Sisustaminen

Lokakuussa lehdet lentää kassikalenterissa


 Lokakuussa lehdet lentää kassikalenterissa


Kylläpäs nämä kuukaudet vain vilahtelevat ja taas on aika muokata kassikalenteria, sillä vuorossa on lokakuu. Kuukausista tylsin, minusta, vaikka muut inhoavat marraskuuta. 

Minä olen tarkkaillut ja odottanut ruskan vahvoja oranssin ja punaisen sävyjä, mutta hyvin vähän niitä on ollut tarjolla täällä etelässä, ainakaan vaahteranlehdissä ei ole ollut vielä riittävästi värejä ja ei niin kylmääkään ole vielä ollut. Olin päättänyt, että lokakuussa lehdet lentävät kassikalenterissa, joten yllätyksekseni kävelylenkillä oltuani, kuitenkin löysin muutamia kauniin värikkäitä lehtiä, joita sain kerättyä tähän askarteluun. 

Lehdet olivat yön yli painossa ja sen jälkeen sipaisin pintaan toiselle puolelle liimalakkaa. Jos ei halua yhtään lehtien käpristyvän, ne kannattaa liimalakata myös toiselta puolelta. Kun liimalakka oli kuivahtanut, laitoin lehdet vielä hetkeksi muovin päälle ja kirjoja painoksi. 

Pihalta löysin vanhan ohuen tukikepin, johon metallilangalla pyöritin lehdet varsista kiinni haluamallani tavalla. Halusin jotakin pientä somistusta vielä laittaa mukaan, joten pujottelin helmiä metallilankaan ja kiepautin helminauhaa lehtien ympärille.

Liimalakalla saa värit pysymään hyvin lehdissä ja ne eivät myöskään kovettuaan helposti murene. Tätä ideaa voi käyttää vaikkapa korttiaskarteluun ja lehdistä voi saada vaikka mitä kivaa aikaiseksi. Nyt kannattaa varmasti kerätä lehtiä talteen ja painoon, sillä minulla tuli taas muutama idea mieleen, mitä niistä voisi tehdä, mutta niistä myöhemmin lisää.

Lopuksi kepin lehtineen ja helminauhoineen voi asetella kassikalenterin päälle ja lokakuu on tervetullut.

Kyllä nämä syksyn sävyt ovat hurmaavia ja toivon, että saamme lisää nauttia näistä kauniista päivistä ja hehkuvan räiskyvistä ruskan väreistä.

Arvontaan osallistujille iso kiitos. Arvonta on suoritettu ja  1Nallepuh voitti pienen kosmetiikkapaketin syksyn piristykseksi. 
Paljon onnea! 

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *