Käsityöt

Muodikas muhkea neule ja suorat housut

Syksyn muoti on tuonut ihanan muhkeat neuleet pörhöisellä pinnalla katukuvaan, sillä oikeasti ulkona saattaa kulkea pelkässä neuleessa. Mikäli neuleessa on vaikkapa mohairia, kuten tässä, niin näin auringonpaisteella se saattaa riittää, kun asteita on jopa 16. On meillä ollut kyllä hieno lokakuu tähän saakka.

Neuloin tämän neuleen kimaltelvien paljettien koristamalla langalla, mitä ei tietysti enää saanut lisää ja malli mitä neuloin, ahmi sisäänsä enenmmän lankaa, kuin olin suunnitellut. Sain neulottua etu-ja takakappaleen, mutta siinä vaiheessa tiesin, ettei kimalteleva lanka yksin riitä. Kuinka tyypillistä minulle, mutta jos painit samojen ongelmien kanssa kuin minä, niin neuvottomaksi ei kannata jäädä. 

Lankakaupassa nimittäin myyjä heti käveli oikean sävyisen valkoisen langan luo ja ehdotti sitä ja sehän toimi. Otin siis hihoihin mukaan ohutta Kid mohairlankaa Angel by Permin ja sain paksummilla puikoilla neulottua hihat. Mohairlankaa piti kuljettaa kimaltelevan langan mukana kaksinkertaisena. Kimalteleva lanka riitti mukana aina kauluksen alkuun saakka, mutta loput piti vain tehdä ilman. Neuloin kauluksen loppuun kolminkertaisella langalla. 

Kuvista ja päällä sitä ei huomaa ja vaikka huomaisi, ei sitä tajuaisi. Tässä siis hyvä, toimiva vinkki, mikäli lanka on ostettu vaikkapa vuosi sitten ja mieli muutuu mallin suhteen. Rohkeasti muuta ideaa ja kikkaile lankojen kanssa. Siitä voi tulla erilainen kuin olit ajatellut, mutta kukaan ei tiedä, mitä olit ensin suunnitellut. Itse asiassa siitä voi tulla paljon persoonallisempi ja näyttävämpi. Toinen hyvä idea on tietysti ostaa sitä lankaa jo alussa riittävästi, niin ei tarvitse kikkailla.

Ompelin myös housut, jotka ovat ohuilla liituraidoilla koristeltu. Malli on hyvin suora, ilman taskuja ja toisella sivulla on piilovetoketju. Vyötärön tein  nousemaan korkealle ja se tuntuu olevan näissä housuissa parasta.

Mohairlanka taisi kuitenkin tässä minun neulomassa paidassa tehdä tästä paidasta paremman, kuin ilman sitä, sillä lanka on niin suloisen pehmeää ja lämmittää mukavasti. Myös kaulus pörhöisenä näyttää kivalta.


Nämä ruskan värit kyllä jaksaa viehättää ja pakko on kiirehtiä kuvaamaan niiden kanssa mahdollisimman paljon eri juttuja, sillä se voi olla yksi kaunis aamu ja se on siinä. Oranssit ja punaisen eri sävyt kyllä saavat niin pirteälle mielelle.

Mitä sinulla on tällä hetkellä puikoilla tai koneella, jos ompelet?

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *