Matkustaminen

Vinkki mukavasta hotellista Rhodoksella

 

Vinkki mukavasta hotellista Rhodoksella


Meidän Rhodoksen reissusta on jo kulunut hetki aikaa, mutta vinkkaan tässä vielä mukavasta hotellista, jonka sijainti oli aivan huippu ja itse hotelli Cactus, yllätti meidät positiivisesti. 


Hotelli oli keskitason hotelliksi luokiteltu ja tähtiä sillä on 3+. 
Hotellin sijainti oli aivan rannassa, Ellinrannan ja Tuulisenrannan kärjessä. Joka paikkaan oli suhteellisen lyhyt kävelymatka. Pieni kauppakin löytyi hotellista ja sieltä sai ostettua vettä ja välipalaa ja taisi siellä olla muutamia vaatteitakin myynnissä.

Meillä oli toive saada kaksi, kahden hengen huonetta vierekkäin. Ainahan noita toiveita saa esittää, mutta harvemmin ne toteutuu. Olin hieman skeptinen tuon toteutumisen suhteen, mutta yllättävää kyllä, me saimme vierekkäiset huoneet ja toinen huone oli vielä panoraamanäkymällä. 

Parvekkeelta oli molempiin suuntiin upeat näkymät. Kapea, mutta pitkä parveke  mahdollisti sen, että saattoi ihailla rantabulevardia tai sadanpalmun-aukiota. Valitettavasti tuuli aika paljon, joten kovin paljon aikaa emme viettäneet kuitenkaan tuolla parvekkeella.  Toisella puolella hotellia, avautuivat näkymät altaalle ja merelle päin.

Huoneet olivat valoisia, koko seinän peittämien ikkunoiden ansiosta. Lattiat olivat laattaa, mikä teki heti siistin vaikutelman.  Huone oli riittävän kokoinen kahdelle hengelle, neliöiltä on noin 24. Tyttärien huoneessa oli vielä kolmaskin sänky, joten sinne olisi hyvin voinut majoittua kolmen lapsen kanssa.

Kylpyhuone oli hiukan kulunut, mutta siisti ja jos tykkää ottaa vaahtokylpyjä, niin siellä oli myös kylpyammeet. Kylpyhuoneissa on fööni sekä kylpytuotteita pienissä purkeissaan. Ihan kiva kolmen tähden hotellin tarjonnaksi.


Aula oli viihtyisä ja monelle suomalaiselle matkustajalle saattoi olla helpotus, sillä palvelutiskillä kaksi naista puhui täydellistä suomea. En nyt matkoilla tarvitse suomen kieltä, asioita hoitaessani ja aikoinaan se ärsytti suunnattomasti, kun kaikki huutelivat perään suomeksi. No, nyt se tietysti helpotti asiointia, sillä mitään ei jäänyt arvailujen varaan. 


Aulan takana oli kivan kokoinen baarialue, missä ihmiset katselivat jalkapalloa televisiosta ja muutamana iltana siellä oli myös live-esiintyjiä. Tunnelma oli viihtyisä, mutta melu ei kuitenkaan kuulunut huoneisiin. 

Aamiainen tarjottiin kello 7-10 välisenä aikana ja jokaiselle löytyi jotakin syötävää aamiaistarjonnasta. Palvelu oli hyvää ja ystävällistä mm. kahvi tai tee tarjoiltiin pöytiin. Ruuhkaa kuitenkin tuli juuri tuossa yhdeksän jälkeen, joten jos halusi saada pöydän seurueelle, niin kannatti välttää tuota aikaa.

Samassa ravintolassa, johon kuului myös allas-baari, kävimme muutaman kerran lounaalla. Siellä oli tarjolla pitsaa, spaghettia, kylmiä täytettyjä kolmioleipiä ja tietysti kreikkalaista salaattia. Hinta oli noin kahdeksan euroa/annos ja siitä ylöspäin. Listalta pystyi tilaamaan myös pihvejä, kanaa, kalaa ja moussakaa, mikäli halusi syödä vaikka illallisen hotellissa.

Allasalue pieni, mutta viihtyisä. Panttia vastaan sai vuokrata allaspyyhkeitä. Me kävelimme kuitenkin joka päivä merenrantaan, missä tuuli mukavasti ja oli tilaa hiukan enemmän, kuin altailla.

 
Parasta oli kyltti, altaalle vievällä ovella, jossa kiellettiin aurinkotuolin varaaminen pyyhkeillä. Pyyhkeet kuulemma kerättiin pois, jos joku yritti näin tehdä ja tämä oli loistava juttu. Mikään ei ole niin ärsyttävää, kun huomata, että altailla kaikki  aurinkotuolit on heti aamusta varattuja. Usein näitä tuoleja varaavat henkilöt ilmestyvät iltapäivällä altaalle, jos sittenkään.  Hieno juttu, että tähän varaamiseen on reagoitu näin topakasti.


Kaunis auringonlasku tuli vangittua kameraan iltakävelyllä rantabulevardilla, hotellimme edessä, jossa on kuitenkin suhteellisen rauhallista, vaikka ajoittain siellä olikin liikennemelua. 

Tämä hotelli ei ole lapsihotelli ja alle 23-vuotias ei voi kirjautua hotelliin ilman huoltajaa.  Kyllä siellä muutama lapsi oli,  mutta enemmän teinejä vanhempineen. 

 
Miinuksena oli tallelokeroiden  puuttuminen huoneista, mutta turvalokerot löytyivät kyllä aulan viereisestä huoneesta. Oman lokeron avainta piti sitten kuljettaa mukana, jos ei halua jättää sitä huoneeseen.

Wi-fi toimi, mutta hieman takkuillen, joten koneelle kuvien lataaminen kesti iäisyyden. Mutta tämän tavallaan arveli jo etukäteen.

Hotellissa kiinnitän aina ensiksi huomiota siisteyteen ja täällä oli kyllä todella siistiä. Olikin mukavaa jättää tippiä siivoojille hyvästä palvelusta.

Miksi Rhodokselle kannattaa matkustaa?

 • Rhodoksella palvelu on ystävällistä
 • lentomatka on hiukan alle neljä tuntia
 • juomavesi on juomakelpoista ja siksi ei tarvitse pelätä vatsatauteja, vaikka vesipulloja tulikin ostettua juomista varten
 • kreikkalainen ruoka on tosi hyvää
 • mikäli historia ja Rhodoksen vanhakaupunki rakennuksineen kiinnostaa, sieltä löytyy katselemista
 • nuorisolle löytyi kivoja shoppailuliikkeitä
 • maisemat ovat kauniita
 • mikäli rakastaa merta ja uimista, sekä muita vesiaktiviteetteja
 • siisteys ylipäätään
 • kissoista tykätään ja niitä kohtaan ollaan ystävällisiä, vaikka niitä siellä riittääkin aika lailla
 • jos kuumuus ei haittaa, Rhodokselle voi matkustaa keväästä syksyyn ja siellä aurinko paistaa 300 päivää vuodessa
 • jos et halua hikoilla kuumuudessa, niin silloin kannattaa reissata Rhodokselle alkukeväästä tai syksyllä, jolloin paahde ei ole niin tukahduttavaa, miellyttävä tuuli kuitenkin vilvoittaa myös kesän kuumina kuukausina

 

No Comments

 • Tiia Koivusalo

  Tosi kivalta näyttää ja mekin tykättiin aivan valtavasti meidän hotellista Rodoksella, oikeastaan tykättiin täysillä ihan kaikesta. Lounastettiin hotlassa ja oli niin hyvä ruoka. Olikohan hotelli Athena.

  Ihanaa viikon jatkoa M <3

 • Mysterious M

  Kiva ja moni on kyllä tykännyt Rhodoksesta, kaikkinensa, joten ei mitään sellaista ollut, että olisi jäänyt hampaankoloon:)Athenaa minäkin muistan katsoneeni, kun hotellia valitsin ja se vaikutti kanssa kivalta:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *