Kierrättäminen

Kierrätysidea sunnuntain kunniaksi keittiöön

Kierrätysidea sunnuntain kunniaksi keittiöönLöytyykö sinulla samppanjapullon korkkeja, joita olet säästellyt ja et tiedä, mitä niistä tekisi? Minä keksin kierrätysidean sunnuntain kunniaksi näistä korkeista ja se on todella helppo toteuttaa.

Meillä oli kasaantunut tärkeimpien päivien muistoja, samppanjapullon korkkien muodossa. On ollut hääpäivää, synttäreitä, ylioppilasjuhlia ja uuden vuoden juhlimista. Mietin miten niistä saisin hauskan pienen kierrätysidean ja joka on myös käytännöllinenkin. Lisäksi korkit  ja niiden muistot, tulisi näin hauskasti säilytettyä.

Olin nähnyt eri tavoilla toteutettuja pannunalusia ja sellaista oikeasti tarvitsin keittiööni ja sitä lähdin tekemään. Tiedostin kyllä, että nämä korkit ovat erilaisia ja korkeuskin hieman heitti, mutta tämä saa olla hieman persoonallinen, kädenjälki saa olla näkyvillä -versio, joten piti vain miettiä, kuinka ne korkit asettelee alustalleen, että kaikki on tasapainossa. 

Pohjana on ohutta vaneria ja sen reunoja voi siistiä viilalla kevyesti. Tämä vanerinpala muistuttaa vähän pahvia, joten kosteutta se ei kovin kestä. Jos noita samppanjapullonkorkkeja täytyy siirrellä, jotta saa parhaan lopputuloksen, niin kannattaa vaikka merkitä numeroilla pohjaan järjestystä, se kyllä helpottaa liimatessa. Minä liimasin kontaktiliimalla korkit järjestykseen niin, että korkeimmat korkit olivat ulkoreunoilla, joten korkkien eri korkeus ei haittaa astian tasapainossa pysymistä ja astia ei pääse keikkumaan.

Jos tarvikkeita löytyy kotoa, tämä on todella pikainen kierrätys-askartelu ja tämän voi toteuttaa vaikka pikkukoululainenkin, näin sunnuntain kunniaksi. Kuvausrekvisiittana minulla on vuosia sitten tekemäni savikulho. 

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *