Käsityöt

Kanervansävy kukkakuvioisessa hartiahuivissa

Kanervan sävyinen pitsineuloshuivi valmistui vihdoin kesälomalla. Tämä huivi teetätti kovasti töitä, sillä tapani mukaan, en pahemmin suunnitellut, vaan katselin mallikirjasta vain pitsimalleista kuvia ja mietin, että teenkö muutellen vai suoraan mallista. Muutamia muitakin pitsimalleja testailin ja totesin, että olkoon kuitenkin tämä kukkapitsi, se minun huivini kuvio.

Silmukatkin tuli luotua vähän fiiliksellä, joten yksi versio oli sen verran pitkä, että olisi maata laahannut, jos sen harteille olisi laittanut. Toiseen osasin jo paremmin arvioida silmukat ja niitä tuli 252. Kukkakuvio oli muuten helppoa tehdä, sillä nurjalla neulottiin vain nurjaa. Haastavissa malleissa on hankalaa, kun pitää ne langankierrot ja kavennuksetkin tehdä nurjalla, joten onneksi tässä ei niitä ollut, kuin oikealla puolella. Muuten täytyi olla tarkkana kuvion kanssa. 

On varmaankin taidot ruosteessa, sillä piti myös koko ajan tarkistella, että olen oikealla kerroksella. Saattoi olla, että ohut alpakkalanka ja hivenen pörröisyyttä langassa, teki siitä minulle haastavan. Tämmöistä on myös todella rasittava purkaa ja muutaman virheen tehtyäni, skarppasin, jotta huvi joskus edistyisi.

Minusta huvin reunassa oleva aalto, on huveissa kaunis, joten valitsin tämän kuvion myös siksi. Huivin päättelin tekemällä muutaman kerroksen sileää ja väliin pari kehittelemääni reikäkuviota ja taas sileää. Lopuksi pingotin huvin jumppamattoon ja kostutin sen. 

Hieman haaveilin jo muutakin neulomisia tai virkkauksia, tätä huvia neuloessani, mutta mitään muuta en antanut itseni aloittaa, jotta huivi edes joskus valmistuisi ja saisin sen käyttööni.  Nyt se on valmiina ja kesän kääntyessä loppua kohti, sillä on varmasti käyttöäkin. En suoranaisesti ole hartiahuivityyppiä, mutta tämä on hyvä myös kaulahuivina ja sellaisena tätä varmaankin käytän syksyn tullen.

Kaunis kanervikko Kolilla kiinnitti huomioni ja tajusin sen olevan todella lähellä omaa huvini sävyä. Harmillisesti kanervakin on kärsinyt kuivuudesta, joten kukintoja ei kovin ollut ja en saanut toivomaani kuvaa niiden kanssa.

Kaunis viikonloppu on kääntynyt sateiseksi ja viileäksi sunnuntaiksi, joten ehkäpä kaivan tämän huivin harteilleni ja käperryn kirjan pariin. 

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *