Ompeleminen

Kuinka korjata rikkinäiset farkut

Muoti on mielenkiintoista. Rikkinäiset farkut ovat olleet muodissa jo vuosia ja vieläkin niitä näyttää olevan kaupoissa tarjolla. Kaikki eivät innostu resufarkuista tai ehkä ne mieluisimmat farkut eivät ole tyyliltään juuri sellaiset, että niihin sopii tuo rikkinäisyys. Mikäli omiin lempifarkkuihin tulee repeämä kulutuksen vuoksi, niin ne ovat helposti korjattavissa.

Taskut joutuvat todella koville ja usein niihin tungetaan lomakot, puhelimet ja kaikki mahdollinen, mikä sinne mahtuu. Ei ole ihme, että yleisin farkkujen repeämäkohta onkin juuri taka-tai etutaskun alueella. Tässäkin tapauksessa tyttären poikaystävän farkuista, takatasku oli revennyt kahteen suuntaan hankalasti juuri taskun vierestä.

Ohje repeämän korjaamiseen

 
  •  Etsi sopiva kangaskappale laitettavaksi repeämän alle nurjalle puolelle. Se voi olla puuvillaa tai minulla löytyi ohkainen villakangaspalanen tähän hätään. 
  • Neulaa se kiinni kankaaseen ja asettele samalla repeämä kiinni mahdollisimman lähekkäin toista repeämän reunaa, jotta ompeleminen olisi helpompaa.
  • Tässä tapauksessa levein siksak, mitä koneesta löytyy, on syytä ottaa käyttöön ja tikata mahdollisimman tiheällä tikillä. Tein tikkauksen pystyrepeämään ensin ja tikkasin myös taskun reunaa kiinni samalla. 
  • Muista, että neula saattaa usein katketa tässä paksussa kohdassa, joten auta koneen siirtopyörää kädellä, ommeltaessa.

 

  • Lopksi tikataan tuo vaakaan tullut repeämä ja siinäkin on pakko ottaa hiukan taskun reunaa mukaan lopussa. 
  • Muista katkaista langat ja tarkista vielä miten sisäpuolella oleva lappu on kiinnittynyt mukaan. Usein se saattaa mennä myttyyn, kun farkkuja joutuu kääntelemään ommeltaessa.


Hyvä tuli, vaikkei tuo lanka ole juuri se paras sävyltään. Onneksi farkut ovat housut, joissa se ei haittaa. Jatkossa tähän taskuun ei ehkä kannata tunkea sitä puhelinta tai muutakaan, jotta tuo repeämä ei avaudu uudestaan.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *