Sisustaminen

Finlayson kevät ja kesä 2019

  

Marraskuun pimein aika ahdistaa monia, joten piristykseksi esittelen tässä vähän Finlaysonin kevään ja kesän mallistoa. Käväisin heidän tapahtumassaan aamiaisella ja sain hiukan esimakua tulevasta.

Finlaysonista tulee ensiksi mieleen pussilakanat ja vuodevaatteet yleensä. Mikäs ihme se on, onhan Finlayson vaikuttanut suomalaisten elämään jo 200 vuotta. Finlayson on esitellyt ja tuonut markkinoille monia uutuuksia vuosien varrella ja valinnanvaraa on riittänyt. Sisustamisessa  huomio on kiinnittynyt siihen, että ei ole vain yhtä oikeaa tapaa sisustaa ja tästä onkin otettu opiksi. Mallisto on pyritty tekemään sellaiseksi, että se pystyy sulavasti sopeutuman eri tunnelmiin ja erilaisiin koteihin. Romanttista, tyylikästä ja jännittävää. Monipuolista ja kuitenkin yhtenäistä. 

Tärkeää on se, että tuotteita on sopivasti mutta, ei kuitenkaan yltäkylläisesti. Tässä uusien mallistojen luotsaamisessa on nyt siirrytty maltillisempaan suuntaan ja vähennetty valikoimaa järkevämmäksi.

 Kierrätys on otettu luonnollisena osana mukaan mallistojen suunnittelussa ja toteuttamisessa. Vanhoja pussilakanoita on kerätty, kierrätetty ja niistä on kudottu räsymattoja. Tyynyissä ja peitoissa, polyesterkuitukin on kierrätettyä ja muovipulloista tehdään uusiomateriaalia Thaimaassa, jonka jälkeen se kudotaan mattoihin. Nämä matot ovat siitä mielenkiintoisia, että ne tuntuvat ja vaikuttavat materiaaliltaan aivan villalta. Huippua, että muovipullot päätyvät johonkin järkevään käyttöön, pois roskittamasta luontoa.

Sama materiaali voi hyvin olla vaikka räsymatossa tai tyynyssä ja sehän toimii.

Farkut kierrätetään nykyisin pyyhkeiksi ja pyyhkeiden värisävyt vaihtelevat hiukan sen mukaan, millaisia farkkuja erään on joutunut. Harmaana nämä ovat kauniit ja hillityt, mutta eivät hullumpia sinisenäkään. Mahtavaa, että farkutkin on ymmärretty ottaa osaksi kierrätystä.

Kukkaloistolta ei voi välttyä ja kauniit pastellisävyt tuovat harmoniaa maukkuhuoneisiin. Mintun sävyjä ja vedenvihreää, ripauksella hentoa vaaleanpunaista.

Joukossa on myös hamam-tyylisiä ohuita, lakanamaisia pyyhkeitä, jotka ovat imukyvyltään uskomattomia ja kuitenkin kuivuvat nopeasti. Tämä helpottaa kyllä pitkien hiuksien kuivaamista, suihkusta tullessa.


Löytyyhän sitä kuitenkin perinteisempää, tummaa lehtivihreääkin, sinne kesäkattaukseen ja näen tämän niin sopivana puutarhajuhlissa, tunnelmaa tuomassa.

Mitä pidit Finlaysonin keväästä ja kesästä?

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *