Käsityöt

Ompele muodikas satiinitoppi

 

Ompele muodikas satiinitoppi


Ideoita pulppuaa ja ompelukone surisee, kiitos tyttären, joka tämän tästä, tuo minulle pieniä ideakuvia tai vanhoja vaatteita, joista ottaa suuntaa ja tehdä uutta. Satiini on jälleen muotia ja hauskoja hameita sekä paitoja olenkin löytänyt blogeista sekä kaupoista tästä materiaalista valmistettuna.

 Tämän muodikkaan topin ompeleminen punaisesta satiinista on nopea, kun sinulla on oikea idea heti lähtökuopissa. Näin ei minulla kyllä ollut ja tovi meni miettiessä, kuinka se on viisasta toteuttaa.

Tyttären idea oli aluksi todella yksinkertainen, mutta vartaloa myötäilevämpi versio, sekä ongelmana joustamaton satiinikangas, eivät ihan toimineet. Kuinka sen päälleen saa puettua, jos ei halua nappeja, joilla toppia kiinnittää?  

Aikani pohdin ja suunnittelin, että mallin tulee olla aika suora, jotta satiini pääsee edukseen ja mielellään ilman tikkauksia. Sen tulee olla myös riittävän löysä, joten sen voi vain sujauttaa ylleen.

 Päädyimme lopulta ottamaan malliksi yhden vanhan topin, jonka mukaan kankaan leikkaisin ja ommeltuani sen, tytär koristeli kimaltavalla nauhalla olkaimet ja eihän se muuta tarvinnutkaan. Yksinkertainen on jälleen parasta ja varsinkin tässä kiiltävässä kankaassa, jotta se pääsee oikeuksiinsa.

Vinkki topin ompeluun


 • Mikäli sinulla ei ole valmiita kaavoja, kannattaa tehdä kaavat vanhan toimivan topin mukaan.
 • Yksinkertainen valinta on paras, kiiltävässä satiinikankaassa.
 • Vältä turhia tikkauksia, jotta lopputulos on siisti.
 • Ompele pääntien ja kainaloiden käänteet, leveän, topin mukaan leikatun kaistaleen avulla, oikealta puolelta ja käännä ja silitä ne. Muista ommella topin olkaimet mukaan jo tässä vaiheessa.
 • Kiinnitä toppiin katseenvangitsijaksi kimaltavaa nauhaa.


Tytär kiharsi puikolla hiukset superkikkaralle ja ihanasti olivat kestäneet ystävän syntymäpäiviä juhliessa. Toppi mukautuu hyvin myös arkeen, vaikka farkkujen pariksi, nahkatakin alle tai hameen ja neuleen kanssa. 

No Comments

 • Jonna H.

  Todella kaunis toppi ja huikea toi väri. Olisko sulla muuten mitään vinkkiä siihen ettei satiini olisi näin syksyllä ja talvella sähköinen? Itse en pysty mitään keinokuitua kun ne liimautuu ihoon kiinni, hiukset on koko ajan niiden kanssa leijuvat ja saan sähköiskuja joka paikasta. ?

 • Mysterious M

  Kiitos:) Kässäblogikolleegat kehoittivat käymään metallihengarilla läpi kankaan, jolloin sähköisyys purkautuu siitä. Yksi kikka on myös hiuslakka, mutta toimii parhaiten hameen kanssa, kun suihkauttaa sukkahousuihin lakkaa.
  Eurokankaassa on kuulemma myytävänä suihketta, joka toimii tähän sähköisyyteen:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *