Käsityöt

Kolme eri tyyliä ruutuhameessa

Kolme eri tyyliä ruutuhameessa

 

Tämä syksy on tuonut muotiin jälleen ruutukankat, hameissa ja housuissa. Itse en ole ollut niin ruutuvaatetuksen innokas käyttäjä koskaan. Mutta yksi vanha löytö kyllä tuli tehtyä ja tämä taitaakin olla ainoa ruutuinnostukseni pitkään aikaan. Keräsimme ja kuvasimme tyttären kanssa ompelemistani ruutuhameista kolme eri tyyliä käyttää ruutuhameita. Samalla tuli kivasti vietettyä äiti-tytär aikaa.

Burberrykuosi vuosien takaaBurberryn kankaasta ompelemani ruutuhame, jonka olin tyttärelle jo luovuttanut, löytyi hänen kaapistaan. Tämä hame on jo varmasti 12-15 vuotta vanha ja jestas, se ei ole kulunut lainkaan. Kyllä kunnon villakangas kestää. Tein aikoinaan myös tyttärille vastaavasta Burberryn kankaasta, vaaleanpunaiset vekkihameet ja sitten me kuljimme yhdessä ruutuhameissamme ja olihan ne pikkutytöillä somat. 

Tämä hameen malli on hyvin yksinkertainen, sillä se aavistuksen levenee helmaa kohti, edessä ja takana on muotolaskokset ja sivussa vetoketju. Mustilla peittävillä sukkahousuilla tästä saa rennomman tai vaihtoehtona voisi käyttää pitkiä saappaita, jotka näin syksyn tullen myös lämmittävät ihanasti sääriä. 

Vaalea ruutuhame rentoon tyyliin

Tytär minulta pyyteli ruutuhameen ompelemista ja kangaskaupoilla kävimmekin etsimässä sopivaa ruutukangasta. Yllättäen juuri sellaista harmaavalkoista ruutukuviota, joka useissa muotikuvissa vilahtelee ja tuntuu, että ne kaikki ruudulliset ovat samasta kankaasta, ei sitten löytynytkään. Meille käy usein niin, että olemme hiukan liian aikaisin liikenteessä ja ne kankaat, mistä olemme kiinnostuneita, niin ne tulevatkin sitten vasta tovin päästä kangaskauppoihin. Nyt nimittäin löysimme sellaisia kimaltavia kankaita, mitä etsimme vuosi sitten wanhaintanssipukuun. No, onneksi me silloin löysimme kankaat, josta kokosimme puvun ja kaunishan siitä tuli.

 
Aika hyvin muodikkaita kankaita yleensä löytyy ja juuri sen tyyppistä, mitä itse hakee, mutta aina ei ole niin onnekas. Onneksi tytär on myös tottunut siihen, että joustaminen on avain kaikkeen ja toisaalta, silloin vaatteesta saa juuri sellaisen omanlaisensa ja persoonallisen, jota ei tule joka nurkalla vastaan.

Tytär valitsi valkoisemman version toivekankaastaan ja ruudutkin ovat tässä hiukan isommat. Malli on samalla kaavalla tehty kuin Burberryhame ja mallin olen siis itse suunnitellut. Toimii vielä aika kivasti ja kun olemme suurin piirtein samaa kokoa tyttären kanssa, niin se kyllä helpottaa ompelemista.

Asu on rento ja nuorelle toimiva tekoturkin ja Airmaxien kanssa.

Tyylikäs citylook mustassa ruutuhameessa

Toisen ruutukankaan tytär valitsi mustalla pohjalla ja ruudutus onkin tässä hennompaa, tämä on myös oma suosikkini, juuri näin hillittynä. Malli on aavistuksen verran kapeampi jopa kynämäinen tässä hameessa. Olin käsittänyt tyttären ohjeet väärin hametta leikatessani, mutta toisaalta on kiva, että tämä ruutuhame onkin hiukan eri tavalla toteutettu. Tämä asu on kiva pukea juuri noiden pitkien saappaiden ja pitkän trenssin kanssa.

Takki on muuten vuosi sitten hankittu Esmara mallistoa Lidlistä ja ollut todella pidetty. Lidlin nilkkurit hankin itselleni myös viime syksynä ja nekin ovat olleet loistava ostos ja todella mukavat kävellä, korkeista koroista huolimatta. Huomenna taitaakin tulla taas uusia Esmara-malliston asuja myyntiin ja kovin on taas vaatteita ja kenkiä suitsutettu. 


Mitäs tykkäät ruutuhameista? Mikä näistä oli paras vaihtoehto? Luuletko, että ruutukuosi löytää tiensä sinun vaatekaappiisi? 

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *