Lifestyle

Dyson Supersonic hiustenkuivaaja on persoonallinen ja tehokas

             Yhteistyössä Dyson Supersonic

Olin kampaajalla käydessäni, ihaillut Dyson Supersonic hiustenkuivaajaa, joka oli hyvin persoonallinen, tehokas ja kaunis hiustenkuivaajaksi. Kun minulle tuli mahdollisuus saada tämä laite testiin, hypin riemusta. 

Oma kihara tukka, on välillä haaste saada riittävän kuohkeaksi, jotta kihara näyttää hyvältä, joten nyt minulla oli mahdollisuus saada melkein samalla tavalla hiukset kuivatettua, kuin kampaajan tuolista lähteissäni.

Hiukset joutuvat päivittäin aikamoiselle koetukselle. Niitä väännetään ja käännetään ja kiharretaan, ja ennen kaikkea niitä kuivataan. Joskus hiusten kuivaaminen saattaa olla jopa hiukselle haitaksi, kuivaajan puhaltaessa turhan kuumaa ilmaa.

 Kokemusta on jo aikansa eläneistä fööneistä tai edullisista hiustenkuivaajista, joissa ei paljon ole ollut vaihtoehtoja. Kuivaat sitten ykkösellä tai kakkosella, niin saman lämpöistä ilmaa fööni kuitenkin puhaltaa ja se on usein liian kuumaa. Ei ihme, jos hiukset kärsivät ja näyttävät elottomilta.

Dyson Supersonic näyttää erilaiselta, persoonalliselta, verrattuna tavalliseen hiustenkuivaajaan ja syynä on moottorin sijoittaminen kädensijaan, muoto ja paino on näin uudella tavalla tasapainotettu. 

Hiukset voi kuivattaa nopeasti ja ilmavasti kuivaajalla tai käyttämällä muotoiluun tarkoitettuja osia, kuten diffuusoria tai harjaföönaukseen tarkoitettuja suuttimia. 

Hiustenkuivaajan osat kiinnittyvät magneetilla, mikä on kätevää. Juuri entisessä kuivaajassani, pienen pieni osa diffuusorin reunassa oli rikkoutunut. Tällä pienellä osalla oli merkitystä diffuusorin kiinnittämiseen ja aina kun fööniä käänsi tiettyyn kulmaan, niin diffuusori tipahti lattialle. Se jos mikä, ärsytti, kun kiireessä yritti saada hiukset kuivaksi. Tämän kanssa ei tule käymään samoin.


Hiustenkuivaajassa on kolme tarkkaa nopeusasetusta;

 •  nopea kuivaus
 •  normaali kuivaus 
 •  muotoilu
Sekä neljä tarkkaa lämpöasetusta;
 • 100 ast. nopea kuivaus ja muotoilu
 • 80 ast. normaali kuivaus
 • 60 ast.  hellävarainen kuivaus
 • 28 ast.  jatkuva kylmä ilmavirtaus
Laite mittaa ilman lämpötilaa 20 kertaa sekunnissa, joten lämpötila on hallinnassa.
Dyson Supersonic ei kuumene ulkopuolelta, vaan pysyy miellyttävän viileänä, vaikka kuivaisit hiuksia lähietäisyydeltä. Johtokin on pitkä, 2,7 m, joten pitäisi riittää, normaalioloissa. Kuivaaja on suhteellisen hiljainen, joten hyvä, että tähän on kiinnitetty huomiota.Hiusten kuivaaminen harjan kanssa, on minusta hankalaa, kun yrittää kuivata vain tiettyä osiota. Usein muutkin hiukset sotkeutuvat sinne mukaan ja silloin pitää pysäyttää kuivaaja ja selvitellä suortuvat ja aloittaa alusta.  Dysonilla on muotoilutehon keskitin, joka estää tätä tapahtumasta. Se ohjaa ilmavirran juuri sinne, minne sitä tarvitset. Tähän käytetään tuota kapeampaa suutinta.

Itselle tuo diffuusori on se ehdoton työväline, kun on kyse kiharasta hiuksesta ja sen saamisesta edustuskuntoon. Matkoilla minun on siis järkevintä ottaa oma fööni mukaan, sillä koskaan ei tiedä, millainen tuulipuhallin huoneessa odottaa ja sillä hotellin kuivaajalla ei minun tukkaani saa ikinä kuivaksi. 

Tässä siis vinkki kiharahiuksen kuivaamiseen:

 • Hiustenpesun ja hoitoaineiden jälkeen hiukset tarvitsevat  kunnon muotoilutuotteita alle, jotta kihara jaksaa olla kimmoisa ja näyttää pehmoiselta. 
 • Omille hiuksille sopii parhaiten niiden työstäminen heti märkänä, joten aikaa ei ole haaveiluun, vaan kuivaaminen on aloitettava heti. 
 • Diffuusorin sisäpuolelle asettelen varovasti suortuvia ja annan kuivaajan hellästi kuivata hiuksia. Mielellään tehot matalalla ja keskitason kuumuudella. Jonkin ajan päästä vaihdan paikkaa ja siirtelen taas suortuvia kuvun alle.
 •  Liika koskettelu pörhöttää hiusta, mutta dysonin tekniikka estää suurimmat pörröisyydet, sillä diffuusori hajottaa ilmavirran tasaisesti hiusten ympärille ja saa kiharat kauniisti asettumaan ja kiiltoakin niihin tulee.
 •  Oma kiharani on jo kasvanut ulos mallistaan, joten juuri tyven suuntaan kannattaa kiinnittää kuivaamisessa painopistettä, jotta kampaus ei lätsähdä heti kuivattuaan. 
 • Hiuksia pitää myös jaksaa kuivattaa täysin kuivaksi, jotta kampauksesta tulee hyvä.
 • Lopuksi käytän aina kuivashampoota suihkuttaen tyveen tai tuotteita, joilla saa myös tuuheutta lisää ja hieman lakkaa viimeistelyyn

Lopputuloksena on luonollinen ja pehmoinen kiharapilvi, jota usein luullaan luonnonkiharaksi. 


Tyttärillä on pitkät, vaalennetut hiukset, joita on hankala saada harjattua märkänä selviksi. Onneksi löytyi The wet brush, jolla takutkin saa selvitettyä, ennen kuivaamista.

Tytär kuivasi omia hiuksiaan ilman harjaa, mutta käyttäen tuota leveämpää suutinta ja sai hiukset kyllä ennätyksellisen nopeasti kuivaksi. Yleensä hiusten kuivaamiseen menee tuplasti aikaa vanhalla föönillä.

Kun hiuksia on kuivattu, niin pitäähän niitä välillä harjata ja siihen sopii tämä Tangel Teezer, nyt matkaversiona. Jos takkuja tulee, niin tällä ne selätetään.

Kuten tuolla aiemmin mainitsin, että tärkeää on tietysti hiustenhoidossa oikeat hiustuotteet. Joskus matkalla huomaa, että mikään ei toimi kuin kotona, kun on kyse hiuksista. Tähän vaikuttaa veden kovuus ja se on tietysti meillä erilainen, joten eivät ne hiuksetkaan voi samalla tavalla toimia siellä matkakohteessa. 

Usein kestää aikaa, että löytää oikea tapa pestä hiuksia. Saman huomaa, kun reissaa mökeillä ja pesee hiukset järvivedellä. Oi, että niistä tulee pehmeät, mutta ainakin minun hiuksiini ei saa kyllä mitään kampausta, jos sellaisesta haaveilee. Mutta onneksi on hiustuotteet keksitty ja nyt tämä Dysonin kuivaaja auttaa hädässä.

Tällä kertaa otin testimielessä mukaan Living Proof Timeless-sarjasta, shampoon hoitoaineen ja muotoiluvaahdon, kiharaa hiusta ajatellen. Kyseessä on anti-age shampoo ja hoitoaine, jotka pehmentää ja parantaa hiusten rakennetta ja estää uusien vahinkojen syntymistä sekä vahvistaa hiusta.

Timeless Plumping Mousse antaa kolme kertaa runsaamman näköiset hiukset, kuitenkin säilyttäen niiden pehmeyden. Tämä setti kyllä toimi loistavasti varsinkin matkoilla ja tietysti myös kotona. Lopuksi kun kuivatteli hiukset Dysonilla, niin kiharakampaus valmistui kuin itsestään.

Tyttärille sain testattavaksi matkakokoiset Living Proof Restore-sarjaa. Tämä setti uudelleenrakentaa, vahvistaa antaa käsiteltävyyttä käsitellyille hiuksille. Ihana tuoksu ja nämä maskit ovat ihanaa käyttää, kun haluaa oikein hemmotella hiuksiaan ja tuolla Rhodoksella se tuli kyllä tarpeen. Kaikesta auringon ja meriveden kärsimyksistä, niitä oli kyllä hyvä välillä hemmotella ja helliä.


Dyson Supersonic on kyllä timanttinen hiustenkuivaaja, mutta ainoa miinuspuoli on sen suolainen hinta, 399 e.


Onko Dyson Supersonic sinulle tuttu? Mikäli haluat vielä lisätietoa, niin sitä voit katsoa täältä

Hiustuotteet ja harjat pr-näytteitä

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *