Kosmetiikka

Japanilaista kosmetiikkaa V10PLUS-sarjasta ja illallinen Tokyo 55 ravintolassa

Mitä sinulle tulee mieleen japanilaisesta kosmetiikasta? Se on ainakin hyvin trendikästä ja on suorastaan ihme, jos on päässyt niin, ettei ole lainkaan kuullut sitä hehkutettavan. V10Plus sarjaan tutustuminen noin kuukauden verran, pisti kyllä miettimään, että turhaan ei japanilaisten naisten ihoa kehuta.

JAPANILAISTEN IHONHOITORITUAALIT


Japanilaisten tapa hoitaa ihoa on minimalistinen ja ajatellen, että vähemmän on enemmän. Ihonhoito perustuu sille, että hoidetaan ihoa jo ennalta, kun taas monen huomaa hakevan apua jo olemassa oleviin ongelmiin. Hep, minä myös. Olen myös yrittänyt ennaltaehkäistä ja suojella ihoani, vaikkapa tulevilta talven kylmiltä säiltä ja ennen kesää, tietenkin auringon polttavilta ja vanhentavilta säteiltä. Japanilaiset naiset käyttävät ahkerasti päivänvarjoa, suojautuakseen auringolta ja meidän naapurissakin asuva japanilainen nainen, ei vie edes roskapussia ilman varjoaan, leveää lierihattua ja käsineitä, paistoi aurinko tai ei.

TOKYO 55 RAVINTOLAN RUOKA

Sain kutsun Töölössä sijaitsevaan Tokyo 55 ravintolaan, nauttimaan seitsemän ruokalajin illallisesta ja tutustumaan japanilaisen V10PLUS kosmetiikkasarjaan. Ruokailun oheessa meitä valistettiin ihonhoidosta ja sarjan uutuuksista.

 Ruokaa tuli pieninä, kauniina annoksina ja aluksi mietin, että no, hyvin menee, mutta loppua kohti alkoi olla maha jo niin pullollaan, että ihan huolestutti, kuinka jälkiruuasta selviydyn, sillä sehän kruunaa yleensä kaiken. No niukin naukin selvisin loppuun täpötäyden mahani kanssa, mutta hyvää oli. 

Japanilaista kosmetiikkaa markkinoidaan meille suomalaisille, sillä kuten meillä, niin myös heillä, on neljä vuodenaikaa. Tosin, ne kyllä hiukan eroavat toisistaan, mutta silti, iho joutuu haasteiden eteen. Siksi nämä ihohoidon rituaalit ja tuotteet voivat olla meillekin avuksi. 

Akiko Yokota, V10PLUS -sarjan perustaja, kertoikin muutamia vinkkejä, mitä meidän tulisi myös ottaa huomioon, ihoa hoitaessamme. Olemme vaaleampia iholtamme, kuin japanilaiset, joten aurinkosuojaa tulisi ehdottomasti käyttää enemmän ja korkeammilla suojakertoimilla. 

Ihonhoidon rituaaleissa ihoa hoidetaan hellästi ja kiireettä. Ihon puhdistaminen on tärkeää ja usein puhutaankin kaksoispuhdistuksesta. Iholta puhdistetaan ensin meikki ja sen jälkeen itse iho puhdistetaan toisella tuotteella, vaikkapa hellävaraisella kuorinnalla. Kyse on siis puhdistuksesta, joka yltää syvemmälle ja näin taataan todella puhdas iho, joka on valmis ottamaan vastaan hoitoseerumit ja muut hoitotuotteet. Näin ne pääsevät vaikuttamaan ihoon paremmin.

Saimme kotiin testattavaksemme muutamia sarjan tuotteita ja mukana oli tietysti puhdistustuottet eli Soothing Cleansing Milk, hellävarainen puhdistusmaito.

Ihon puhdisturituaali:
Aloita ilta rauhallisella ihon valmistelulla yötä varten puhdistamalla se päivän pölystä, saasteista ja meikistä puhdistusmaidolla, joka

 • poistaa hellävaraisesti jopa voimakkaammankin meikin, suoraan kuivalle iholle levitettynä
 • poistaa jopa vedenkestävän silmämeikin
 • puhdistaa ihonhuokoset syvältä ilman, että ihon herkkä kosteustasapainpo järkkyy
 • sitruunaruohouute viimeistelee puhdistuksen, jättämällä iholle miellyttävän raikkaan tunteen
 • sisältää oliiviöljyä, maissiöljyä ja E-vitamiinia 
 • sisältää artisokan lehtiuutetta ja retinolipalmitaattia, joka suojaa ikääntymiseltä ja on A-vitamiinin hellävaraisempi muoto
Kostuta kasvot ja levitä maito kasvoille, pyyhi pois lapulla tai huuhtele kasvot. Ihanan rauhoittava tuote ja tuoksu on todella miellyttävä ja tosiaan poistaa kaiken meikin, kuten ripsiväritkin, tehokkaasti.
 
Toinen puhdistustuote on rakeeton geelikuorinta, Water Based Peeling. Tämä sopii hyvin herkimmällekin iholle ja tätä olemme tyttären kanssa innoissamme käyttäneet. Tytär totesikin tässä taannoin, että ”paras kuorintatuote ikinä”. Tässä kun näkee ja tuntee ne kuolleet ihosolukot, jotka hetken päästä hiutaleina pyörivät sormien alla, joten tiedät, että jotakin oikeasti tapahtuu. 
 
Geeli levitetään kuivalle, puhtalle iholle, odotetaan 5 sekuntia ja pyöritellään kasvoille ja lopuksi kasvot huuhdellaan vedellä.
 • poistaa tehokkaasti kuolleen ihosolukon ihon pinnalta
 • sisältää riisinkuori-ja merileväuutteita, jotka kirkastavat ja kosteuttavat ihoa
 • voi käyttää vaikka päivittäin
 • ei sisällä parabeeneja, on mineraaliöljytön, hajusteeton ja väriaineeton

Seerumeista saimme A-vitamiinia sisältävän vaaleanpunaisen 10 ml matkakoon, joka kesti mukavasti kuukauden verran aamuin illoin käytettynä. Tätä suositellaan A-vitamiinin tarpeeseen, eli silloin kun iho alkaa näyttää kuivalta ja elottomalta. Seerumi soveltuu myös silmännympärysiholle, itselläni se kylläkin aiheutti turvotusta, joten en sitä enää uskaltanut silmien ympärysihon lähelle laittaa. Mutta tämä on yksilöllistä.

All in one, eli kosteuttava, kirkastava ja ihon vanhenemista ennaltaehkäisevä tuote eli on kyse tehokkaasta monitomivoiteesta, joka sisältää

 • hyaluronihappoyhdistelmän, joka tehostaa ihon kykyä säilyttää kosteustasapaino koko vuorokauden
 • hydrolosoitua kollageenia
 • omenan kantasolu-uutetta
 • passionhedelmäuutetta
 • junossitruunaa
 • ei sisällä parabeeneja, mineraaliöljyjä, väriaineita ja on hajusteeton
Tykkäsin tästä tuotteesta, jota voi muuten laittaa myös silmänympärysihollekin, sillä se todella kosteuttaa ihoa ja toimii hyvin meikin alla.
 


LX Advanced Eye Treatment Cream, eli tuote joka kirkastaa ja heleyttää uudella koostumuksellaan tehokkaammin silmänympärysihoa.

 • mandariiniappelsiinin kuoriuute auttaa vaalentamaan tummia silmänalusia
 • meiramin lehtiuute vähentää turvotusta
 • omenan kantasolu-uute, mustikka, skvalaani, hyaluronihappo ja kasviöljyt auttavat pitämään silmänympärysihon kiinteänä ja heleänä
 • tuotteeseen on lisätty peptidejä, jotka auttavat ehkäisemääm juonteiden syntymistä ja silottavat jo olemassa olevia ryppyjä mm. edistämällä kollageenin tuotantoa
 

Kuukauden näitä testattuani voin myöntää hieman hurahtaneeni tähän japanilaisten minimalistiseen tapaan hoitaa ihoa ja se sopii myös minulle, vaikka tykkäänkin läträtä eri ihonhoitotuotteiden kanssa. Suosittelen kokeilemaan, sillä japanilaisten naisten iho on niin kaunis ja he myös vanhenevat kauniisti, joten jotakin taikaa näissä mahtaa olla.

tuotteet saatu blogitestiin

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *