Matkustaminen

Kylpylämatka Tukholmaan

 

Yhteistyössä Yasuragi, Silja Line Suomi ja Press D`Oro

Oletko koskaan käynyt japanilaisessa kylpylässä? Minä olin Tukholmassa Yasuragi kylpylään tutustumassa ja kyllä se oli hieno kokemus. Meitä oli pr-matkalla mukava porukka toimittajia ja bloggaajia sekä Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika ja Press D`oron Sissi.  Saavuimme tällä kertaa Tukholmaan lentäen.

YASURAGI KYLPYLÄ

 

Yasuragi kylpylä sijaitsee noin parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Tukholman keskustasta, Nackassa. Paikalle pääsee myös satamasta bussilla. Paikka on keskellä luontoa, meren rannalla, mäntymetsän ympäröimänä. Ensivaikutelma oli seesteinen ja rauhoittava, kun teimme pienen tutustumisen kylpylän ympärillä ja tätä mieltä olin vielä pois lähtiessäkin.  

Kauniit huoneet oli sisustettu japanilaiseen tyyliin hyvin minimalistisesti, futon patjat ja pienet jakkarat sekä matala pöytä.  Mitään turhaa siellä ei ollut ja hyvä niin.

Huoneessa oli vieraille omat puuvillaiset yukatat ja oli toivottavaa, että vieras käyttäisi tätä asua koko vierailunsa ajan. Asua on hyvä pitää kaikkialla, myös ravintoloissa, sillä vierailun tarkoituksena on puhdistaa mieli kaikesta turhasta ja sulautua joukkoon. Kun kaikilla on samanlainen asu, ei tule kiinnitettyä huomiota turhiin juttuihin, kuten tarkastelemalla vaikka toisten pukeutumista. Näin saat keskittyä olennaiseen, eli rauhoitut ja rentoudut. Yasuragi on japania ja tarkoittaa sisäistä rauhaa ja harmoniaa.  

Myös uimapuvut talo tarjosi vierailun ajaksi ja olimme yllättyneitä siitä, miten hyvin puku sopi meidän kaikkien erilaisille vartaloille. Jalkaan saimme myös läpsykät. Ei siis tarvinnut asuvalintoja miettiä ja meikkipussikin sai pysyä avaamattomana.

KYLPEMINEN YASURAGISSA

Kylpemisen saimme oman oppitunnin ja mielenkiintoista minusta siinä oli se, että rituaalit muistuttavat jonkin verran meidän suomalaisten tapaa kylpeä.  

 
Aluksi istuudutaan pienen pyyhkeen päälle puiselle jakkaralle ja valellaan vartalolle vettä, omalla pienellä kipolla.  Sen jälkeen vartalo pestään pesulapulla ja käyttämllä vaikka saippuaa.  Lopuksi vartalo huuhdellaan taas vedellä valelemalla. Japanilaiset peseytyvät ensin ja rauhoittavat mielensä, tehden tämän puhdistautumisrituaalinsa huolella ja menevät sitten isoon ammeeseen rentoutumaan. 

Näinhän meilläkin on tehty, ennenkuin tuli suihkut ja mökeillä saatetaan vieläkin näin peseytyä. Tosin meillä on ollut kyllä käytössä vadit. Meillähän vartalo huuhdellaan ja mennään sitten saunaan, peseytyminen tapahtuu tämän jälkeen. Kylpemiskulttuuri on ollut japanissa jo aikojen alusta tärkeä osa mielen ja kehon rentoutusta ja siitähän meidänkin saunomisessa on kyse.

Meillä oli käytössä upeat allasalueet ja viehättävintä minusta oli ulkona olevat höyryävän kuumat altaat.  Pieni pakkanen ulkona teki siitä täydellistä ja se yhdistelmä kuumasta vedestä ja pakkasesta oli vaan niin mieletön kokemus.

Allasalue on suuri ja sieltä löytyy monenlaisia altaita, kuten kahlattava kylmäallas ja saunoja, kuten suolasauna ja perinteinen sauna sekä höyrysauna. Kuvia itse allasalueelta ei saanut ottaa ja muutenkin suurin osa alueista oli kännykkävapaata aluetta.

Allasalueet olivat auki kello yhteentoista, mutta toki voi kylpeä myös hotellihuoneen kylpyammeessa. Suosituksena oli käyttää hotellin tarjoamia shampoita ja hoitoaineita, sekä vartalotuotteita. 

Kylpemisen jälkeen illastimme nautiskellen Yasuragin yhdessä neljästä ravintolasta. Minä nautin japanilaisista mykyistä, allergioiden takia ja muut saivat kalaa. Pääruokana minulla oli kanaa ja jälkiruokana tarjoiltiin suussasulavaa valkosuklaamoussea.


Hotelli on rakennettu niin, että jokaiselle on tarjolla merinäköala. Käytävät ovat pitkiä, mutta persoonallisilla materiaaleilla sisustettu. Betoni näytteli suurta osaa tässä sisustusmaailmassa. Rakennus on vuosien saatossa ollut jo moneen kertaan remontissa ja viimeisin iso uudistus on ollut vuosi sitten.


Aamulla ennätimme ihailemaan myös Silja Serenaden saapumista Tukholmaan. Laivaväylä kun menee siitä ihan läheltä. Tällä laivalla me sitten seilasimme kotiin.

Aamiainen  tarjottiin perinteisen skandinaavisen ja japanilaisen valikoimien sekoituksena. Varmasti kaikki saivat mahansa täyteen ja varsinkin bagel oli aivan fantastinen. Juuri sopiva kuoren sitkeys ja sisus pehmeää ja suussa sulavaa, maustettuna siemenillä.
 
Tänne voit tosiaan matkustaa myös päivävierailulle ja nauttia kylpylästä muutamien tuntien ajan ja palata siten vaikka laivalla takaisin. Tai tehdä kuten me, lentää aamusta ja paluu hoituu laivalla rentoutuen ja nautiskellen.
 
Kylpylään on 16 vuoden  ikäraja, mutta tiettyinä loma-aikoina, kuten kesällä, myös lapset ovat tervetulleita.Tämä ikäraja on hyvä ajatus, jotta pääset todella irti kaikesta ja voit kunnolla rentoutua. Silloin kun lapset ovat vieraina,  heille on keksitty kaikkea kivaa tekemistä origamitaittelusta taistelulajeihin. 

Mikäli haluat tutustua Yasuragiin, niin mahdollisuus vaikka laivaterminaalista on taksilla tai Slussenista bussilla ja kesällä sinne pääsee jopa veneellä. Lisätietoja löytyy osoitteesta: www.yasuragi.se

Kiitokset matkan järjestäneille ja huonekaverilleni Tiialle, 
Minäkö keski-ikäiselle


Käy vielä katsomassa video, jonka tein matkasta.

 

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *