Ompeleminen

Ompeluohje yksinkertaiseen helppoon paitaan

Alelaarista voi kangaskaupassa tehdä löytöjä. Minä löysin kivan kankaan, joustavaa trikooneulosta, tosin nimikkeestä en ole ihan varma. Kuljetin sitä mukanani, muita kankaita katsellessani ja minulla oli idea millaisen paidan siitä haluan. Mutta pala ei ollut riittävän iso, joten halusin siihen mukaan toista kangasta. Kuljimme myyjän kanssa kangasliikkeen läpi ja ei siihen vain sopinut mikään kaveriksi. Harmittelin, mutta mietin, että keksin vielä jonkin toisen toteuttamistavan ja sanoin ostavani kankaan.
Tytär oli mukana ja ostimme samalla useamman kankaan, mutta kotiin tullessa huomasin palakankaan puuttuvan. Sitä ei oltu onneksi veloitettu maksussa, joten ei sen puoleen haitannut. Ainoa, mikä haittasi oli se, että kangasta oli kuulemma tullut kauppaan vain pieni erä, joten sitä ei saisi muualta ja uskoin, että se oli varmasti heti palautettu takaisin alelaariin, joten se siitä.
 
Menimme tyttären kanssa parin viikon päästä uudelleen ostoksille samaan kangaskauppaan ja siellä pyöriessämme tuli tutun näköinen myyjä huikkaamaan, että se sinun kangaspalasi unohtui vaakaan viimeksi ja on kassalla odottamassa. Olin todella ilahtunut, sillä olin varma, että kangas oli vain pudonnut jonnekin. Olipas ystävällistä toimintaa ja öhöm, ehkä siellä on tullut käytyä useammankin kerran, kun minut tunnistivat. Itseasiassa taisi ollakin niin, että tunnistivat tyttäreni ensin ja sitten minut.  Yhdessä me siellä siis usein etsimme kivoja kankaita ja toteutan sitten tyttäreni toiveita. Kiitollisena nappasin nyt kankaan mukaani ja aloin ideoida paitaa sellaiseksi, että malli säilyisi ja kangas riittäsi. 


 No riittihän se ja sain kauniin, hieman himmeähohtoisen, roosaan vivahtavan ja mukavan, kevyen paidan itselleni. Paita on todella helppo leikata ja ommella. Paita olikin jo esillä edellisessä postauksessa, jossa esittelin noita nahkajäljitelmä leggingsejä.


OHJE PAIDAN VAMISTAMISEEN

 

  • S-kokoon: paidan leveys helmasta 65 cm, etu ja takakappale ovat saman levyiset, pituus 64 cm, juuri alle pepun, hiha pituus 64 cm ja leveys 30 cm kainaloon saakka, kainalosta pääntielle sauma on 23 cm pitkä ja olkapään leveys 15 cm, etukappale  pääntien kohdalta 52 cm leveä, samoin takakappale
  • leikkaa yllä mainituilla mitoilla + saumanvarat, kappaleet, (etukappale ja takakappale siis kapenevat viistosti päänteitä kohden, samoin hihat )
  • ompele hihat ensin etu- ja takakappaleisiin ja sitten sivusaumat ja lopuksi hihansauma kainalosta alaspäin
  • käännä kuminauhakuja pääntielle ja pujota kuminauha kujaan, kiristäen sopivaksi
  • käännä hihan käänteet sekä helma 

Kaunis kuosi kankaassa puhukoon puolestaan ja ei muuta tarvitse, kuin yksinkertaisen mallin ja se on siinä. Vai mitä mieltä olet ? 

*sisältää mainoslinkin

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *