Sisustaminen

Pellavaa ja satiinia

Yhteistyössä Cellbesin kanssa
sisältää mainoslinkkejä

Meillä on käytetty valkoisia pussilakanoita, joita aikoinaan saimme häälahjaksi ja nyt ne alkavat oikeasti hajota käsiin. On ollut pakko heittää niitä pois ja toivoa, ettei se avioliiton onni nyt katoa. Häälahjoja kun ei saisi heittää pois, ettei mene onni mukana. Oletko koskaan kuullut tästä? Hassua, miten aikoinaan ollaankin keksitty kaikkia hölmöjä uskomuksia.

PELLAVAA MAKUUHUONEESEEN


Olen jo pitemmän aikaa haaveillut pellavapussilakanoista ja kuitenkin siirtänyt niiden ostoa, useamman kerran. Olen pitänyt pussilakanoita suhteellisen kalliina investointina ja todistetusti mikään ei todellakaan kestä ikuisesti.  Niin paljon olen kuitenkin kuullut pellavatuotteista hyvää. Pehmoisuudesta ja käytön huolettomuudesta, koska niitä ei tarvitse silittää, sillä ryppyisinäkin ne ovat trendikkäät ja mukavat. 

Huoletonna olen aina ollut vuodevaatteiden suhteen, enkä jaksa niitä silitellä, kaikkien kauhistukseksi. Minulla ei vain ole ollut aikaa, saati intoa niiden silittämiseen. Hyvin on pärjätty ja nyt nämä pellavaiset vuodevaatteet alkoivat kiehtoa niin paljon, että tilasin ne, kun tein yhteistyötä Cellbesin kanssa. Tuntuvat sopivan niin trenditietoisen, kuin boheeminkin kotiin. Muotia tämä pellava on ollut jo jonkin aikaa, joten ei näytä suosio hiipuvan ja lisäksi pellavan kasvatus ei kuluta niin paljoa luontoa, kuin esimerkiksi puuvillan, joten siitä iso plussa.

Aamutakit ovat sellaisia, että nekin tulee kulutettua aivan loppuun saakka ja minun valkoinen aamutakkini on jo niin kulahtanut, että olikin jo aika löytää uusi sen tilalle. Kimono, jonka löysin ja tilasin Cellbesiltä, oli kaunis kuvioltaan ja satiinia, joten ihastuin siihen täysin. Olen enemmän satiinin ja silkin perään, kun tulee kyse yöasuista ja aamutakeista. Tällä kertaa halusin valita  pitkän aamutakin, aikaisemmat ovat olleet polven yläpuolelle, joten vaihtelun vuoksi pitkä miellytti. 

Yllätyin, että koko sopi hyvin myös tuon pituuden suhteen, vaikka sitä hiukan epäilin aluksi, kimonoa tilatessani. Olen siis 157 cm pitkä, joten jos malli on 175 cm, kuten yleensä, niin pelkäsin, että kompastelen liian pitkään takkiini. Huoli oli turha, se oli juuri sopiva. Huomasin, että kimonoa tilatessa, siihen oli mainittu myös tuon takin pituus, joten hyvä, että kaikki oli ilmoitettu selkeästi.

Japanilaistyylinen satiinikimono ja pellavaiset vuodevaatteet sopivat hyvin yhteen. Vaikka pellava onkin hiukan rouhea materiaali, tässä tapauksessa suloisen pehmoinen, niin kiiltävä satiini saattaisi riidellä sen vierellä. Minusta ne kuitenkin ovat kuin hyvä avioliitto. Pieniä vastakohtaisuuksia pitääkin olla, sillä muuten elämä olisi hiukan tylsää ja mielenkiinnotonta.

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *