Muoti

HELMIKORISTE HIUKSIIN

Helmikoristeet hiuksissa on yksinkertainen piristys tyylikkääseen kampaukseen. Monenlaisia koristeita hiuksiin onkin myynnissä, mutta mikäs sen mukavampi, jos voi tehdä koristeet itse ja käyttää siihen vielä olemassa olevia tarvikkeita. Saat hauskan ja tyylikkään hiuskoristeen parilla helmellä ja pinneillä.

Nämä helmet ovat aikaisemmista askarteluista ja pinnejä nyt löytyy aina muutama, joten helppoa on lähteä hiuskoristetta tekemään. Ohut rautalanka pujotetaan vain helmen läpi ja kiedotaan pinnin ympärille, siihen pinnin loppupäähän. Tässä kuvassa rautalanka kyllä erottuu, mutta ei sitä kyllä enää hiuksissa huomaa ja sehän on tärkeintä. Helmikoristeet hiuksissä näyttävät kivalta ja tyylikkäältä kaikissa hiuksissa.

TYTTÄREN HIUKSET LEIKATTIIN

Uusi vuosi toi myös pieniä muutoksia ja tällä kertaa oli kyseessä tyttären hiukset. Hän on haaveillut lyhyemmästä kampauksesta jo jonkin aikaa, mutta en ollut uskonut hänen sitä tosissaan tarkoittavan. Niin pitkää ja paksua hiuspaljoutta kun ei helpolla löydy, niin tuntui hassulta ajatella, että se noin vain pätkästäisiin poikki.

Hiukset olivat kyllä viimeisten vuosien aikana kärsineet vaalennuskäsittelyistä, joten jonkin verran pituutta on hyvä välillä leikata pois. Kyllä ne hiukset näyttävät aina leikkaamisen jälkeen terveemmiltä ja olin hänen hiuksiaan tässä kesän jälkeen hiukan leikannutkin. Lisäksi kampaaja oli edellisellä kerralla kehottanut miettimään hiusten leikkuuta, jotta vaalennusta on sitten turvallisempi tehdä. Tottahan se on, ettei huonokuntoista hiusta ole järkevää pitää pitkänä vain tottumuksen takia.

Kyllä se kuitenkin vähän riipaisi, kun hän toivoi pituutta pois ainakin viisitoista senttiä ja silloinhan hiukset yltäisivät vain himpun alle hartioiden. Ei tuo hiusten pituus minua haitannut, vaan minua pelotti tarttua saksiin, sillä ei paksua tukkaa ole helppoa leikata.

Onneksi minulla on yhdet kankaan leikkaamiseen tarkoitetut sakset, joita en ole vielä pahemmin käyttänyt, joten ne olivat riittävän terävät tähän puuhaan. Minua huolestutti ehkä eniten se, että saanko leikattua hiukset suoraan vai ollaanko loppuillasta polkkatukka-versiossa, kun minun pitää leikkausta aina suoristaa.

Lopputulosta esittelinkin uudenvuodenaattona instassa ja ihan hyvä siitä tuli. Nyt ovat hiukset lyhentyneet puolen vuoden aikana kolmekymmentä senttiä. Tytär itse on iloinen lyhemmästä kampauksestaan ja sehän tässä on tietysti tärkeintä. Aikansa kutakin ja ainahan ne voi kasvattaa uudestaan.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *