Lifestyle

WANHAINTANSSIT JA VUODEN TAKAISIA MUISTELMIA

Monessa kodissa on varmasti kova kuhina juuri näillä hetkillä, sillä eihän tuohon nuorelle ja myös vanhemmille tärkeään Wanhaintanssipäivään, ole kuin muutama viikko. Varmaankin kaikki ovat pukunsa jo hankkineet, mutta muutamia juttuja on hyvä ottaa huomioon, jos vielä mietttii millaisen mekon valitsee tanssiaisiin. Tuntuu, että siitä on vain hetki aikaa, kun innoissamme tyttären kanssa valmistelimme wanhaintanssipukua. Tuolta linkin takaa löytyy kattava postaus aiheesta. Se oli ihanaa aikaa ja nautin suunnattomasti pukujen ompelemisesta, molemmille tyttärille.

ASUSTEET JA KENGÄT

Mekko ei tietysti yksinään riitä, vaan se tarvitsee asusteita, jotta lopputulos olisi täydellinen. Sopivien kenkien löytäminen tuntui olevan, ainakin meillä, aikamoinen haaste. Niissä ei saanut olla kovin korkeat korot, kaikkien wanhaintanssien laukka-askelten takia. Siitä meinasi tulla jo kovasti stressiä, sillä matalat kengät eivät olleet tarpeeksi juhlavia ja ballerinat eivät tulleet kyseeseen, sillä tytär pelkäsi, että ne lipsahtaa tanssiessa jalasta. Lopulta löysimme kengät, jotka olivat sopivat ja jotka tytär hyväksyi.

Iltalaukkuna toimi siskolta lainassa oleva glitterinen laukku, joka oli aikoinaan hankittu hänen wanhaintanssipäivään. Korut oli myös tarkoin harkittu ja niitä mallailtiin pukuun sopivaksi, koska puvussa oli jo swarovskin kristalleja ja muita timantteja, niin korut eivät voineet olla turhan näyttävät. Lisäksi pääntien leikkaukseen ei kovin moni korumalli edes sopinut.

KAMPAUS JA MEIKKI WANHAINTANSSIPÄIVÄÄN

Kampauksen suhteen oli toiveina letitetty nuttura ja muutama kiharasuortuva pehmentämään kampausta. Välillä tytär tuumi, että hän tekaisee wanhaintanssipäivään kampauksen itse ja sen hän olisi varmasti taitanutkin. Mutta paksu, pitkä tukka tarvitsee aika paljon pinnejä ja muita kikkoja, jotta se kestää kaksi päivää kuosissaan. On kaiken lisäksi vaarallista, jos pinni tai koriste hiuksista tipahtaa tanssijoiden jalkoihin ja joku liukastuu siihen ja kaatuu kesken tanssin. En myöskään halunnut aamuun sitä stressiä, että onnistuuko se kampaus vaiko ei, joten onneksi saimme kampaajan tekemään kampauksen ja kaunis siitä tulikin.

Wanhaintanssipäivänä ei sovi unohtaa meikkiä, jossa on huomioitava sen kauneus, kuulaus ja kestävyys. Tytär testaili erilaisia meikkituotteita ja teki koemielessä muutaman harjoitusmeikin ja valitsi näistä ne parhaimmat tuotteet. Tanssiessa tulee kuuma ja voi sattua kaikenlaista yllättävää, joten meikin pitää olla kestävä. Hyvät tuotteet kyllä takaavat meikin keston, joten tähän kannattaa panostaa.

WANHAINTANSSIPÄIVÄÄ MUISTELLEN

Kun suuri wanhaintanssipäivä koitti ja vaikka jännitystä olikin ilmassa, niin kaikki onnistui loistavasti. Ei tullut kompasteluja, kampaus pysyi kauniina ja mekko kesti kaikki loikat, taivutukset ja hypytkin ja äitikin sai huokaista. Kyllä päivä prinsessana oli onnistunut ja siitä jäi kaikille hyvät muistot.

Toivottavasti tästä oli apua niille, joilla tämä mieleenpainuva tapahtuma on vielä edessä. Kun hyvin suunnittelee, niin silloin ei tarvitse niin paljoa stressata. Muistakaa nuoret myös nauttia tuosta päivästä, sillä se on ihana muisto, jota vaalia aikuisempana.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *