Matkustaminen

Matkalaukulla voi vaikuttaa matkustamisen mukavuuteen


Yhteistyössä Mastermarksbrand & Victorinox


Matkalle lähteminen on minusta aina kiva juttu ja siihen kuuluu tietysti matkan suunnittelu ja pakkaaminen. Matkalla ollessa, olen kuitenkin huomannut matkalaukulla olevan suurtakin merkitystä matkan mukavuuteen. Painava ja huonosti kulkeva matkalaukku saa väsyneen matkaajan uupumaan ja ärsyyntymään.

Miten matkalaukut ovat muuttuneet?


Reissunaisena olen matkannut, monen erilaisen laukun kanssa maita ja mantuja. Välillä laukkuja lainattiin siskoilta ja jopa kavereilta, kun ei opiskelijana ollut varaa hankkia omaa laukkua. Eikä laukut silloin olleet mitenkään tyylillä pilattuja ja jestas, niitä piti oikeasti raahata käsissä ja ne painoivat, sen muistan.

Perheen kanssa, kun aloitimme matkustamisen, niin kahteen laukkuun sullottiin koko nelihenkisen pesueen vaatteet ja saattoi siellä olla mukana lelujakin. Onneksi matkasimme melkein aina kesällä ja matkakohde oli etelässä, joten vaatteita ei niin kovin paljoa tarvinnut mukana raahata.

Jo tuolloin katselin ihaillen ja ehkä hieman kadehtien matkustajien tyylikkäitä, kovia matkalaukkuja, joissa näytti pyörät pyörivän sulavasti ja laukku liikkui kuin itsestään. Perässä tulimme me, raahaten laukkuja, joissa pyörät tuskin enää pyörivät ja niitäkin oli vain kaksi, jolloin suurin paino oli käsillä.

Meni vielä tovi aikaa ja hankimme muutamia matkalaukkuja, jotka olivat suhteellisen edullisia, mutta kovia ja niissä oli neljä pyörää. Ne ehkä eivät sulavammin liikkuneet, mutta helpottivat matkustamista. Aika pian ne saivat ruumassa kolhuja ja naarmuja sekä menivät lommolle,pintamaalit lohkeillen. Syy oli varmaankin myös asfaltilla vetämisistä ja pyörien lukkiutumisista, jolloin niitä tuli hiukan väkivaltaisesti kiskottua.

Victorinoxin matkalaukun kanssa matkustaminen on mukavaa


Victorinox tunnetaan eniten ehkä noista Sveitsin armeijan linkkuveitsistä ja sellaisen sain mieheltäni ensimmäisenä yhteisenä jouluna. Myös tyttäret ovat tietyn ikäisenä saaneet lahjaksi tuon saman linkkarin isältään.  Nyt Victorinoxin valikoimaan kuuluu myös matkalaukut ja kun tuntee merkin, niin kiinnostus heräsi.

Matkalle lähtö jo häämötti. Iso, vanha matkalaukku kelpuutettiin vielä mukaan ruumaan, mutta tarvitsin laukun, jonka voi ottaa sisälle koneeseen ja se sopisi myös pienille viikonloppumatkoillekin. Läppäri kulkee nykyisin monen mukana, joten laukkuun tulisi saada kone mahtumaan ja kameralaukkukin on mukavampi sujautttaa käsimatkatavaroihin, kuin kantaa sitä olalla. 

Olin siis enemmän kuin iloinen, saadessani testiin blogin kautta, juuri Rhodoksen matkalle, Victorinoxin Spectra Expandable Global Carry-On matkalaukun.

Tämä polykarbonaatista valmistettu laukku on kestävä ja kevyt. Se painaa 3,2 kg ja tilavuus on 29 l.  Mitat laukussa ovat 20x38x55. Tämä carry-on siis täyttää useimpien lentoyhtiöiden asettamat käsimatkatavaramitat. 

Yhä useammat haluavat matkustaa kevyesti, joten silloin isoa matkalukkua ei välttämättä aina tarvita. Eipä mene aika lentoasemalla laukkutiskeille jonottamisessa ja koneesta noustua ei tarvitse hermoilla, että milloin se laukku oikein saapuu ruumasta. 


Laukkua hankkiessa, haluaa tietysti laukun näyttävän hyvältä ja tämä on minusta kyllä laukku, jota kehtaa mukana kuljettaa. Punainen on lempivärini, joten tottakai valintani oli punainen. 

Lentokentällä oli näitä Victorinoxin laukkuja ja tuotteita ihan omassa liikkeessään, joten hiukan niitä oli pakko käydä ihailemassa. Löysin sieltä muuten repun, jonka ostin miehelle kesän alussa laivaristeilyltä.

Spectrassa laukun pyörät pyörivät höyhenen kevyesti, kuljetti sitä sitten edessä tai sivulla ja vaikka pikkurillillä.  Eikä se viettänyt ikävästi, joten kulkeminen ruuhkissakin oli helppoa. Vetokahva toimi jouhevasti ja tässä on kolme eri korkeuttakin, joten se mukautuu henkilön pituuden mukaan.

Tässä Spectra-mallissa on luukku edessä, joten vaikkapa läppärin saa kätevästi otettua laukusta, kun laukku on pystyasennossa.  Laukulla on hieman korkeampi hinta, verrattuna noihin halpaversioihin. Mutta se on kestävä ja sillä on kuitenkin kymmenen vuoden takuu, joten silloin hinta ei tunnukaan niin pahalta. 

Läppärille on siis oma taskunsa ja vaikka joku tönäisikin laukkuni nurin, niin laukun kova ulkokuori, sekä pehmustettu läppäripussi suojasi konetta.  Taskut tarroilla mahdollistavat myös pienten tavaroiden kuljettamisen ja niiden helpon esille ottamisen. Jos vaikka haluaa pestä hampaat kentällä tai ottaa esille pokkarin lukeakseen.

Lisäksi laukussa on oma erillinen,  vetoketjullinen verkko, jonka avulla vaatteet ja tavarat pysyvät järjestyksessä.

Rhodoksen jälkeen olimme miehen kanssa parin yön kaupunkilomalla ja minusta oli mukava, kun pystyin pakkaamaan tähän laukkuun kaiken tarpeellisen. Kun avasi vetoketjun, niin laukku laajeni kauttaaltaan kolme senttiä ja niin vain mahtui hieman ylimääräistäkin mukaan. Todella kätevää, varsinkin kun haluan aina ottaa mukaan ”varmuuden vuoksi” juttuja.

Hieman on tuo laukkumuoti muuttunut aikojen kuluessa. Tämä kyseinen laukku on muuten Marilynin matkalaukku, jota hän käytti häämatkallaan. Ei ollut silloin pyöriä, saati vetokahvaa, joten varmasti Marilynkin olisi innoissaan tämän Spectran kelpuuttanut matkalaukukseen.

Tuotteesta voi katsoa myös lisätietoja ja videon täältä

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *