Lifestyle

VAALEANPUNAINEN NALLETAKKI JA CHANEL UUTUUKSIA

Kosmetiikkatuotteet saatu

Vaaleanpunainen nalletakki oli ollut tyttären toivomuksena jo jonkin aikaa ja koska teddykarva poltteli työpöydän alla, muovipussissa, niin parasta oli tarttua hommiin ja ommella se nalletakki pois tuolta jaloista. Tämä vaaleanpunainen nalletakki on rento, hiukan ylisuuri ja vetoketjulla ja isoilla taskuilla varustettu. Sellainen arkisempi versio näihin aikaisempiin tekoturkiksiin, joita olen ommellut. Nalletakki, jota voi käyttää myös salitreeneihin mennessä, eikä tule urpo-olo.

Teddykarva oli huomattavasti kivempi leikata ja ommella, kuin aikaisemmin alkuvuodesta tekemäni tekoturkis. Tämä ei pölissyt eikä karvaa irronnut, mutta olihan tämä hiukan kovempaa ja karheampaa materiaalia. Joten jos valitsee suloisen pehmoista tekoturkista, on syytä valita se valitettavasti tekovaiheessa pölisevämpi tekoturkis. Se ei kuitenkaan enää pölise, kun turkki on valmis. Mutta allergisille ompelijoille, kuten minä itse, tämä teddy on parempi vaihtoehto.

Reilun kokoinen vaaleanpunainen nalletakki, on malliltaan suora ja hihoissa vain hiukan kapenee ranteita kohti. Tätä samaa tyyliä on melkein kaikissa suunnittelemissani ja ompelemissani turkeissa. Ranteissa on erikseen ommeltu kalvosimet. Vuoreksi laitoin vuorisatiinia ja väliin tuli vatiini. Nyt pitäisi olla lämmin ja sitä tytär kiittelikin, tätä jo kerran käytettyään. Kaulukset eivät näyttele turkissa suurta roolia ja erilaista on muihin turkkeihin verrattuna tuo kiinnitys, joka on vetoketjulla. Suuret taskut ovat se juttu, sillä edellisiin ompeluksiini olen aina tehnyt sivutaskut ja niihin ei oikein paljoa tavaraa sovi laitella. Nyt on sitten reilusti taskuissakin tilaa.

Alennusmyynnistä Stokkalta, tytär pongasi tämän vintage Chanel-tyylisen nahkalaukun, joka oli vielä puoleen hintaan, joten se sopi hienosti opiskelijan budjettiin. Tytär oli löytänyt tyyliltään samanlaisen laukun netistä. Ei sen välttämättä tarvitse olla se oikea ja tuhansien arvoinen laukku, kun melkein samantapaisen voi löytää edullisemminkin.

CHANEL UUTUUKSIA

Laukusta löytyykin Chanelin uutuuksia keväälle, Les 9 Ombres, yhdeksän väriä sisältävä luomiväripaletti. Nämä yhdeksän väriä ovat mieluisat ja jopa tuo vihertävä menee seulani läpi ja minähän en niin vihreän ystävä ole. Uskon kuitenkin, että nuo kullan ja hopean sävyt ovat minulla käytössä arkisin tuon upean punaisen kanssa ja nämä tummemmat sävyt sitten juhlavammassa meikissä.

Toinen Chanelin uutuus on Ombre première, 840 satiininen ruskea ja hiukan kimaltelevana toimii varmasti kätevänä arkimeikissä. Se on hauskan kermamainen rasiasta otettaessa ja levittyessä se muuttuu puuterimaiseksi. Tämän kanssa voi tietysti yhdistää tuosta yhdeksän meikkipaletin setistä vaikkapa kultaa mukaan, niin saa tyylikkään iltameikin.

Kiinnostuitko näistä värisävyistä ja paletista? Tuo paletti lähtee varmasti mukaan Tukholman keväiselle matkalle, sillä muuta ei silmämeikkiin tarvita, no paitsi ripsiväri.

Nyt taisi olla sitten viimeinen turkki ommeltu, sanon taas ja tyttären mukaan jo kolmannen kerran. Tämä oli kyllä muuten helppo ommella, mutta koneen säätöjen kanssa oli todella ”säätämistä” ja meillä meinasi olla hiukan erimielisyyksiä matkan varrella. Saattaa olla liian paksuja nämä turkiskankaat ja kone siksi kiukuttelee, vaikka onkin jämerä kaksoissyöttimellä oleva Pfaff, yli 25 vuoden takaa. Nalletakki on siis valmiina ja nyt jopa nostin koneen hetkeksi pois työpöydältä, että jospa nyt hetken hengähtäisi ompelemuksien suhteen.

Kuvauspaikkana oli naapurin kartano, jossa ei voi olla vierailematta ja jotakin ostamatta, koska tämä sisustusliike vaan niin kolahtaa meikäläiseen ja nykyisin myös tyttäriin. Tyttärelle ostettiinkin samppanjalasit tuolla samaisella vierailulla ja varmaan tänään testataan niiden toimivuutta, koska vanhempi tytärkin tulee myös illalliselle. Laitetaan takka päälle ja nautitaan perheillasta tai no ehkä se jää siihen illalliseen ja tyttäret rientävät omille teilleen ja me miehen kanssa jäädään sitten sitä parisuhdetta hoitamaan. Mies kävi muuten siellä hiihtolenkillä ja arvatkaa vaan olinko mukana. No en. Mutta mies kyllä ymmärsi, koska hiihto on sen juttu. Ehkä minä sitten lähden hiihtoladulle, kun se aurinko paistaa:)

Mitenkäs teillä on tuiskuavaa lauantaita vietetty?

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *