Käsityöt

MIEHELLE VILLASUKAT JOULULAHJAKSI


Joulukalenterissani esittelin miesten sukkia ja lupasin niistä ohjetta ja tässä se nyt tulee. 

Miesten villasukat 


Lanka: Sports Rag
Puikot: 3
Koko 45

Luo 14 s puikoille eli yhteensä 56 s ja neulo suljettuna joustinneuleena 2 oikein, 2 nurin noin 15 cm ja aloita kantapään neulominen. Siirrä 28 s yhdelle puikolle ja neulo vahvistettuja kerroksia sileää neuletta 18 krs. 

Vahvistettu tarkoittaa sitä, että joka toinen s neulotaan ja joka toinen s nostetaan puikoille neulomatta. Kun käännyt neulomaan nurjaa puolta, niin tee samoin, mutta ne, jotka edellisellä kerroksella nostit, neulo ne ja ne jotka neuloit, nosta ne neulomatta.

Aloita sitten kantapään kavennukset seuraavasti oikealla puolella. Jaa silmukat niin, että keskellä on 10 s ja molemmilla sivuilla 9. Neulo ensin 18 s oikein ja tee ylivetokavennus ja käänny. Nosta ensimmäinen simlukka ja neulo nurin  9 s ja neulo seuraavat 2 nurin yhteen. Käänny ja neulo 9 s ja tee ylivetokavennus ja käänny ja jatka kuten edellä. Huomaa, että keskellä säilyy aina 10 s ja molemmilta sivuilta silmukat kavennetaan pois ja kavennus tapahtuu aina samoissa kohdissa. 

Kun kantapään keskellä on enää 10 s, aloita silmukoiden nostaminen siitä reunasta, josta silmukat kavensit. Nosta silmukoita reunasta kiertäen 14 ja neulo joustinneuleen kohdalla sileää, jotta pääset kantapään toiselle sivulle ja nosta nyt 14 s kiertäen myös toisesta reunasta. Jaa silmukat kantapään kohdalla tasan ja neulo ympäri pari kerrosta. Aloita kantapään molemmin puolin kavennukset niin, että neulo  I puikon lopussa 2 viimeistä s yhteen ja IV puikon alussa tee ylivetokavennus. Tee väliin yksi kerros kaventamatta ja tee jälleen kavennukset. Lopeta, kun silmukoita on jälleen jokaisella puikolla 14.

Jatka sileää neulosta kunnes pituus on kantapäästä 24 cm ja aloita kavennukset. Kavenna jokaisella puikolla ensimmäiset kaksi ylivetokavennuksena, neulo 5 s ja kavenna seuraavat 2 yliveokavennuksena. Kun kerros on tehty neulo 5 välikerrosta ja tee samoissa kohdissa sitten seuraavat kavennukset eli 4 silmukan välein. Neulo 4 välikerrosta ja kavenna jälleen samassa kohden jne. kunnes puikoilla on enää kaksi silmukkaa ja vedä lopuksi lanka näiden kaikkien silmukoiden läpi. Päättele langat ja neulo toinen sukka samoin. 

Arvonta on suoritettu ja voittaja on Samiira94@gmail.com. Paljon onnea! Otan sinuun yhteyttä piakkoin.

 Joulukalenterissa on taas puuhailtu, joten käy katsomassa myös tämän päivän idea.


No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *