Askartelu

Joulukorttiaskartelua kierrätysmateriaaleista

Joulukortit ovat ihania ja varsinkin arvostan niitä kortteja, jotka on itse tehty. Muistan, että joskus olen jopa tehnyt ristipistotyönä pieniä joulukuvia tai hahmoja ja laittanut ne joulukortteihin. Nyt en kyllä enää jaksaisi ja eikä tuota aikaakaan liikene sellaisten askartelujen tekemiseen, vaikka haluaisi. Toki voisi aloittaa jo kesällä, mutta silloin nautitaan kesästä ja joulukorttien tekemiseen en silloin vielä innostu.

Kierrätysmateriaalit käyttöön


Kierrätys on kaikkien huulilla, tai no ainakin pitäisi olla ja kaikista jätemateriaaleista ja jopa roskista voi taituroida joulukortteja, kunhan vaan antaa ideoiden tulla. Helpoin tapa on tehdä joulukortti napeista. Meille oli kerääntynyt aikamoinen kasa sinisiä nappeja, kun miehen paidoista ompelin kaikenlaisia tunikoita ja mekkoja, joten kiva saada ne nyt käyttöön. Harvoin sinistä väriä käytän omissa ompeluksissa, joten napit pääsivät nyt joulukorttiin. Koristeina loistavat glitter-tarrat, jotka kuvaavat vaikkapa kuusen jouluvaloja.

Sydän on aina hyvä idea joulukorttiin, jos aikaa ei ole ja kortteja täytyy tehdä useampi. Tässäkin napit ovat mieheni paidoista säästetty ja myös ostetun vaatteen mukana tulleita varanappeja.

Kun säilyttää pieniä koristeita, niin ne voi lopulta ikuistaa joulukorttiin. Mielikuvitusta peliin ja mistä vaan saa tekaistua kortin. Eihän niiden kaikkien tietysti tarvitse olla samanlaisia, joten erilaisuus on parasta, sillä kortin saaja ei välttämättä tiedä, millaisen kortin se toinen sai.

Korttien taustaksi käy mikä tahansa, vaikkapa muropaketin sisäpuoli. Trendikäs vaaleahko ruskea tai harmaa sopii useamman joulukortin pohjaksi tai taustaksi. Kortteihin voi tehdä pientä korostusta liimaamalla kortti erivärisen kartongin päälle ja lisäkoristelua voi tehdä myös pienillä tarroilla tai hileillä. Kaikki tarvikkeet eivät toki tarvitse olla kierrätysmateriaalia, mutta olisi hyvä, jos edes osa sitä olisi.


Muista, että joulukortit tulee olla postitettuna viimeistään 12.12. ja silloin merkki maksaa 1,05 e. Sen jälkeen merkit maksavat 1,50 ja kortit tulee olla postitettuna 19.12. jotta ne ehtivät jouluksi. 

Joulukuun seitsemäs luukku avautuu youtube-kanavalla ja sielläkin on kierrätystä ja askarteluideoita, joten käyhän kurkistamassa.


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *