Käsityöt

Kristallein koristeltu villakangastakki

             Yhteistyössä Eurokangas ja Burda 

 

Sain mieleisen tehtävän, sillä minut haastettiin Eurokankaan ja Burdan toimesta, tekemään villakangastakki. Toiveena oli, että villakangastakkihaaste toteutetaan Burdan kaavoilla sekä Eurokankaan italiaisesta villakankaasta. Takin sai toteuttaa omalla tavalla. Väriksi valitsin murretun valkoisen ja kangas on todella kaunis ja pehmoinen materiaaliltaan. 


Olen joskus aiemminkin ommellut vaatteita Burdan kaavoilla,  joten tiesin ne helpoiksi ja toimiviksi. Yleensä minä teen kaavat itse. Burdan kaavat leikataan oman koon mukaan ja koot ovat olleet juuri sopivat. Tämä kyseinen malli oli kyllä hiukan reilun kokoinen tyyliltään, joten takin kappaleet leikattuani, jouduin kyllä niitä reippaasti pienentämään. Muuten takki ei olisi minulle istunut.

 Mutta kaavojen pienentäminen ei ole hankalaa, kun seuraa vain kaavapaperin edellisiä merkintöjä ja pienentää samalla tavalla. Minun kokoni oli se pienin, joten siksi tässä oli matkittava edellisten kaavakokojen suhteita. 

Mikäli ompeleminen on tuttua, niin ohjeita on helppo seurata ja tässä mallissa on aika yksinkertainen ja tyylikäs malli, joten ei tarvitse mitenkään kikkailla ja varmasti onnistuu. 


Halusin muokata tästä takista omanlaiseni, joten lisäsin siihen vyön, jos haluaisin käyttää sitä vartalomukaisempana ja kauluksen, jotta en palelisi. Käytin hyväkseni aikaisempaa kaulusmallia, edellisestä takista ja piirsin siitä kaavan ja sovitin sen yhteen tuon käännetyn kauluksen viereen. Se toimii hyvin ja tuo niskaan lämpöä.

 Villa on kyllä yllättävän paksua, kun vertaa aikaisemmin tekemiini villakangastakkeihin ja on myös huomattavasti lämpimämpi. Paksuhko satiinivuorikangas tuo vielä lisää ylellisyyden tunnetta.

KRISTALLEJA KORISTEEKSI

Alusta asti oli selvää, että blingiä takkiin pitää saada ja mikä sopisikaan paremmin Kristallikimaralle, kuin kristallinapit. Swarovskin kristallinapit olivat vaan huikean hintaisia, että piti tarkasti miettiä, haluanko tampin taakse ja siihen napit vai vyön. No vyö voitti myös siinä, että takkiin saa erilaisen tyylin, kun sitaisee vyön kiinni.

 Pienet kristallinapit laitoin sitten kauluksiin, koska halusin niille enemmän näkyvyyttä. 
Nämä napit pitää muistaa vain poistaa, jos takkia joutuu pesemään ja vahva veikkaus on, että varmasti joutuu pyykille, jossain vaiheessa, mutta takki on niin kaunis valkoisena, että enköhän minä sen pyykkää siitä ilosta. Goretex suojaa kannattaa suihkauttaa hihansuihin ja kauluksiin, koska se kuulemma estää likaa tarttumasta. Tämä on tietysti sellainen parempi takki, joten tätä käytetään sellaisilla säillä, ettei tarvitse raparoiskeita pelätä.

Miten kauniin kirkas auringonpaiste tänään olikaan ja sattui niin sopivasti, kun olimme tyttären kanssa päättäneet tänä sunnuntaiaamuna lähteä kuvaamaan. Koko viime päivien ajan onkin ollut yhtä harmautta, joten mikään ei näytä miltään, siinä ankeudessa. Onneksi odotin ja sää suosi, vaikka takki onkin ollut jo parisen viikkoa valmiina.

Oletko sinä koskaan kokeillut näitä Burdan kaavoja ompeluihin?

Kaavat tarjosi Burda ja materiaalit Eurokangas

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *