

Lomatunnelmissa rohkean punaisessa sifonkimekossa


Olen aina rakastanut punaista väriä ja mitä syvempi ja rohkeampi sävy, sitä parempi. Lomalla oli kiva kulkea rohkean punaisessa sifonkimekossa, sillä pienoinen päivetys, näytti tämän värin kanssa hyvältä.

Toki kaikki punaisen sävyt miellyttävät, mutta juuri tämä kukilla koristeltu sifonki herätti heti huomioni ja  mukaani se lähti, sillä sitä ei vain voinut vastustaa. Nämä kangaskaupat ovat minulle vaarallisia paikkoja näköjään, koska sieltä ei yleensä tyhjin käsin tule lähdettyä.  


Sifonki on hankala materiaali leikata ja ommella, sillä se haluaa ikään kuin karata saksien alta, joten leikkaamisessa on oltava tarkkana ja se on tehtävä todella terävillä saksilla.

Minulla on kahdet kangassakset, sillä yllättävän usein huomaan, että saksiani lainataan, milloin mihinkin leikkaamiseen ja kangassaksilla kun ei saisi leikata mitään muuta, kuin kangasta.  No ne toiset sakset ovat vähän kuin piilossa, joilla leikkaan sitten nämä vaativammat työt.

Ystävällinen myyjä neuvoi minulle vielä ompelukoneneuloista, joilla juuri näitä ohuita sifonkeja ja vaativia kankaita pystyy helpommin ompelemaan. Ohuissa neuloissa on terävämpi kärki, joten se lävistää kankaan taidokkaan tarkasti ja lopputulos on siisti. Näitä neuloja olisin todella tarvinnut jo aiemminkin, kun on taistellut koneen ja ohuiden kankaiden ompelemisen kanssa.

 Kun pääsin ompelemaan, niin totta se oli, kyllä neula teki todella hyvää jälkeä ja ompelukoneen säätöjen kanssakaan ei tarvinut taistella. Lämpimät suosittelut täältä ja tällä neulalla helmankin ompelu onnistui heti.


Vinkkejä mekon leikkaamiseen ja ompelemiseen


Sifonkiasua tehtäessä on hyvä muistaa, että malli kannattaa pitää suhteellisen ilmavana ja selkeänä. Kaikenlaisia frilloja ja salsoja, kannattaa käyttää koristamaan yksinkertaisia, sifongista tehtyjä mekkoja ja paitoja. Tässä kangas on pääasiassa ja näin kaunista kangasta kannattaakin korostaa.

Mekko on malliltaan yksinkertainen ja miehusta on rinnan kohdalta istuva ja helmaa kohti kangas levenee A-linjaiseksi. Edestä ja takaa, mihin kiinnitin olkaimet, kappale on suora. Ompelin myös istuvuuden takia eteen, rintojen päälle ja taakse, selän keskelle, laskokset. Samanlaisia kerroksia on kaksi päällekkäin, mutta alempi kerros on hiukan pitempi. Päädyin tähän ratkaisuun, jotta aluspukua ei tarvitsisi ommella alle ja mekosta ei tulisi liian hiostava. 

Miehustaa koristaa frilla, joka kiertää puvun kauttaaltaan ympäri.  Sen on tarkoitus olla tämän mekon kohokohta ja kyllä se minusta onnistuikin tehtävässään. Muuta ei tarvita, sillä kangas saa ylpeänä esitellä itseään. Olen niin ihastunut näihin kukkakuviollisiin kankaisiin, että soisin kesän vain jatkuvan, jotta näitä kukkamekkoja voisi enemmänkin käyttää.


Rhodoksella, missä tämäkin mekko kuvattiin, oli niin tuulista, että mekko ei meinannut asettua millään, mutta toisaalta tuuli saa kuvissa kankaan näyttämään vielä hehkeämmältä ja kevyeltä.

Huomasin myös sellaisen epäkohdan, että tuulessa tuo frilla lennähtää ikävästi kasvoille ja nopeasti takertuu huulipunaan, joten sitä on pitää korjata ja kiinnittää muutamalla pistolla kiinni.

Kyllä tässä piti jo välillä päätä raapia, että kuvat saatiin otetuksi, mutta helppoa se ei ollut.

Suosittelen kokeilemaan sifongin ompelua, sillä siitä saa näyttäviä mekkoja ja paitoja. Paidat varsinkin, ovat olleet tänä kesänä ohutta sifonkimaista kangasta. Mikäli mekot ei kiinnosta, niin yksinkertainen paita, jossa olisi kuminauhakuja pääntielle, on ainakin helppo toteuttaa. 

Päivitys neuloista, jonka lupasin: Neulat ovat Microtextil Sharps 130/705 H-M, ja itse käytin tuota 60/8 eli ohuinta neulaa.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *