Lifestyle

UUSI ALKU

Miten sinun joulu ja uusi vuosi meni? Onko uusi vuosi alkanut mukavasti? Kenties uusia asioita ja juttuja on tullut luvatuksi tehdä vuonna 2019? Minun joululomani on sujunut välillä löhöillen ja somettaen vain instan puolella. Uusi alku tälle vuodelle tapahtui blogin pienellä pintaremontilla.

Blogger-blogin siirtäminen wordpress-alustalle

Kimmokkeen blogin siirtämiseen sain siitä, kun kuuden vuoden jälkeen tuntui, että bloggerin kanssa alkoi muutamat asiat takkuamaan sen verran, että se antoi sysäyksen muutoksien tielle.

Olen tätä jo toki muutaman vuoden ajatellut, mutta koska olen kuullut siirtämisen ongelmista, en ole vain uskaltanut lähteä kokeilemaan. Netissä on kyllä ohjeet blogger-blogin siirtämisestä wordpressiin, mutta usein varoitellaan siitä, että se ei mene ihan yksiin ja solahda paikoilleen helpolla. Olen tumpelo koodauksien ja tietokonejuttujen kanssa, niin en todellakaan olisi uskaltanut mitään muutoksia alkaa tekemään, tuosta noin vain.

Selatessani netissä tietoa siitä, kuinka se muuttaminen onnistuisi, löysin SiteGround hoasting sivut, jonne innostuin chattaamaan ja sain heidät lopulta tekemään blogini siirron puolestani, tänne wordpressiin. Toki hekin varoittivat, että blogia täytyy kyllä hieman hienosäätää muutoksien jälkeen ja siihen lupauduin mielelläni, jos joku sen isomman siirron tekee puolestani.

Ei se kyllä ihan helpolla mennyt ja tytär oli onneksi apuna aina, kun ennätti. Kyllä siinä sähköpostiviestit suhahtelivat puolin ja toisin SiteGroundin ja meidän välillä, jotta homma hoituisi. Englanniksi oli vielä tosi haastavaa saada koodijutuista selville, että mitä ne gurut oikein halusivat meidän tekevän.

Ihaillen katselin tytärtäni, joka selvitti nuo kiviset karikot ja onnistui löytämäät oikeat koodipätkät ja homma eteni aina askel kerrallaan, kunnes tuli aina seuraava viesti, että seuraavaksi pitäisikin tehdä sitten toinen juttu ja homma tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan. Välillä piti guruille osoittaa, että homma on hoidettu ja käyttää siihen kuvakaappausta, jotta uskoivat, että tehty on, mitä sieltä on pyydetty ja ihan oikein ja oikeaan paikkaan laitettu, jotta homma taas jatkui.

Nimipalvelin suomesta

Vielä takkusi tuo Nimipalvelimen hoasting. Se on suomesta ostettu ja nyt SiteGroundkin on siinä osaltaan mukana. Olisi varmasti ollut helpompi vaihtaa fi com:iin, mutta jotenkin tykkään, että fi toimii Kristallikimaran kanssa paremmin. Nimipalvelin on minulla jatkossakin vielä suomessa, koska fi-päätettä ei tuolla SiteGroundilla ole mahdollista ottaa. En halunnut sitä alkaa vaihtamaan, kun luulin sen olevan helpompaa vaan pitää entisenään. Niin, ettei ihan liian helpolla olisi tullut tämä homma hoidetuksi.

Google hermostui

Lisäksi tietysti google hermostui, kun tässä siirrossa tuli antaa omat tunnukset SiteGroundin käyttöön väliaikaisesti, jotta blogin saa siirrettyä ja google on nyt laitellut joka paikkaan ilmoituksia, joten ei kannata pelästyä, kaikki on hyvin ja tunnukset on vaihdettu. Hienoa, että näistä turva-asioista huolehditaan.

Nyt on sitten uuden oppiminen tämän wordpressin kanssa ja osa sivuista onkin vielä rempallaan, mutta kyllä ne siitä varmaan saa viilatuksi ja toimimaan, pikkuhiljaa.

Teemojen valinta

Teemoja oli kyllä ziljuuna ja eihän niistä tahtonut millään osata valita sellaista, johon sitten saisi lisäosia sun muita vempaimia laitettua ja montako kullekin teemalle kuului, jos oli kyse ilmaisesta teemasta. Jo pelkkä teeman valitseminen vaatii oman aikansa. Suurin osa ajastani onkin mennyt sitten niitä selatessa ja pohtiessa, että mikä toimisi minulla parhaiten. Tärkeä on ottaa huomioon se, että blogia olisi helppoa lukea. Minua joskus rasittaa liian työläät blogisivut, jossa on todella monta vaihtoehtoa vilkkumassa ja niistä ei ota selvää, mikä on vaikka se edellinen postaus, minkä aikoi lukea ajan kanssa ja mistä pääsee seuraavaan.

Onhan tässä tietysti se bloggeriin verrattuna, että melkein kaikki maksaa, kun taas blogger on ilmainen. Ei ne summat kuitenkaan ole niin suuria, kun sen jakaa kuukausille, joten ei tämä voi jäädä siitä kiinni, jos haluaa muutosta ja päästä vaikuttamaan omiin sivuihinsa enemmän. Blogimuutto oli kyllä ilmainen, kuului heidän pakettihintaan, joten siinä suhteessa hyvä homma, kun se hoasting on kuitenkin jostain tälle otettava ja olin kuullut, että webbihotellina SiteGround on toimiva.

Uusien asioiden opettelua

Niin, eikä siinä vielä kaikki, kun täällä sormi suussa opettelen hallinnoimaan tätä uutta blogisivustoa, niin sain myös uuden tietokoneen synttäri- ja joululahjaksi, joten sitäkin tässä samalla sisäänajan. Jotta ei täällä nyt ihan ole vain löhötty, vaikka sitä aluksi ajattelin joulunaikaan tehdä. Luulin, että guru-pojat siellä tekaisee minulle blogimuuton ja minä täällä siemailen vain glögiä ja napostelen välillä pipareita ja suklaata. Ei, kyllä täälläkin päässä tosiaan on hommia tehty, joten ei se ihan tuosta vain sujahtanut. Siis tytär, kiitos hänelle, teki suurimman osan ja minä hermoilin vieressä. Mutta tehty on ja hyvä päätös tämä oli kuitenkin.

Olisi kiva saada kuulla mielipiteesi tästä uudesta alustasta ja toimiiko se sinusta niinkuin pitääkin? Follow my blog with Bloglovin

14 Comments

 • MarikaH

  Onnea uusille sivuille, muutto on varmasti ollut iso homma! Luen nyt iPadilla ja minulle teksti näkyy tosi leveänä, ei jää yhtään marginaalia näytön laitoihin. Pientä hienosäätöä ehkä johonkin asetukseen vielä?

  • Minna

   Kiitos Marika! Tämmöset jutut on tärkeitä, kun näitä yrittää saada toimimaan ja yritän selvittää miten tuota voisi korjata:) On tää hiukan aikaa vienyt! Toki niin osasin ajatellakin sen vievän:)

   • Minna

    Kiitos Tuuli! Huomasin myös itse tuon tablettiongelman ja mobiilissa tuntui olevan tekstissä välejä ihmeellisesti, mutta yritän löytää apuja noihin, jotta tätä olisi kivempi lukea myös tabletilla:)

  • Minna

   Kiitos viestistä Outi! Mä kanssa tykkään, että ei saa olla liian pientä tekstiä, mutta ehkä olisin toivonut himpun verran pienempää, mutten löytänyt sitä mahdollisuutta, vielä!

 • Tiia K

  Olette tehneet valtavan urakan tyttären kanssa, onnea niin paljon. Ei olisi musta tuohon hommaan, kuulostaa todella työläältä, mutta ehkä jonain päivänä. Mobiililla ja läppärillekin nyt pääsin ja näyttää hyvältä. Ehkä kuten itsekin ajattelit, niin aavistuksen pienempi fontti, mutta sekin on niin makuasia.

  Hyvä Minna, jee. <3

  • Minna

   Kiitos tsempistä! On kieltämättä ollut urakka, vaikka suurimman työn teki tietty ne gurut:) Tässä on vielä opiskeltavaa ja säädötkin osaltaan vielä pielessä, joten kaipa ne sitten ajan kanssa saa kuntoon!

 • Sari

  Huh, onpa ollut sulla hommaa. Hyvältä näyttää puhelimella ja pitää katsastaa koneelta vielä ?. Kunpa saisin itse tehtyä edes bloggeriin vähän hienosäätöä…

  • Minna

   Voi kiitos Tuula! Tässä olen kyllä jo hiukan uupunut, kun aina tulee jotakin uutta ja tuntuu, että ei koskaan tule valmista, mutta pikkuhiljaa. Isommasta tekstistä minäkin pidän, mutta tuo fontti on vielä se, joka minua ei miellytä. Nämä teemat määräävät ehkä hiukan liikaa ja niiden kanssa on jumppaaminen. Katostaan miten tämä muotoutuu paremmaksi ja mukavaksi lukea:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *