Sisustaminen

Vieteristä tehty persoonallinen valaisin

Tunnelmallinen seinävalaisin näyttää olevan tämän hetken hitti. Se on usein tehty kauniista maisemakankaasta, johon valot on aseteltu kivasti pilkahtamaan vaikka ikkunoista, tai muuten sopivista kohdista. Maisemat ovat tietysti näin marraskuussa jo hyvinkin jouluisia. Näyttävät kyllä somalta. Minun kierrätysperiaatteella vieteristä tehty seinävalaisin ei ihan taivu somaksi, mutta persoonalliseksi vieterivalaisimeksi kyllä. 
 
Tyttären vaihdettua, jo ennen kotoa muuttoa, sänkynsä leveämpään malliin, jäi meille ylimääräinen sänky, josta tuli ensin tuunattua sohva terassille.  Mutta talven säilytystä lasitetulla parvekkeella se ei kuitenkaan kestänyt, joten jäljelle jäi vain nuo patjan vieterit.
 
Olin suunnitellut patjan vieteristä yrttiseinää, mutta minä ja yritit emme sitten oikein tulleet toimeen ja siitä ideasta oli pakko luopua. Kesäksi tuo vieteri-häkkyrä unohtui pihalle, koska minä vielä sinnikkäästi pohdin muita vaihtoehtoja yrttiseinän totetuttamisesta.
 
 Syksyn tultua, pyysin miestäni leikkaamaan sängyn vieterin poikki ja päätin poistaa siihen ilmaantuneen ruosteen. Kun ruoste oli poistettu, virittelin siihen Tokmannin Kotikulta-sarjan kausivalot, jotka yhteistyössä sain ja seinävalaisin oli valmis. Ei sen todellakaan tarvitse olla aina design-valaisin, vaan valaisin voi olla mikä vaan, vaikkapa valoilla koristeltu vanha sängyn vieteri ja antaa sen nyt siinä loistaa seinvalaisimena.
 


Valojen ripustamiseen meni eniten aikaa, mutta se kannatti tehdä huolella, jotteivat tipahtele helposti pois. Kierrätystäkin tässä tuli hienosti. Sitä toista vieterin puolikasta tytär jo kyselikin minulta, joten ehkä hänelle tehdään jossain vaiheessa samanlainen valaisin.

Eikö tullutkin hauska! Tämä antaa kivasti lisävaloa eteiseen ja on mukavan persoonallinen erikoisuus valaisimena. 

Joku on tämänkin jo varmasti aiemmin toteuttanut, joten en ole tätä itse keksinyt. Onko sinulla hassuja tai persoonallisia esineitä, joista olet kehittänyt valaisimen?

*Yhteistyössä Tokmannin Kotikulta-sarjan kanssa

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *