Lifestyle

Kello viiden tee

Yhteistyössä Mastermarksbrand ja Eva Solon kanssa


Kello viiden tee, kuulostaa kyllä hyvältä ajatukselta ja vaihtoehdolta ja siihen liittyy varmasti omat rituaalinsa. Tee-hifistelijät määrittelevät tarkasti, kuinka tee haudutetaan ja mitä siihen lisätään ja missä vaiheessa se maitotilkka sinne lorautetaan.

Suomalaiset eivät ole kovin teenjuontikansaa, enemmänkin kahvittelijoita. Itse lukeudun kyllä enemmän kahvi-ihmisiin, mutta ehkäpä minusta saadaan sekakäyttäjä, kunhan perehdyn teen saloihin ensin kunnolla. Tärkeintä on kuuma vesi ja siihen tarvitaan tietysti vedenkeitin. Tytär oli hienovaraisesti vihjaillut vedenkeittimestä jo jonkun aikaa, mutta itse koin sen turhana. Ihan hyvin sen veden kuumentaa mikrossakin, ajattelin,  Sain kuitenkin yhteistyössä testiin Eva Solon kauniin, teräksisen vedenkeittimen, jossa on tamminen kädensija ja jopa mieleni muuttui. Keitin kuuluu Nordic kitchen-sarjaan.

Ensinnäkin sen käyttö on helpompaa, sillä veden voi täyttää kannessa olevan siivilän läpi, joten edes kantta ei tarvitse nostaa pois. Keitin kääntyy alustallaan 360 astetta. Vesi kuumenee nopeasti ja virta napsahtaa päältä pois, kun vesi on kiehuvaa. Keittimessä on tiputtamaton kaatonokka.

Vedenkeittimen kanssa ei tarvitse varoa sitä, että sormet palaa. Mikrossa kuumennettu teevesi kuumentaa myös teekupin, joten se on haastavaa saada mikrosta ulos ilman ongelmia. Usein sitä kiireellä kiikuttaa sen vesikupin pöytään, joten tässä on jo silloin useampi vaara olemassa. 

Tällä Eva Solon keittimellä voi kuumentaa vettä vaikka 1,5 l, joten jokaisen kuppia ei tarvitse kuumentaa erikseen, kuten mikrolla,  jos vaikka kutsuu porukoita kello viiden teelle.Vedenkeitin sopii hyvin myös kattaukseen, sillä sen viileä rosteri yhdistettynä tammiseen kahvaan on kaunis ja tyylikäs katseenvangitsija.


Tee vai kahvi?


Olen aina ajatellut, että kahvissa on makueroja, mutta tee ei maistu miltään. Luokittelen sen siihen kastiin, että juon sitä silloin, kun olen sairaana ja jos maha ei kestä kahvia. Mutta ihana tyttäreni on innostunut teestä, eri mauista ja hän se minua on tässä opastanutkin.


 Messuilta ostimme meille Clipperin eri teelaatuja ja varsinkin minulle ostettiin tuota teetä, joka auttaa nukahtamaan. Se oikeasti toimii, mikäli muistan sitä juoda. Viime yönä meni taas aamun sarastukseen saakka, eikä uni tullut millään. Tänä iltana varmistan teen avulla itselleni rennon fiiliksen nukkumaan mennessä ja nukun varmasti paremmin. Tytär taas käyttää detox ja rise and shine teetä ja kyllä se on varmasti terveellisempää vatsallekin, kuin kahvi. 


Kahvia ilman en kyllä osaa olla, joten aamun kahvittelut ovat ihan okei ja illalla, vaikkapa siinä kello viiden aikaan, voi hörpätä kupin teetä. Tietysti tähän kello viiden teehen oikeaoppisesti kuuluisi maito ja kermakakut, mutta muutama pipari tai keksi käy minulle ihan riittävänä makean tuojana. Ajatus hunajan lisäämisestä teehen ei kuulosta minusta hyvältä, sillä en ole mitenkään hunajan ystävä. Sokeria voisin hieman ripotella, mutta pyrin välttämään sitä. Eri makuja tietysti löytyy teehenkin ja joistakin marjaisista teevaihtoehdoista olen pitänytkin.

 Kylmillä ilmoilla, kotiin tullessa, tee kyllä kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta, joten silloin tällöin töiden jälkeen otan kupin teetä. Jos kahvi ei minua niin kovin valvottaisi, luulen, että kahvi olisi kuitenkin valintani. Mutta minä harjoittelen tätä teen juontia vielä.

Maistuuko sinulle enemmän kahvi vai tee? Millaisesta teestä sinä pidät?

Lisätietoja löytyy täältä.

Vedenkeitin saatu

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *