Käsityöt

Loppukesän puuterinen pitsineule

 

Kaunis, helteinen kesä helli meitä oikein kunnolla, mutta nyt on aika kääntää katseet kohti kesän loppua ja syksyä. Loppukesällä, jos tätä aikaa vielä voi niin kutsua, tarvitaan jotakin lämpöisempää ylle ja niinpä neuloin pehmoisen, puuterinsävyisen puuvillaneuleen Svarta Färet Tilda -langasta, jossa on 50% puuvillaa ja 50 % akryylia.

Neulekuviossa halusin reikien olevan isohkoja ja kauneimmillaan neule on juuri ihoa vasten. Mutta  tämän alle voi hyvin pukea myös pitkähihaisen paidan, mikäli ilma on viileä. Kuvassa minulla on alla valkoinen toppi. 

Sävynä halusin vielä tehdä neuleen kauniin hempeästä puuterinsävystä, ennen kuin on aika siirtyä kohti talvisempia ja tummempia sävymaailmoja. Muuntelin hiukan Kanervansävyisen huivin pitsimallia ja yksinkertaistin sitä. 

Neulekuvio koostuu langankierroista ja kolmen silmukan neulomisesta yhtäaikaa yhteen. Tässä keskimmäistä, kolmesta silmukasta, tulee siirrellä niin, että se jää aina kavennettaessa päällimmäiseksi. Kuvio vaihtaa paikkaa aina neljän kerroksen jälkeen. Pidän erityisesti tuosta helman aaltoilevuudesta neuleessa ja tietysti tämän langan suloisesta pehmeydestä. Neule oli myös nopea neuloa.


Tein neuleesta vartalonmukaisen, mutta syksyn neuleissa reilu koko on muotia ja lähinnä oversize on se juttu. Nyt puikoilla on valmistumassa korallinsävyinen neule, joka on hiukan reilumpi kooltaan ja tyyliltään. Paksuhkoissa neuleissa on vaan se ongelma, ettei niitä oikein takkien alle saa tungettua fiksusti, joten kaikki muoti ei aina toimi täällä meidän korkeudella ja ilmastossa.

Syksyn sävyissä haluan iloitella väreillä ja kassissa on vielä uhkean oranssia lankaa odottamassa, kesän Tallinnan matkalta ostettua ja vielä ei ole kuviot, saati malli, selkiintynyt tämän suhteen. Jotta kyllä sitä lankaa piisaa, kunhan vain ennättäisi toteuttamaan kaikki suunnitelmat. Syksy on neulomisen ihanaa aikaa, joten tuskin maltan odottaa.

On aika jättää hyvästit kesälle ja siirtyä syksyyn. Hiukan haikein mielin, mutta ihania muistoja vaalien. Kiitos kesä, olit meille hyvä!

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *