Käsityöt

Valkoisessa mekossa parisuhdelomalla Tampereella


Valkoisessa mekossa parisuhdelomalla TampereellaKesälomalla on kiva viettää aikaa myös miehen kanssa kahden ja me teimmekin pienen roadtripin Porin asuntomessuille sekä sieltä suoraan parin yön hotellilomalle Tampereelle. Asuntomessuilla helteessä tuntui, että mikään asu ei toimi, sillä kaikki vaatteet tuntuivat takertuvan ihoon. Tampereella valkoista ompelemaani mekkoa hiukan mietin, että uskallanko laittaa, sillä pelkäsin kuumuutta, mutta se olikin iltasella juuri sopiva mekko tuohon säähän.


Virkkasin ensin yläosan harvalla pitsikuviolla, joka valmistui aika nopeasti, mutta en ennättänyt saada mekkoa kylläkään Rhodoksen reissulle mukaan, vaikka se oli tarkoitukseni alun pitäen. Huomasin, että on pakko vähentää koneella, siis ompelukoneella istumista, jotta ennättäähän tämän tehdä myöhemminkin valmiiksi. No, se valmistui sitten tänne Tampereelle ja hyvä niin, sillä hieman päivettyneenä, en näyttänyt ihan haamulta, valkoisessa mekossani. 

Kankaan hankin miehustan ollessa melkein valmiina ja sävyn suhteen meinasi käydä köpelösti. Tarjolla oli luonnonvalkoista, jossa materiaali oli kyllä sopiva, mutta hohtavan valkoiseen ei sitten meinannut löytyä muita, kuin hääpukuihin tarkoitettua kangasta. Tämäkin oli samaisesta hääpöydän kangasvalikoimista valittu, mutta kuitenkin mattapintainen ja ei liikaa rypistyvä, eikä liian juhlava. Paksuuttakin sai olla, sillä en olisi halunnut tämän alle mitään alushametta. Lopulta päädyin kuitenkin laittamaan sen alushameen, varmuuden vuoksi. 


Pitsi, jonka lankana on Scheepjes Catona, on virkattu vyötäröltä ylöspäin ja hihat virkkasin kädenaukoista alaspäin. Mallikuvioon löytyi idea pinterestistä. Jännitystä riitti, sillä lankaa oli taas hiukan liian vähän, niin tyypillistä minulle. Joko sitä on liikaa tai sitten niin, että saa hermoilla, että riittääkö se. 

Mekko on ommeltu olkaimettomaksi ja kiinnitin sen virkattuun miehustaan koneella ommellen. Koska pitsi joustaa jonkin verran, ei minun tarvinnut laittaa mekkoon vetoketjua tai nappeja. Yksinkertainen toteutus on paras, kun on kyse pitsistä. 

Valkoisen pitsimekon kuvauspaikaksi sopi tunnelmaltaan hienosti Finlaysonin Palatsin terassi, missä istahdimme syömään salaatit ja juomaan lasilliset. 

Tampereella ei olekaan tullut käytyä pitkään aikaan ja koska sääkin oli mitä upein, niin meillä oli oikein kiva reissu. Tampereelta onkin tulossa juttua hieman myöhemmin täällä blogissa. 

Nyt on mekkoja tullut ommeltua itselle ja tyttärille sen verran, että Mekkosunnuntaita en toteuta enää joka sunnuntai, mutta varmasti aina silloin tällöin. Muutamia neule- ja virkkausjuttuja on myös valmistumassa, joten niitä esittelen sitten, joten tervetuloa vaan katsomaan.

30 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *