Käsityöt

Kukat kukkivat syksyn mekoissa

 
 
Kukkamekkoja rakastavalle, oli helpotus huomata, että kukat kukkivat mekoissa vielä syksylläkin. Minähän olen niitä muutaman ommellut keväästä alkaen ja tuli jotenkin kaihoisa fiilis, kun pelkäsin, että kukat pitää nyt hyvästellä ensi kevääseen saakka. 
 
Ilmeisesti muutkin rakastavat kukkaprinttejä, sillä kukat saavat vielä kukkia, mutta eri tavalla. On hyvä, että hempeys kukkamekoissa väistyy ja antaa tilaa syksyn tuulille. Kukat, maalauksen tyylisesti kankaisiin printattuina, kukkivat nyt voimaakkaammilla kontrasteilla. Tummat, mustat tai siniset pohjavärit, tuovat  rohkean voimakkaat kukkakuviot selkeästi esille. Toimii minusta upeasti ja soveltuu hienosti syksyllä käytettäväksi nahkatakin, muhkean neuleen tai trensssin kanssa. 

Kyllä meinasi tulla valinnan vaikeus, kun ensimmäisen kerran kangasvalikoiman näin, sillä mielessäni oli vain punertavat kukat, mustalla kankaalla. En ollut niin suunnitellut noita väriyhdistelmiä tai sitä lopullista materiaalivalintaa, joten meinasi hiki tulla, käännellessäni kangaspakkoja ja ihaillessani kukkakuvioita. 

Samettinen kangas välkehti kauniisti ja kun siinä on lycraa, tiesin sen istuvuudeltaan hyväksi kietaisumekkoon. Yllättäen päädyin kuvioon, jossa vihreä väri lehdissä, on isossa roolissa, mutta hurmaannuin noihin kukkasiin sen verran, että vihreän kammo, sai hiukan antaa tilaa.

Vinkkejä mekon ompeluun

 
  • Kankaaseen meni kaksi metriä kangasta. Otin vain tuon hameosan pituuden kaksinkertaisena, sillä mekossa on vyötäröllä sauma ja yläosan vierestä sain leikattua hihat. 
  • Helman kokonaisleveys on kaksi ja puoli metriä
  • Kietaisumekkoja ommeltuani, halusin tähän syksyisempään versioon pääntien, jota minun ei tarvitse nykiä ja pelätä, että se on turhan antelias. Näin syksymekkoon se onkin toimivampi.
  • Ompelin muutamia vekkejä tuohon eteen, kohtaan, missä mekko menee päällekkäin, jotta se istuu kauniimmin. 
  • Ompeleminen on helppoa, kun käyttää pientä siksakkia, joka antaa joustoa saumoille. 
  • Kangas ei tarvitse erityistä huolittelua, sillä se ei purkaannu. Helman käänsin vain siis kerran, en tehnyt erityistä päärmäystä, jotta helma laskeutuu kauniisti.
  • Huomasin tuossa tuulessa kyllä, että kannattaa nuo etukäänteet ommella tai liimata liimakankaalla kiinni päällyskankaaseen. Tuulen ottaessa vauhtia, se pullistui rumasti, joten tähän kannattaa kiinnittää huomiota tekovaiheessa.


Tämä mekko voi olla juhlamekko, kun asusteita vain vaihtaa. Jalkaan vain sirommat korkokengät ja korviin näyttävät korvikset. Rennompaan suuntaan, jos haluaa mennä, niin jalkaan kannattaa sujauttaa valkoiset airmaxit ja mekon päälle reilun kokoinen neule.  Vaihtoehtoja on ja silloin tämäkään mekko ei jää turhan panttina odottamaan sitä parempaa juhlapäivää, vaan saa kukkia myös normiarjessa mukana.

Kun kesä on ohi, niin innostaako kukkaprintti vielä syksyn mekoissa?

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *