Matkustaminen

Vanhassakaupungissa Rhodoksella


Vanhassakaupungissa RhodoksellaPalataan vielä vähän Rhodoksen tunnelmiin ja huikeaan vanhankaupungin linnoitukseen, jossa rakennukset olivat todella näyttäviä ja vaikuttavia. 

Rhodoksen vanhakaupunki sijaitsee ydinkeskustassa ja on yllättävän hyvin säilynyt keskiaikainen kaupunki. Kaikki nämä tornit saivat miettimään, että onkohan Prinsessa Ruususen ja muiden klassikkosatujen linnan kuvaukset, saaneet ideansa juuri näistä upeista torneista. Satumaista, todellakin. 

Vanhankaupungin arvokas arkkitehtuuri on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1988. Tärkein nähtävyys on Suurmestarin palatsi eli goottilaistyyliin rakennettu linna. Kaupunkia ympäröivä muuri on näyttävä ja alueelta löytyy myös arkeologinen museo, Suleimanin roomalaiskatolinen moskeija, bysanttilainen museo ja kellotorni.

Hippokrateen aukiolla.


Vanhassakaupungissa oli myös paljon pieniä puoteja, joista tuli ostettua muutamia käsintehtyjä koruja, tuliaisina messinkikoristeita ja sisustusjuttuja. Löysin myös itselleni hatun, joka oli tuossa kuumuudessa pakko hankkia, sillä päätä alkoi uhkaavasti särkeä. Tuulisella rannalla tämä hattu tahtoi lentää tuulen mukaan, mutta kaupungilla se pysyi hyvin päässä. 

Kissoja jälleen ja ilokseni huomasin, että paikalliset suhtautuivat lempeästi näihin karvakeriin, eivätkä häätäneet niitä puodeistakaan pois, ainakaan meidän nähden. 


Jos olet Rhodoksella vierailemassa, niin tämä vanhakaupunki on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Päivällä se oli kyllä kuuma, koska tuulet eivät sinne asti yltäneet, mutta illalla vanhakaupunki on hyvin tunnelmallinen ja romanttinen kohde. Kahviloita ja ravintoloita kyllä riittää, jos kierrellessä uuvuttaa ja haluaa hetken lepuuttaa jalkojaan. 

Tämä oli minusta aika sokkeloinen paikka, joten kannattaa pitää kartta esillä, jotta tiedät minne kuljet. Kadut  ja putiikit näyttivät ihan samalta ja jonkin aikaa meni, kun etsimme puotia, missä edellisenä päivänä olimme käyneet. Löytyihän se viimein, vaikka meinasin jo luovuttaa.

Lisää Rhodoksen reissusta löytyy täältä

No Comments

  • Tiia Koivusalo

    Ihanat kuvat ja rouva niin hehkeänä. <3 Käytiin iltasella ja useamman kerran, on kyllä niin upea tuo Rodoksen vanhakaupunki. <3

    Upeaa elokuun alkua ja josko me vaikka tässä kuussa jo nähtäis, siitä lähdetään. Muiskis <<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *