Ihonhoito

Ihonhoitoa mökkilaiturilla


Ihonhoitoa mökkilaiturilla


Koli


Ennen mökkilaiturille menoa ja ihonhoidon esittelyä, pari sanaa meidän mökkeilystä. Kolista on tullut meille todella tärkeä mökkeilypaikka ja on todella mukavaa, että meillä on ollut mahdollisuus vuokrata tätä mökkiä kaikki nämä vuodet.

Monet kivat muistot, vuosien varrelta, palautuvat mieleen siellä käydessä, oli sitten talvi tai kesä. Kesällä, emme täällä niin usein käyneet, kun lapset olivat pieniä, jotenkin emme osanneet ajatella tätä kesäkohteena. Mutta nyt tulemme tänne mielellämme sekä talvisin että kesäisin.


Kolin jylhät maisemat jaksavat ihastuttaa aina uudelleen ja uudelleen ja kerrankin säät suosivat, myös kuvausten suhteen. Olemme vierailleet Kolilla varmaankin kahdenkymmenen vuoden ajan ja ilahduttavasti myös tyttäret innostuivat vielä lähtemään muutamaksi päiväksi mukaan. Täällä mieli lepää ja kiireet jäävät. Täällä vain ollaan ja nautitaan siitä, mikä milloinkin innostaa. Perinteisesti kiivetään aina Ukko-Kolin huipulle kerran ja joskus useamminkin. Sieltä nämäkin kuvat ovat ja sitten vaan nautitaan näkymästä. Niin ja koetetaan vältellä ulkomaalaisten turistien osumista kuviin. Kaunis sää oli tietysti houkutellut myös paljon muita kuvaajia huipulle ja sydän syrjällä seurasimme lapsiperheiden kuvaussessioita siellä korkeilla kallioilla. Kolmevuotiasta ei saisi yksinään päästää kulkemaan niin jyrkillä kallionkielekkeillä, mutta siellä ne vain taituroi, mutta onneksi ei mitään sattunut. Itse pidimme aina aikoinaan visusti tyttäriämme silmällä ja kädestä kiinni, kaikissa vaarallisissa kohdissa. Siellä saa aikuinenkin olla tarkkana, ettei jalka lipsahda ja se on menoa sitten.

Kuumalla hellesäällä riittävä juominen on tärkeää ja mikäs juodessa, kun sain näin ihanan pullon testiin, mistä juoda. Odd Molly on niin kaunis pullo, että kävisi koristeesta.

Miten ihoa kannattaa mökkeillessä hoitaa?


Kun ollaan mökillä, taitaa useammalle se mökkilaituri olla todella tärkeä paikka ja mekin saimme nautiskella laiturilla olemisesta niin, että päätettiin tehdä myös ihonhoitojuttuja ja ihonhoitorituaaleja laiturilla. Ihonhoitoa ei kannata unohtaa mökilläkään, vaikkei meistä kukaan meikkiä laittanutkaan. Täytyy tässä heti tarkentaa, ettemme saastuttaneet luonnonvesiä, vaan huuhteleminen tapahtui saunassa.


Ihon puhdistaminen


Sain kesäkuulla testiin uusia Lumenen tuotteita ja tämä Lumenen, Nordic-C Pure Glow Cleansing Balm, kirkastava puhdistuspalsami, on tehnyt vaikutuksen. Tämä balm hierotaan kosteille kasvoille ja  pyyhitään kostealla pyyhkeellä. Ihanasti sillä lähtee kaikki meikit ja lika iholta, eikä tunnu kiristävän ihoa. 

Kuorinta


Puhdistuksen jälkeen testasimme L`OREAL Paris Revitalift Laser anti-age glycolic peel pads, kuorintalappuja, joissa on kaksi eri puolta. Karheampi, voimakkaampaan kuorintaan ja pehmeämpi, hellävaraisempaan kuorintaan. Tämä toimi hienosti myös tyttären selkänäppyihin, jotka villiintyivät auringosta ja tarvitsivat erikoistoimenpiteitä.

 Minäkin pystyin hyvin näitä lappuja käyttämään ja käytin tietysti vain sitä pehmeämpää puolta ja iho ei tuntunut panevan pahakseen, eikä punoittanut kuorinnan jälkeen. Ihosta tulee kirkkaampi ja sileämpi ja se todella vaikutti sileämmältä, jo muutaman kerran kuorimisen jälkeen. 

Kuorinta poistaa kuolleita ihosoluja ja auttaa muiden tuotteiden imeytymistä iholle. Kannattaa välttää silmänympäryksiä ja huulia.  Lappuja käytetään iltaisin ja rasiassa on 30 lappua, joten tämän voi tehdä kuuriluontoisesti. Päivisin suositellaan käytettäväksi päivävoidetta, jossa on suojakertoimena vähintään SPF15.

Samaan sarjaan kuuluu myös Revitalift Laser SK20 anti-age päivävoide, joka toimii hyvin yhteen noiden kuorintalappujen kanssa. Kahdenkympin aurinkosuoja on hyvä näin mökillä touhutessa, mutta mikäli aurinkoa ottaa usemman tunnin, niin minun on ainakin lisättävä aurinkovoidetta jonkin ajan päästä. 

Voide on täyteläinen, mutta iholle laitettaessa, imeytyy nopeasti ja siinä on vieno tuoksu.  Voide lupaa kiinteyttää, siloittaa ja tasoittaa ihon väriä.

Voit kuoria vartaloasi myös hauskalla ja ihanasti kahville tuoksuvalla Foamie Mocca Peel- sienellä, jota voi käyttää useampia kertoja. Tuoksujen suhteen on muitakin vaihtoehtoja. Toinen sienen puoli on karheampi ja toinen pehmeä, voit valita fiiliksen mukaan, kummalla puolella sientä vartaloasi hierot. Tämä sieni pitää ensin kastella hyvin ja puristella sitä niin, että saa vaahtoa aikaiseksi ja sitten vain kuorimaan. Ihosta tulee suloisen pehmoinen ja tuoksu jää leijailemaan jälkeesi, mutta ei tuoksu kuitenkaan liikaa.

Kuorinnan jälkeen sienen voi ripustaa kuivumaan ja odottamaan seuraavaa käyttökertaa.


Foamie sarjasta löytyy myös mökkiläisille ja matkaajille helpotus ja kevennys sinne matkakassiin, sillä shampoo on pakattuna palasaippuaan. Sain kommentteja ensin perheeltä, että miten tuo muka toimii, kun esittelin tuotteen.  Kastelin sitä ensin kunnolla ja vaahdotin palasaippuaa jonkin aikaa, jotta sain kunnon vaahdon aikaiseksi, niin uskottava heidän oli. Tätä ei siis kannata heti alkaa hieromaan hiuksiin, ainakaan, jos hiuksia riittää, kuten meidän tyttärillä, muuten meinaa usko loppua. Mutta käsiin vaahtoa ja sitten hiuksiin. Uskon, että tämä tuote toimii varmasti miesväen keskuudessakin, kun he siihen perehtyvät. Tuoksu on tässä mitä ihanin.

Kosteuttaminen naamioilla 


 Sitten pääsimme leikkimään naamioilla ja nämä kangasnaamiot ja lappunaamiot ovat kyllä sellaisia, että ne pakostakin saa hymyn huulille. Acai-berry kuitukasvonaamio, kurkkunaamio ja ruusunlehtinaamio ovat kosteuttavia ja kyllä meillä naurua piisasi, kun mies tiedusteli, että laitoinko minä kenties salaminsiivuja kasvoilleni. 

Naamion imeytymisen jälkeen voi kasvoille vielä laittaa L`OREAL Revitalift Cica Cream Night, joka on herkän ihon anti-age sarjasta ja se rauhoittaa ja vahvistaa ihoa. Lupaavat myös elastisuutta iholle ja ryppyjen siloitusta. Pehmeältä iho ainakin tuntuu, joten sekin on hyvä alkuun.

Saman sarjaan kuuluvat myös päivävoide ja silmänympärysvoide. Nämä ovat parabeenittomia, hypoallergeenisia ja tarkoitettu juuri herkän ihon hoitoon. Hyvä, että on ymmärretty viimein kehittää myös herkällekin iholle anti-age tuotteita. Usein juuri tehotuotteet saavat allergisen, herkän ihon ärsyyntymään, joten tämä on hieno juttu.

Vielä on pakko heittää yksi juttu beautyblenderin käyttäjille. Nyt on tullut markkinoille myös matkaajille oma beautyblenderin ilmava säilytysrasia. Tässä rasiassahan voi beautyblenderiä muutenkin säilyttää, ettei se pyöri laatikossa ja saa itseensä pölyä ja likaa. Itse en ole tähän sieneen sen kummemmin tutustunut, mutta tytär tykkää ja oli iloinen tästä rasiasta. Kuulemma maksaa itsensä takaisin, kun vertaa niihin sieniin, jotka ovat samanlaisia, mutteivat oikeita beautyblendereitä. Kestää hyvin sen kolme kuukautta, hyvässä hoidossa.

Ilta alkoi jo hämärtymään, ennen kuin olimme valmiit ihonhoitorutiineiden kanssa. Ymmärrän kyllä nyt mökkiläisiä taas hiukan enemmän, kun melkein viikko siellä vietettiin. Ihanan rauhaisaa eloa ja oloa ja kaunis luonto ympärillä.
Oletko sinä muistanut hoitaa ihoasi mökillä tai matkoilla ollessasi?

Tuotteet pr-näytteitä

2 Comments

    • Minna

      Voi, kiva kuulla ja kuulostaa ihanalle tuo, että voi oleskella mökillä koko kesän! Palasaippua on todella kätevä ja toimii hyvin, juuri siellä mökillä:) Viettäkäähän ihana mökkikesä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *