Kosmetiikka

Hoida kynnet kuntoon kynsihoitotuotteiden avulla

 

Kauniit kädet ja kynnet herättävät ihastusta, mutta välillä tuntuu todella haasteelliselta saada kynnet kasvamaan tai pysymään katkeamatta ja liuskoittumatta ärsyttävästi. Juuri kun luulee, että nyt ne ovat kunnossa, niin kynnet alkavat lohkeilla. Lakkauskin on hankalaa saada näyttämään kauniilta ja tasaiselta lohjenneilla kynsillä.

Kynnet, mille kaikelle ne oikein joutuvatkaan alistumaan. Oletko koskaan ajatellut mikä voisi olla syynä, kun kynsissä ilmenee ongelmia?

Mistä kynsien ongelmat johtuvat?

  • Vaihtelevasta ilmastosta kärsii usein iho, mutta kyllä se kynsissäkin näkyy
  • Lämmin ilmasto on hyväksi, sillä kynnet kasvavat paremmin, sillä ne saavat D-vitamiinia auringosta
  • Ravinto vaikuttaa tietysti myös kynsiin, sillä pysyäkseen kauniina, ne tarvitsevat riitävän monipuolista ravintoa ja sen tulee sisältää kalsiumia, rautaa ja C-vitamiinia  
  • Sairaudet voivat oireilla myös kynsien kautta, jolloin kynsien muodossa, värissä ja paksuudessa tapahtuu muutoksia
  • Kynsihuollot ja kynsien lakkaus rasittavat kynsiä, joten välissä on hyvä pitää kunnon tauko
Ilmastolle me emme täällä voi mitään, mutta aika moneen muuhun asiaan pystyy vaikuttamaan omilla valinnoilla. Itse huomasin kuitenkin, juuri kun olin saanut kynnet kuntoon, että aina ei vain voi vaikuttaa, vaikka haluaisikin. Sairaudet ja pitkät lääkitykset voivat ajaa yleiskunnon niin alas, että kestää aikansa, että on taas kaikki tasapainossa. 

Onneksi on myös ulkoisesti käytettäviä hoitavia tuotteita kynsien pinnalle. Se ei varmasti ihan kuittaa ravintoa ja  kunnon auringonpaistetta sekä lämmintä ilmastoa, mutta se on kuitenkin hätäapua, kun jotakin pitää tehdä, jotta kehtaa nostaa kädet esille.


Essien uudistuneilla aluslakoilla, here to stay, strong start ja smooth-e, on apua kynsien vahvistamiseen, kynnen pinnan tasoittamiseen ja lakkauksen keston pidentämiseen. Itse juuri testasin tuota vahvistavaa strong start-hoitotuotetta ja myös kynnen pinnan tasoittajaa, smooth-e lakkoja, sillä kynteni olivat todella kipeät, kun otin edellisen lakan pois. Tuntuu, kuin niihin olisi kepillä läimäytetty ja helpotti heti, kun sain kerroksen lakkaa päälle. Ilmeisesti minun kynteni ovat todella haurastuneet ja eivät tahdo kestää kynsilakanpoistoainetta, vaikka se olisikin ilman asetonia. Kynnen pinta tasoittui, kun laitoin näitä molempia tuotteita päällekkäin. Sen jälkeen olikin helppoa saada kynnet kauniiksi ja huolitelluiksi lakalla.

Aluslakkojen hinta on 13,90e

Kun lakkaus on tehty, niin päälle kannattaa aina laittaa myös kiiltävää ja kestävää lopputulosta antava päällyslakka. Essien päällyslakka on siitä hyvä, että se oikeasti antaa lisäpäiviä lakkauksen kestoon, kun sitä vaikka sipaisee päivän parin päästä uudestaan kynsille. Itse tykkään eniten kiiltävistä kynsistä, mutta Essiellä on myös tuo mattapinnan antava matte about you tuotekin.

Kiireessä niitä kynsiä yleensä tulee lakattua ja silloin toimiva tuote on kynsilakan pikakuivattaja eli Essie quick-e drops, jonka yhdellä pisaralla saa lakan kuivahtamaan hetkessä. Tämä on nopeiden lähtöjen pelastaja.

Päällyslakkojen hinta on 14.90 e


Lakkasin kynnet syksyn sävyllä Making harmony ja kauniisti peittyi kaikki epätasaisuudet, eikä uskoisi, että siellä on liuskottumista alla. Essien lakan koostumus on paksua ja kermamaista, joten se auttaa myös lohkeamien paikkailussa. 

Kynsien lakkaamisen jälkeen kädet kannattaa huolellisesti myös rasvata ravitsevalla käsivoiteella. Näin syksyllä minulla on kyllä aina lähettyvillä joku käsivoideputkilo, sillä muuten kädet ovat korppukunnossa ja rohtuneina ja se on niin ikävä tunne, että mielelläni rasvailen käsiä tämän tästä. Vielä muutaman viikon jatkuva kortisonihoito ilmeisesti myös kuivattaa käsiä, joten tämänkin takia rasvaan käsiäni jatkuvasti.

Millaisessa kunnossa sinun kyntesi ovat?

*tuote saatu essieltä*

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *