Käsityöt

Slip skirt syksyn muodikas hame

Slip skirt syksyn muodikas hame


Vuosi sitten katselin ihmeissäni muotisivujen alushamemaisia mekkoja. Pyörittelin varmasti silmiäni, sillä kuka nyt alushameessa  julkisesti kulkisi. Muoti on ihmeellistä ja aina se ei heti nappaa. Nyt kesän lopulla huomasinkin, että nämä alushameet ovat muotoutuneet muodikkaisksi hameiksi, jotka vain vetäistään ylle eli slip skirt. Hame alkoikin jo kiinnostamaan ja kun löysin upean kiiltävän Lux satiinin, päätin ommella siitä vastaavan slip skirtin itselleni.

Mukavinta tässä on tuo joustava vyötärö ja hame todellakin vain vetäistään ylle, ei vetoketjuja tai muita viritelmiä. Hieman kyllä pelotti, että kuinka saan siitä istuvan ja kuitenkin niin, että lantio mahtuu läpi, vyötärön kohdalta. Mutta se onnistui ja viimeistelin sen vielä pujottamalla kuminauhan vyötärökaitaleeseen.

Hame on leikattu vinoon langansuuntaan, jotta siihen saa tarpeeksi leveyttä helmaan ja se myös joustaa enemmän ja laskeutuu paremmin. Kangasta menee tietysti hiukan enemmän, mutta lopputulos on parempi. Slip skirt -hameiden pituus vaihtelee polvipituuksista midi-pituuteen. 

Lux satiini on aavistuksen paksumpaa, koska en halunnut kangasta, jossa kaikki kuultaa läpi. Kangas on myös pestävä käsin, jotta tätä ei varmaankaan ihan joka paikkaan tule laitettua, sillä tiedän itseni ja sen, että käsinpesu ei oikein innosta. 

Pidän siitä, että tämän hameen kanssa voi kulkea rennosti neuleessa ja siisteissä lenkkareissa. Tai sitten voi pukea juhlavamman paidan ja laittaa korkkarit tai nilkkurit jalkaan. Käyttökelpoinen siis moneen tilaisuuteen ja tilanteeseen. 

Väri miellytti minua kovasti, vaikka tässä on hiukan viileää sävyä mukana. Aiemmin hiukan karsastin näitä sävyjä, mutta nyt minulla on jo hartiahuivikin samaa sävyä ja se sopisi varmasti hyvin tämän slip skirtin kanssa, iltojen ja päivien viilentyessä. Vielä ei tahdo uskoa sitä, että se kylmä tulee, koska tämä syyskuukin vaikuttaa aika leppoisan lämpimältä. Nyt on siis vielä mahdollista käyttää näitä ohuita hameita.

Satuin kesän lopulla löytämään Niken Air Max lenkkarit ja ihastuin niihin siksi, että niissä on tavallaan tuo kanta korkeammalla. Ehkäpä minäkin pystyn näitä käyttämään, ilman ongelmia, sillä täysin matalat lenkkarit eivät minulle käy. Ainakin jalassa tuntuvat mukavilta. Päällinen on kiiltävää nahkaa, joten suojaa kosteudeltakin vähän. Tyyliltään rennot, mutta silti lenkkariksi ihan kauniit, jos niin voi lenkkareista sanoa. Ainakin slip skirt -hameen kanssa sopivat täydellisesti pariksi.

Innostuitko sinä slip skirtistä?

No Comments

 • Anonyymi

  Että innoistuinko? Näyttää upealta, helppo pukea ja varmasti mukava päällä. Leikkasitko hameen etu- ja takakappaleet vartalon leveimmän kohdan (lantion?) levyisiksi?

  – Seijahannele

 • Mysterious M

  Kiitos:) Ihana, kun tykkäsit. Laitoin muutaman sentin liikkumavaraa lantiolle. Kannattaa tarkistaa, että kangas aavistuksen joustaa ja vinoon leikkaaminen tietysti auttaa. Uhmakkaasti kavensin vyötärön kohdalta, kun kerran meni läpi lantiosta ja siinäkin lopulta senttejä oli vain muutama enemmän kuin oma vyötäröni. Testata kannattaa tuo vyötärön leveys ja kaventaa sen mukaan.

 • Tiia Koivusalo

  onpa muuten tosi ihana ja toimii niin täydellisesti neuleen kanssa, vähän rouheaa matskua ja kiiltävää, ihana kombo. Rennoksi asun tekee sun kenkulit. Tykkään valtavasti tästä asusta.

  Muiskuja päivään M <3

 • Mysterious M

  Kiitos Tiia:) Tämä on kyllä näppärä hamonen, kun voi aamupäivän olla töissä neuleessa ja illalla heittää paidan ja korkkarit ja taas on asu kohdillaan:) Kiva kun tykkäsit ja kengät on minustakin mageet:)
  Mukavaa päivää!

 • Maarit / Sopusointuja

  Kerrassaan ihana hame ja arvostan (itsekin jonkin verran ompelijana ;)) että joku vielä ompelee itse. Kaunis kangas ja ihana väri; ja malli on tyylikäs kun on tuollainen kapea. Ja iso plussa että puit sen näytille lenkkareiden kanssa. Mun tekisi niin mieli kokea tuota itsekin, mutta kun olen tällainen pätkä, niin tuntuu että sillä yhdistelmällä näyttää vieläkin lyhyemmältä.
  Mutta sinun päälläsi napakymppi!
  Ihanaa päivää sinulle!

 • Mysterious M

  Kiitos Maarit) Tästä tuli kyllä kiva ja juuri tuo materiaali ja malli on siitä hyvä, että voi pukea lenkkareidenkin kanssa eikä näytä pöllemmältä:)
  Hassua, olen kuules peräti 157 cm pitkä, joten terkut toiselta pätkältä:D Mukavaa päivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *