Sisustaminen

Harmaiden aamujen harmoonista tunnelmaa makuuhuoneeseen

 

Harmaita aamuja. Kuinka niistä selviää? Vielä on matkaa joulun tuomaan valoisuuteen ja vaikka lunta on nyt jo jossain päin Suomea saatu, ei se vielä ole pysyvää sorttia, eikä siitä ole vielä valoa antamaan. 

Harmaus pistää väsyttämään, joten on ihan loogista suunnata katse makuuhuoneeseen. Minä ainakin nautin syksyllä makuuhuoneen pesämäisyydestä ja olen vieläkin tyytyväinen siihen, että uskaltauduin muutama vuosi sitten sutimaan tuon päätyseinän mustalla maalilla.  Valkoinen sängynpääty, joka miehen kanssa yhdessä toteutettiin, oli loistava valinta ja siihen onkin kiva yhdistää vaikkapa tuota harmaata vuodevaatteissa.

PITSIPRINTIT VUODEVAATTEISSA

Romanttisen ystävä ihastuu varmasti pitsiin ja minuakin se houkutti, vaikka kotimme ei olekaan mitään rönsyilevä, pikemminkin minimalistinen ja maltillinen. Mutta aina pienesti pitsiä mahtuu kyllä mukaan, rikkomaan rajoja, tuomaan persoonallista otetta. Niin ja naisellisuuttakin. Harmaita aamuja katselee eri tavalla.

Tokmannin Kotikulta-tuotteissa löytyi harmaalla pohjalla kauniita pitsikuvioita pussilakanassa ja tyynynliinassa, joten mietin niitä tilatessa, että tällä setillä saadaan hyvä tunnelma makuuhuoneeseen. Valaistuksella on valtava merkitys ja sillä saa kivasti fiilistä, oli sitten kyseessä kynttilänvalo tai kausivalosarja tai ne yhdessä.


Tykkään siitä, että tuossa kuosissa pitsikuvio on utuinen, eikä hyppää liikaa esille ja näin se pysyy harmoniassa. En voinut vastustaa pörröistä torkkupeittoa, sekin Kotikulta-sarjasta, joten tilasin sen myös tuomaan utuisuutta ja sehän muistuttaa hiukan lunta, tuon pörröisyyden puolesta.  Onhan se myös mukava päiväunia ottaessa. Niin, jos vielä joskus saisi nukuttua päiväunet. Ennen otin aina pienet tirsat töistä tullessa, mutta enää se ei onnistu ja jos onnistuu, yöstä tulee katastrofaalinen. Usein kuitenkin vetäydyn makkarin rauhaan lukemaan ja silloin nappaan torkkupeiton päälleni. 

Kynttilöiden polttamisesssa olen ollut maltillinen, sillä olen halunnut odottaa ja nyt onkin hyvä aika hankkia niitä ja poltella syksyn pimeydessä. Valitsin nämäkin kynttilät, harmaan sävyisenä, sillä vielä en halua joulujuttuihin paneutua, sille on aikansa kuitenkin ihan kohta.

 Olen ihastellut jo pitkään näitä lamppusarjoja, joissa on tuo oikea lamppu ja nyt sellaiset sain. Onneksi eivät kuumene pinnalta, joten voi turvallisesti pitää vaikka tuossa päädyn päällä. 

Toinen vaihtoehto pitsikuviolle on sitten graafinen kuvio, selkeä ja konstailematon, yksikertainen lehtikuvio. Niin sopiva myös tähän hetkeen. Valoisa ja tyylikäs tuon valkean taustan ja valkoisen aluslakanan vuoksi ja jotenkin myös energisoiva. Kotikultasarjaa tämäkin. 

Kummasta tunnelmasta pidät enemmän? Romanttinen ja utuinen pitsi vaiko selkeä graafinen lehti?


Tiian blogissakin Minäkö keski-ikäinen, tehtiin makkariin uutta ilmettä, joten kurkista millaiselta siellä näyttää Tokmannin Kotikulta-sarjan tuotteilla. 


Yhteistyössä Tokmannin kanssa
kaikki tuotteet Kotikulta-sarjasta

10 Comments

 • Tiia Koivusalo

  Ihanat kuvat ja valinnat. Ihastelin noita lumitähtilakanoita, mutta varman päälle ja perinteisillä raidoilla mentiin.

  Ihanaa viikonloppua <3 Muuten piti sanoa, että tämä sarja on megahalpa.

 • Krisse K

  Romanttinen ja utuinen pitsi oli enemmän minun mieleeni. Tuo valosarja on kyllä tosi kiva. Huolisin sellaisen kyllä itsellenikin. Tosin uusille lakanoillekin olisi tarvetta. Kaunis tunnelma teidän makkarissa ja tuo musta seinä on kiva ♥

 • Souliina S

  Kauniita valintoja kumpikin setti ja ihanat tunnelmat<3 Meille tuli nuo pitsiset Verbun huoneeseen. Nuo kynttiläasetelmat ovat m,yös ihanat ja tähän syksynpimeyteen juuri se mitä tarvitaan!

  Kaunista viikkoa ja ihanaa alkavaa marraskuuta!

 • Mysterious M

  Pitsi on aina hyvä valinta:) Valosarja oli niin kiva, että tytär otti ja nappasi sen omaan makkariin. Pitänee siis mennä Tokmannille uudestaan:D
  Kiitos:) Musta sävy seinässä varmasti jo ajatuksenä ihmetyttää, mutta se kyllä on toiminut ja me ollaan tykätty:)

 • Mysterious M

  Kiitos:) Kävinkin kurkkimassa sun makkaria ja olihan siellä ne samat valot kuin meillä ja Tiialla:D Huvitti, että jopa tykätään samoista, mutta ne valot on kivat:)
  Kynttilät on kyllä aina ihania ja valitsin harmaat, ettei vielä liikaa ala intoilla joulusta:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *