Kosmetiikka

TALVI KUIVATTAA IHOA

Tuotteet saatu blogiyhteistyönä testiin

Talvi ja varsinkin nämä pakkaset tuntuvat kuivattavan ihoa sekä sisältä että ulkoa. Janottaa ja vettä kannattaakin juoda. Eikä pelkästään kasvojen iho, joka on aina alttiina säille, vaan myös vartalon iho kiristelee kuivuudesta. Talvi kuivattaa ihoa ja siihen vaikuttaa omalta osaltaan myös lämmitys ja kuiva sisäilma.

Oma couperoottinen ihoni on ollut haasteiden edessä viime syksystä lähtien, koska sairastin pitkään ja söin sairauteeni kortisonia yli yhdeksän viikkoa. Iho näytti aluksi hyvältä ja couperosa poistui, mutta kortisonikuurin loppumisen jälkeen, iho on sitten oikutellut tämän tästä. Välillä on ollut haasteita löytää oikeita tuotteita ja meikkejä, jotta ihon kunto ei enää pahenisi. Nyt talvi kuivattaa ihoa näiden pakkasten takia, joten kyllä kasvojen iho joutuu koville ja kutinasta päätellen, tietysti vartalon iho myös.

Syksyllä sain testattavakseni Payot sarjan uutuuksia. Payot Blue Techni Liss tuotteet on kehitelty siniselle valolle alitistuneelle iholle, suojaamaan ja uudistamaan sitä. Omassa puhelimessani, Huawei P20 Pro, on mahdollisuus tämän sinisen valon hillitsemiseen, mutta näyttöpäätteistä en tiedä, miten niiden kanssa on. Eli kyllähän tässä altistuu nykyisin vaikka mille valolle.

SEERUMI JA SILMäNYMPÄRYSVOIDE

Blue Techni Liss- sarjasta löytyy täyteläinen seerumi, joka tasapainottaa ihon biorytmiä. Kolme hyaluronihappoa tuotteessa, tekevät ihosta täyteläisen ja sileän. Seerumi on kevyt ja sulautuu hyvin iholle, imeytyen nopeasti ja siloittaa pieniä ryppyjä. Tämä tosiaan humahti kuivahkoon ihooni nopeasti ja se teki ihostani myös pehmeän.

Silmien ympärille tarkoitettu geeli suojelee herkkää ihoa ja myös tuolta sinisen valon haitoilta. Se häivyttää ryppyjä ja juonteita. Ihanan viilentävällä aplikaattorilla on varsinkin aamuisin nautinto laittaa tätä geeliä, sillä se auttaa myös tuohon turvotukseen, josta itse ainakin kärsin silmienympärysiholla.

Geelin valoa heijastava koostumus tasoittaa juonteita ja kirkastaa katsetta. Geeli saa kuonaineet liikkeelle silkkipuu-uutteen avulla ja tummat silmanaluset vaalenevat ja väsymyksen merkit vähenevät. Hibiscuksen Oligo-peptidit lupaavat pehmentää silmäkulmien ryppyjä.

PÄIVÄVOIDE JA SININEN YÖVOIDE

Seerumin jälkeen iholle päivisin levitettävä hoitovoide suojaa ulkoisia haittoja vastaa, tuulta ja kylmyyttä nyt ainakin tähän aikaan vuodesta, mutta myös tuon sinisen valon haitallisille vaikutuksille. Se silottaa ryppyjä ja juonteita ja iho on pehmeä ja renotutunut, sillä Hibiscus Oligo peptidi vaikuttaa hillitsemällä juonteita aiheuttavien lihasten liikkumista ja ehkäisee näin ilmejuonteiden syntymistä.

Kaikista mielenkiintoisin näistä tuotteista oli tämä täysin sininen geelimäinen balmi. Todella hätkähdyttävän sininen tuote, elvyttää yön aikana kasvonpiirteitä, virkistäen ja rentouttaen niitä.

Balmi muuttuu levitettäessa öljymäiseksi iholla. Yöllä mikroleväuute korjaa ihoa ja takaa uutta elinvoimaa ihosoluille. Iho näyttää ravitulta ja levänneeltä Hibiscus AHA:n ansiosta.

Balmin annostelun kanssa kannattaa olla maltillinen, sillä vaikka se on geelimäistä, niin sanoisin, että se on enemmän hyytelömäistä ja paksuhkoa. Minun ihollani se kesti yllättävän kauan imeytyä ja luulen, että välillä yliannostelin tuotetta. Kasvot nimittäin tuntuivat takertuvan illalla tyynynliinaan, joten tämä tiedoksi, tuotetta ei kannata läträtä.

KUORIVA KANGASNAAMIO

Rakastan näitä kangasnaamioita, joita on kätevä kuljettaa myös matkoilla. Huomaan hilloavani näitä laatikon kätköihin, koska en heti raski näitä käyttää. Tytär minulle juuri huomautti asiasta ja nappasin äkkiä tämän naamion testiin ja laitoin sen kasvoilleni tätä kirjoittaessani. 15 minuuttia ja kuoriva naamio pestään pois iholta. Iho tuntuu napakalta ja hiukan aluksi punoitti, juuri couperosan kohdalta, kun irrotin naamion, mutta punoitus laski hyvin pian.

Naamio on suunniteltu käytettäväksi viikonloppuna, no tänään on keskiviikko, mutta ei kai se haittaa:) Ajatuksena on se, että viikonloppuna on aikaa laittaa naamio iholle ja näin valmistautua tulevalle viikolle.

Tämä on yksittäispakattu kangasnaamio, joka on 100% luonnollisesta ja kierrätettävästä materiaaleista tehty. Naamio sisältää glykoolihappoa, joka irrottaa kuolleita ihosoluja ja uudistaa ihoa ja tekee ihosta pehmoisen ja hehkuvan. Kuolleet ihosolut on syytä kerran viikossa kuoria, jotta kaikki tehoaineet pääsevät imeytymään ihoon. Tämä tietysti aina riippuu ihosta ja liian tiivistä ihon kuorintaa ei kannata harrastaa, mikäli ihosi on herkkä.

Onko sarja jo tuttu sinulle? Tuotesarjaa löytyy esimerkiksi Yliopiston apteekeista.

10 Comments

  • Minna

   Moikka! Nämä on niin käteviä ja aina sitä ajattelee, että tulee suurempi tarve tai tärkeämpi päivä niiden käyttöön:) Höh, unohdin kun viimeksi olin johonkin lähdössä, että nyt niitä taas olisi kannattanut käyttää:)

 • Tuula / Tuula's life

  Tämä on minulle vieras sarja. Tuo että sarja on kehitetty sinisen valon altistamalle iholle, kuulostaa erinomaiselta. Minulla on iPhone käytössä, mutta en tiedä pystyykö sen kanssa hillitsemään sinistä valoa. Toki kirkasta valoa voi himmentää, mutta auttaako se siniseen valoon? Ja tuo kangasnaamioikin on kiinnostava. Hyvä Payot -postaus!
  Mukavaa viikonloppua!

  • Minna

   Kiitos Tuula! Eikö olekin mielenkiintoista, että tähän sinisen valon käyttöön on kiinnitetty myös ihonhoidossa huomiota! En ollut tätä muutoin ajatellut, mutta toki sen olen tiennyt, ettei illalla ennen nukkumaan menoa kannata olla koneella, juuri tuon valon takia, joka saattaa vaikuttaa sitten nukahtamiseen. Noista sinisen valon säätämisestä en muuten tiedä, kuin vain omasta puhelimesta. Tämä oli myös yksi uutuus mitä Huawei toi esille puhelimessaan. Kangasnaamiot ovat kyllä huippu keksintö!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *