Käsityöt

Koralli neulemekko neulottu

Neulemekot on niin mun juttu ja viihdyn niissä, koska ne ovat niin mukavia päällä. Näitä on tullut neulottua muutama ja taas sain yhden valmiiksi jokunen aika sitten. Sisko ystävällisesti lahjoitti langat, kiitos vaan, sillä lankoja hänellä riittää ja näitä hän ei tarvinnut. Värisävyltäänkin juuri minulle sopivat, joten minähän aloin heti neulomaan.

 Lanka on kuulkaas markka-aikana ostettu Anttilasta ja lanka on puuvillaa, jossa 3 % polyamidia. Tässä on siis turha kertoa langasta muuta, huvitti vain tämä langan ikä ja melkein tätä voi kohta sanoa vintage-langaksi.


Tämä se on parisuhdeaikaa parhaimmillaan, kun mies joutuu kuvaamaan minua ja kestämään neuvot ja ohjeet. Mutta toki saan itsekin palautetta, joten toimii molemmin päin. Onneksi mies on ymmrtäväinen ja auttavainen näissä minun blogihommissa ja minä taas puolestani katson telkkarista jalkapalloa ja seuraan jääkiekkoa ja lähden joskus jopa peliä katsomaan paikan päälle. Avioliitossa joustaminen on se ydinsana ja se meillä on onneksi tajuttu. 

Kävin vasta Fridan eli Visualaddict  bloggaajan valokuvauskurssilla ja nämä  kuvat on otettu sitä ennen. Valittelen kuvien haaleutta, sillä oikeasti mekko on sähäkkä koralli ja säädöt ovat niin pielessä, mutta minkäs teet. Oma virheeni ei miehen, sillä minä säädän kameran. Kuvamuokkaus auttaa, mutta ei tarpeeksi. Kokoajan tässä oppii uutta uudesta kamerasta ja Frida on muuten loistava ope, joten suosittelen lämpimästi.

Malli on suora ja koska langassa on hivenen ”rahkapinta” eli pientä röpelöä, niin silloin annetaan langan puhua puolestaan ja sileä neule on varmin ratkaisu. 


Itse tehdyt neulemekot saattavat olla joskus painavia, mutta tämä on ihanan kevyt ja rento päällä. Puuvilla on siis ihan hyvä vaihtoehto näin syksyn neulemekoksi. Mekko on koolta S/M, sillä halusin mekosta hiukan väljemmän.

Ohje korallimekkoon

Puikkoina pyöröpuikot eri pituuksilla numero 4 ja sukkapuikot numero 3. Mekon ympärysmitta 108 cm, koko pituus 83 cm ja hihan leveys leveimmästä kohdasta 34 ja pituus 65 cm olkasaumasta mitattuna. Huomaa, että resoriosa käännetään rennosti, joten sen voi toki tehdä lyhemmäksikin.
 
Luo pyöröpuikoille 124 s ja neulo suljettuna neuleena resorineulosta 2 o, 2 n, 4 cm, jonka jälkeen jatketaan sileää neuletta aina kainaloihin saakka 63 cm. 
 
Jaa neule kahtia, merkitse silmukoiden väliin itsellesi, mistä alkaa etuosa ja takaosa, eli sivusaumat. Neulo ensin etuosa kaventaen kainaloissa 4 s ylivetokavennuksin heti kappaleen alussa ja neulo kerros siihen asti, kunnes saavutat merkin. Käännä työ ja kavenna nurjalla samoin, kuin toisella puolella. Neulo kerros nurin loppuun ja käännä työ. Kavenna alussa 2 s ja neulo kerros loppuun ja tee toisella puolella nurjalla samoin. Tee vielä molemissa reunoissa 2 silmukan kavennus. Jatka sileää neuletta, oikealla oikein, nurjalla nurin. 
 
Kun olet neulonut 17 cm kainaloaukosta mitaten, tee pääntien kavennukset. Kavenna kappaleen keskimmäiset 10 s kerralla ja neulo toinen olkapää ensin. Kavenna vielä pääntien reunasta tasaisesti neljä silmukkaa molemmilta reunoilta ja kun kappaleen korkeus on 24 s kainaloaukosta mitattuna, päättele olkasauman silmukat kerralla. Tee toinen puoli peilikuvaksi.
 
Takakappale neulotaan samoin, mutta kannattaa neuloa takakappale pari senttiä pidemmäksi, ennenkuin aloitetaan pääntien silmukoiden päätteleminen, jotta mekko istuu paremmin. Ompele olkasaumat kiinni toisiinsa nurjalta puolelta.
 
Poimi kainaloaukosta silmukoita aloittaen olkasauman kohdalta, muutama silmukka ennen saumaa ja poimi ensin 6 s ja käännä työ, neulo nurin. Kun 6 silmukkaa on neulottu loppuun, niin poimi pari silmukkaa lisää puikoille, käännä ja jatka näin tasaisesti silmukoita pikkuhiljaa lisäten. Hihan pyöriö alkaa hahmottumaan ja pikkuhiljaa pääset siihen kohtaan, että voit alkaa neuloa hihaa suljettuna neuleena, oikealta puolelta. Silmukoita on lopussa 60. Muista merkitä kainalokohta. 
 

Jatka sileää neuletta ja kavenna kainalomerkin kohdalla aina tasaisin välein 14 s, ennen kuin aloitat resorin neulomisen. Vaihda sukkapuikot numero 3 ja neulo tiukkaa resoria 14 cm. Päättele silmukat ja neulo toinen hiha samoin.

 
Poimi pääntieltä 64 silmukkaa pyöröpuikoille numero 4 ja neulo resoria 18 cm ja päättele silmukat. 
 
 
 
 

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *